26 Μαίου 2016 Στάση Εργασίας σε Μετρό ΗΣΑΠ και Τρόλεϊ και Λεωφορεία!

Από Χρήστος Πανάγος 24 Μαΐου 2016

mmm

Χωρίς ΜετρόΗΣΑΠ για πέντε ώρες θα μείνει την Πέμπτη (26.05.2016) η Αθήνα. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Update: Στάση εργασίας σε Τρόλεϊ και Λεωφορεία από 11:00 έως και τις 17:00 την Πέμπτη.

Μάλιστα όπως αποφασίστηκε, οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 16:00 το απόγευμα και σε αυτό το διάστημα θα γίνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Προς το παρόν, κανονικά θα κινείται το Τραμ και ο Προαστιακός.

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια από τους εργαζομένων:

«με σκοπό να προγραμματίσουμε και να αποφασίσουμε για τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στη μεθοδευμένη από την κυβέρνηση απαξίωση των δημοσίων αστικών μεταφορών προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος της περιουσίας του λαού» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΗΣΑΠ

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν:

«Μετά την ψήφιση του περίφημου πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο.

Ο δρόμος αυτός είναι μακρύς, δύσβατος και αβέβαιος. Τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται – νομίμως – οι κρατικοδίαιτοι «επενδυτές», οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου.

Τα Σωματεία μας (Σ.Η.Ε.Κ., Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α. και ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ – Γραμμές 1, 2, και 3), σε υλοποίηση της απόφασης του συντονιστικού των συγκοινωνιών, προβαίνουν την Πέμπτη 26/5/2016 σε Στάση Εργασίας από 11:00 – 16:00 και ταυτόχρονα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις ώστε να ενημερωθούν τα μέλη για τα νέα δεδομένα και να αποφασιστούν οι περαιτέρω δράσεις».

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486