Εναλλακτικοί καλοκαιρινοί προορισμοί!
Αυτοί είναι οι εναλλακτικοί καλοκαιρινοί προορισμοί που επιλέγουμε! Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημοι αλλά είναι σίγουρα πανέμορφοι!

Κάρπαθος

Αυτοί είναι οι πιο εναλλακτικοί καλοκαιρινοί προορισμοί!

Αυτή τη φορά γράφουμε για προορισμούς που ίσως δεν είναι τόσο διάσημοι όσο άλλοι αλλά είναι εξίσου πανέμορφοι. Τα παρακάτω νησιά δεν έχουν διαφημιστεί όπως άλλα, ωστόσο δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτά. Μπορεί να είναι πιο απομονωμένα και να μη φημίζονται για τη νυχτερινή ζωή αλλά το καλοκαίρι για πολλούς το καλοκαίρι σημαίνει πολύ απλά όμορφες παραλίες και χαλάρωση.

Αυτά τα νησιά είναι σίγουρο ότι θα σου προσφέρουν τα παραπάνω (ίσως θα βρεις και νυχτερινή ζωή εκεί που δε το περιμένεις, γιατί στη τελική σε ελληνικό νησί βρίσκεσαι, δύσκολο να μην υπάρχουν έστω μερικά μπαράκια).

Ο στόχος ήταν να βρούμε τα πιο εναλλακτικά νησιά, γι’ αυτό στη λίστα μας δεν υπάρχουν για παράδειγμα οι Μικρές Κυκλάδες οι οποίες έχουν ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε πολύ σε αυτά τα νησιά και ίσως κάποια στιγμή να έρθει η σειρά τους και να είναι στη λίστα με τους top προορισμούς. Είναι όλα τους πανέμορφα, αυτό σας το εγγυόμαστε!

Στη λίστα μας θα μπορούσαν να ήταν επίσης το Καστελόριζο, η Σαμοθράκη και τα Κύθηρα, τα οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Νίσυρος

Νίσυρος

Η Νίσυρος είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα ελληνικά νησιά. Δεν είναι μόνο η Σαντορίνη ηφαιστιογενής αλλά και αυτή. Η αλήθεια είναι πώς θα ταλαιπωρηθείς λίγο να φτάσεις αλλά αξίζει τον κόπο!

Τι αξίζει να δεις:

Πίσω από τον τεράστιο βράχο βρίσκεται η παραλία Χοχλάκοι. Ηφαιστειογενή μαύρα βότσαλα καλύπτουν την ακτή της και ο ήχος που παράγεται, καθώς η θάλασσα τα «αναδεύει», αποτυπώνεται ανεξίτηλα στη μνήμη. Αν βρεθείτε εκεί κατά τη δύση του ηλίου, τότε θα έχετε την τύχη να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα που έχετε δει. Σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ. από το Μανδράκι υπάρχουν και τα Ιαματικά Λουτρά Μανδρακίου.

Στη Νίσυρο υπάρχουν άλλοι τρεις οικισμοί, για τους οποίους θα μπορούσαμε να πούμε ότι «ο ένας είναι η φυσική εξέλιξη του άλλου» κατά το πέρασμα των χρόνων. Ο παλαιότερος, λοιπόν, είναι ο ορεινός Εμπορειός, που βρίσκεται χτισμένος σε μία κατάφυτη περιοχή, στο κέντρο του νησιού. Αν και είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένος, και τα περισσότερα κτήρια ερειπωμένα, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι κάποτε ήταν κεφαλοχώρι, λόγω των αρχοντόσπιτων που διασώζονται.

Ο τελευταίος οικισμός, αλλά και ο πιο πρόσφατα χτισμένος, είναι οι Πάλλοι. Εκτός των άλλων είναι και ο πιο κοντινός στο Μανδράκι, ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι με λιμανάκι, όπου μπορούν να δένουν καΐκια αλλά και μικρά ιδιωτικά σκάφη. Κατά μήκος του υπάρχουν ταβέρνες για φρέσκο ψάρι και ούζο ιδανικά για πολύωρες «ρέγουλες» πλάι στο Αιγαίο. Στους Πάλλους βρίσκονται και τα Ιπποκράτεια Λουτρά που φημίζονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, καθώς και οι πιο αξιόλογες παραλίες του νησιού, οι Λυές και η Παχιά Άμμος. Για τη δεύτερη θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου δέκα λεπτά σε ένα μικρό μονοπάτι στην πλαγιά του λόφου, αλλά αξίζει τον κόπο.

