Αυτά πρέπει να κάνετε για να μη σας τσιμπάνε τα κουνούπια
Το καλοκαίρι μάλλον έχει μπει για τα καλά και εμάς ήδη έχουν αρχίσει να μας τσιμπάνε τα κουνούπια. Οπότε ψάξαμε και βρήκαμε την απάντηση στο ζήτημα που μας ταλαιπωρεί κάθε καλοκαίρι.

κουνούπια

Τι πρέπει να κάνετε για να μη σας τσιμπάνε τα κουνούπια;

Το καλοκαίρι μάλλον έχει μπει για τα καλά και εμάς ήδη έχουν αρχίσει να μας τσιμπάνε τα κουνούπια. Οπότε ψάξαμε και βρήκαμε την απάντηση στο ζήτημα που μας ταλαιπωρεί κάθε καλοκαίρι.

Καταρχάς ξεκινάμε από την αποκάλυψη-σοκ ότι ένας από τους λόγους που τα κουνούπια προσελκύονται είναι το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε, γι’ αυτό και γυρίζουν γύρω από το κεφάλι μας.Το να μην αναπνέουμε σίγουρα δεν είναι λύση, οπότε έχουμε άλλες να προτείνουμε:

Άλλοι λόγοι είναι η θερμότητα του σώματος και οι μυρωδιές.

Προμηθευτείτε ειδικά spray κατά των κουνουπιών. Θα σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να αποφύγετε τσιμπήματα, αλλά βέβαια δεν θα σας απαλλάξουν και 100%. Επίσης, για να παραμείνει αποτελεσματικό κατά των κουνουπιών, θα πρέπει να ψεκάζεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν δεν έχετε κοινωνικές υποχρεώσεις φάτε σκορδάκι. Δεν θα δράσει αμέσως αλλά μετά από ώρα. Έτσι, όταν θα πλησιάσει το κουνούπι για να τσιμπήσει, θα απωθηθεί από τη μυρωδια. Η ιδανική δικαιολογία για να φάτε τζατζίκι.

Βάλτε έναν ανεμιστήρα να φυσάει κοντά σας. Όλοι ξέρουμε πώς όταν έχει αέρα, τα κουνούπια δε τσιμπάνε, οπότε γιατί να μη το εκμεταλλευτείτε και εσείς κάπως έτσι!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιδάκια (ή για τον εσωτερικό χώρο αντικουνουπικά, ταμπλέτες, κεράκια, κλπ) που διώχνουν τα κουνούπια ή τα ”κοιμίζουν”.

Τα κουνούπια χρειάζονται νερό για να αναπαραχθούν, οπότε, εάν φροντίζετε να αποστραγγίζετε προσεκτικά όλες τις πηγές στάσιμου νερού γύρω από το σπίτι και την αυλή σας, (μπολ νερού για το κατοικίδιο, υδρορροές, σκουπίδια κ.λπ.)

Φοράτε ανοιχτόχρωμα, φαρδιά ρούχα, μακρυμάνικα μπλουζάκια και μακριά παντελόνια, καπέλα, και κάλτσες.

Καλύτερα να αποφεύγετε τα χημικά και να προτιμήσετε φυσικές μεθόδους απώθησης των κουνουπιών. Μερικά “θαυματουργά” φυτά και βότανα είναι:

Αιθέριο έλαιο φύλλων κανέλας (μια μελέτη διαπίστωσε ότι είναι πιο αποτελεσματικό από πολλά χημικά απωθητικά κουνουπιών).

Καθαρό έλαιο βανίλιας αναμεμειγμένο με ελαιόλαδο.

Κάντε ντους με σαπούνι citronella και στη συνέχεια βάλτε 100% καθαρό αιθέριο έλαιο citronella στο δέρμα σας.

Αιθέριο έλαιο Catnip (σύμφωνα με μια μελέτη, το έλαιο αυτό είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό από το γνωστό εντομοαπωθητικό DEET).

Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου: Αυστραλιανή έρευνα του έδειξε ότι ένα μείγμα με 32% έλαιο ευκαλύπτου παρέχει περισσότερο από 95% προστασία από τα κουνούπια για τρεις ώρες, σε σύγκριση με μείγμα 40% DEET που έδωσε 100% για επτά ώρες.

Χρησιμοποιήστε μια φυσική φόρμουλα που περιέχει ένα συνδυασμό από citronella, αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου, αιθέριο έλαιο μέντας και βανιλίνη για να απωθήστε τα κουνούπια από το δέρμα σας, όπως συνιστάται σε άρθρο του Ιουνίου 2014 στο AlterNet.

Δες εδώ τέσσερις ακόμα λύσεις για να αποφύγεις το τσίμπημα κουνουπιών με βάση έρευνες!

Και για να λύσουμε μια ακόμη απορία.

Γίνεται να είστε με κάποιον να τσιμπάνε εσάς τα κουνούπια και όχι αυτόν;

Ναι γίνεται!  Αυτό οφείλεται στο σύνολο των δερματικών (μυρωδιές, ζεστό σώμα, κλπ) και μη (ρούχα, κλπ) παραγόντων, που σίγουρα από τη στιγμή που συμβαίνει, είναι διαφορετικοί σε σχέση με αυτούς που έχει ο φίλος μας.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;