Παραλίες

Oι παραλίες του νησιού είναι οι εξής τρεις: η Aσπρη (νισυριώτικο χιούμορ) μεταξύ Λουτρών και Πάλων, οι Λιές, μια τεράστια παραλία μετά τους Πάλους με τόπους τόπους άμμο και βότσαλο και τέλος, η Παχιά μετά τις Λιές με δεκάλεπτο περπάτημα, που είναι και η πιο ωραία του νησιού, με παχιά σκούρα άμμο και βαθιά νερά. Aλλα μέρη για να κολυμπήσετε είναι οι Χοχλάκοι, η Αγ. Ειρήνη (μόνο με τζιπ ή μηχανή κρος με καλό οδηγό) και το Αυλάκι. Στο μικρό νησάκι Γιαλί, στο οποίο μπορείτε να πάτε διά θαλάσσης μιας και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μανδράκι, θα βρείτε τις παραλίες της Eυαγγελίστριας, το Παλαιόκαστρο και τα Pωμαϊκά Λουτρά. Kαι οι τρεις παραλίες έχουν σχηματιστεί από την εξόρυξη της ελαφρόπετρας.

Κάρπαθος

Κάρπαθος

 

Στην Κάρπαθο θα βρεις μαγευτικές παραλίες και παραδοσιακά γλέντια και πανηγύρια όπως αυτά της Ικαρίας!

Αξίζει να δεις

Ξεχωριστή θέση έχει βέβαια το καθιστό Καρπάθικο γλέντι, το οποίο δίνει την ευκαιρία να ζωντανεύουν τα δημοτικά τραγούδια της Καρπάθου, αλλά και παρουσιάζεται το ποιητικό ταλέντο του Καρπάθιου, με τις μαντινάδες της στιγμής, που εκφράζουν τον πόνο και τη χαρά τους, ανάλογα με την περίσταση.

Στις ίδιες εκδηλώσεις απολαμβάνει και τους τοπικούς στους οποίους καταλήγουν τα καλά γλέντια. Η μοναδικότητα έγκειται στο γεγονός ότι σερβίρεται παραδοσιακό φαγητό, φτιαγμένο από την εκκλησία, προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους πιστούς και ακολουθεί χορός, τραγούδι από παραδοσιακά όργανα (Λαούτο, Λύρα, Τσαμπούνα). Τα έθιμα της Καρπάθου διατηρούνται αναλοίωτα από γενιά σε γενιά και το τελετουργικό δεν παρουσιάζει αλλαγές. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλά από τα εκκλησάκια αυτά ανήκουν σε οικογένειες, οι οποίες τα προσέχουν και διοργανώνουν τα ανωτέρω.

Παραλίες

Λευκός. Παραθαλλάσιο ψαροχώρι βορειοδυτικά της Καρπάθου με μία από τις καλύτερες παραλίες. Έχει συνεχόμενους κολπίσκους και αμμουδερές παραλίες, όπου το καλοκαίρι ανθίζουν κρινάκια. Γύρω από τον οικισμό υπάρχει πευκώνας. Υπάρχουν πολλά καταλύματα κοντά στην παραλία καθώς επίσης και ταβέρνες με πολύ καλό ψάρι.

Κυρά Παναγιά. Μία από τις δημοφιλέστερες γιατί βρίσκεται τόσο κοντά στην πόλη της Καρπάθου. Υπάρχουν εκδρομικά σκάφη που σας πηγαίνουν καθημεριά από τα Πηγάδια. Έχει αμμουδιά με ξαπλώστρες και άπλετο χώρο να απλώσει κανείς την πετσέτα του. Το νερό είναι βαθύ οπότε θέλει προσοχή. Υπάρχουν δύο εστιατόρια και μερικά ξενοδοχεία στην περιοχή.

Βροντής. Κοντά στην πρωτεύουσα τα Πηγάδια, θα βρείτε μία μεγάλη παραλία που λέγετε Βροντής αν και οι ντόπιοι την αποκαλούν «Ξενώνας». Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη παραλία της Καρπάθου. Επίσης είναι και η πιο ευκολοπροσβάσιμη.

Αμμοοπή. Η Αμμοοπή είναι ένα μέρος 10′ από τα Πηγάδια. Υπάρχουν 2 παραλίες: η Μικρή Αμμοοπή και η Μεγάλη Αμμοοπή. Η Μικρή είναι ήσυχη ενώ η Μεγάλη είναι η πιο δημοφιλής. Υπάρχουν 3 εστιατόρια στη Μεγάλη Αμμοοπή και ένα καφέ. Στην άλλη πλευρά της Μεγάλης Αμμοοπής υπάρχει μία παραλία τα Βοτσαλάκια. Είναι κυρίως παραλία γυμνιστών παρόλο που ο γυμνισμός απαγορεύεται.

Κάσος

Κάσος

Στην Κάσο θα δεις επίσης πανέμορφες παραλίες και φοβερά πανηγύρια!

Τι αξίζει να δεις

Απόκρημνοι βράχοι και άγρια τοπία μαγνητίζουν το βλέμμα σου, καθώς προσεγγίζεις το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων. Με μια «δεύτερη ανάγνωση», όμως, αυτό το, εκ πρώτης όψεως, «αφιλόξενο» μέρος σε πείθει ότι αξίζει μια θέση στην ατζέντα σου και για το επόμενο καλοκαίρι. Η Κάσος έχει να επιδείξει πλούσιο ναυτικό παρελθόν, κουζίνα με πολυεθνικές επιρροές, πλήθος ιστορικών μνημείων και όμορφα αρχοντόσπιτα, προσελκύοντας τους λάτρεις της ήρεμης ζωής.

Η Κάσος φημίζεται για τα πανηγύρια που λαμβάνουν χώρα στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το μεγαλύτερο πανηγύρι που διοργανώνεται είναι αυτό της «Πέρα Παναγιάς» το Δεκαπενταύγουστο.

Ανάμεσα στους ήχους της παραδοσιακής λύρας και τις αυτοσχέδιες ποιητικές συνομιλίες που χαρακτηρίζουν τις παραδοσιακές αυτές βραδιές, προσφέρονται σε όλους τα παραδοσιακά κασιώτικα φαγητά.

Άλλο ένα πανηγύρι που αξίζει να παρακολουθήσετε είναι αυτό της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου.

Παραλίες

Η ακτογραμμή της Κάσου είναι γεμάτη από παραλίες κάθε λογής. Είναι αδύνατο, για οποιονδήποτε επισκέπτη, να μη βρει στην Κάσο, παραλία να ταιριάζει στις συνήθειες και το γούστο του. Άλλες απότομες με βράχια, ιδανικές για βουτιές, άλλες με άμμο, πρόσφορες για τα καθιερωμένα θαλασσινά παιχνίδια, άλλες με βότσαλα, μικρές ή μεγάλες, οργανωμένες ή ερημικές.

Στον Εμπορειό υπάρχει οργανωμένη παραλία, περιστοιχισμένη από δύο ταβέρνες και ένα ζαχαροπλαστείο, ότι χρειάζεται για μια πλήρη καλοκαιρινή ημέρα.

Στην δυτική πλευρά του νησιού βρίσκεται η παραλία Αμμούα, στην περιοχή του Αντιπεράτου βρίσκονται σε σειρά τέσσερις μοναχικές παραλίες με βοτσαλάκια σε όλα τα χρώματα, ιδανικές για όσους αποφεύγουν την πολυκοσμία.

Στο νότιο μέρος, πιο γνωστή είναι η παραλία της Χελάτρου, με το φυσικό λιμάνι, που χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα, από τους Μινωίτες ναυτικούς. Η παραλία είναι πάντα προστατευμένη από τους ανέμους, ενώ στα ανοιχτά της, σχηματίζονται μοναδικά κύματα, κάνοντας το σημείο, μικρό παράδεισο για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας.

Ανάμεσα στις παραλίες της Κάσου ξεχωρίζει αναμφισβήτητα εκείνη που βρίσκεται στο πολύ κοντινό νησάκι Αρμάθια. Η θέα της, που πραγματικά σε καθηλώνει, είναι ένας απίστευτος συνδυασμός τροπικού και κυκλαδίτικου τοπίου. Από πολλούς θεωρείται, και όχι άδικα, μια από τις ωραιότερες παραλίες της μεσογείου. Η παραλία στα Αρμάθια είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα, με καϊκι, γεγονός που δίνει στην επίσκεψη, εκτός από τη συγκίνηση για την ομορφιά, και μια νότα ρομαντισμού.

Τήλος

τήλος

Στην Τήλο πριν από 5.000 χρόνια ζούσαν ελέφαντες-νάνοι, μοναδική περίπτωση πανίδας στην Ευρώπη! Αυτό αποδείχθηκε, όταν η αρχαιολογική σκαπάνη στο σπήλαιο Χαρκαδιό τη δεκαετία του ΄70, έφερε στο φως απολιθωμένα οστά ελεφάντων, που χρονολογούνται από τη λίθινη εποχή. Το νησί σήμερα μπορεί να είναι υπερήφανο για την ανακάλυψη αυτών των σπάνιων παλαιοντολογικών ευρημάτων ηλικίας χιλιάδων ετών, τα οποία μπορείτε κι εσείς σήμερα να θαυμάσετε στο μουσείο της πρωτεύουσας.

Επίσης, στο Μικρό Χωριό θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους παραδοσιακούς λυράρηδες εν δράσει στο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.

Η ομορφότερη παραλία του νησιού είναι σίγουρα η Έριστος με τη χρυσαφένια της αμμουδιά, μόλις 3 χλμ. νότια από το Μεγάλο Χωριό. Επειδή, φυσικά, όλοι έχουν την ίδια γνώμη, εδώ θα συναντήσετε ντόπιους, αλλά και πολλούς τουρίστες που συνηθίζουν να στήνουν τις σκηνές τους κάτω από τα πεύκα και τα αρμυρίκια. Εγώ θα σας πρότεινα να επιλέξετε τα βοτσαλωτά Λεθρά και για ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση, τη γειτονική Σκάφη. Κάποιοι, περισσότερο τολμηροί, προτιμούν την άγρια ομορφιά του Σταυρού, μόνο που για να πάτε εκεί χρειάζεστε τουλάχιστον μια ώρα περπάτημα νότια από τα Λιβάδια. Τοπικά καραβάκια που αναχωρούν τακτικά από το λιμάνι θα σας πάνε επίσης στο Θολό και στον Άγιο Σέργιο. Για ελεύθερο κάμπινγκ σας συνιστώ την Πλάκα, 2,5 χλμ. δυτικά του Αγίου Αντωνίου, όπου υπάρχει και ένα πηγάδι με πόσιμο νερό.

ΙθάκηΙθάκη

 

Η Ιθάκη θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η μικρογραφία της Κεφαλονιάς. Εξίσου όμορφη, με πολύ μικρότερες αποστάσεις διαθέτει το ίδιο όμορφες παραλίες. Πολλοί ξεχωρίζουν τη Βόρεια Ιθάκη αλλά και η Νότια είναι το ίδιο πανέμορφη.

Τι αξίζει να δεις:

Από τις παραλίες του νησιού ενδεικτικά αναφέρουμε τα Δεξ[ι]ά, τον Αετό και τον Πίσω Αετό, το Σαρακήνικο, τα Μνήματα, τον Σκίνο, τον Άη-Γιάννη, τις Αφάλες, τα Κουρβούλια, τις Φρίκες, το Κιόνι, το Φιλιατρό και το Γιδάκι.

Απ’ όλα ωστόσο ξεχωρίζουμε το Φιλιατρό και το Γιδάκι. Στο Φιλιατρό θα βρείτε ένα εξαιρετικό beach bar που κάνει λίγο απ’ όλα λόγω ότι είναι το μοναδικό στην παραλία. Εκεί θα συναντήσετε τους πιο φιλόξενους ανθρώπους (όπως γενικά στην Ιθάκη) και είναι σίγουρο ότι θα περάσετε πολύ όμορφα. Στο Γιδάκι αντίστοιχα θα βρείτε μια από τις πιο όμορφες ταβέρνες που έχουμε δει ποτέ, με επίσης εξαιρετικούς ανθρώπους, των οποίων το μεράκι για αυτό που κάνουν φαίνεται από την πρώτη στιγμή. Τα νερά τόσο στο Γιδάκι, όσο και στο Φιλιατρό είναι πραγματικά απίστευτα.

Τήνος

tinos-island-slider2

Η Τήνος είναι από τα πιο ανερχόμενα νησιά τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει πόλος έλξης για όσους ενδιαφέρονται για θαλάσσια sports!

Τι αξίζει να δεις:

Ο ναός της Ευαγγελίστριας, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, οι καθολικές και ορθόδοξες εκκλησίες είναι μερικά από τα αξιοθέατά της. Σε όλους τους δρόμους θα συναντήσετε περίτεχνους περιστεριώνες. Το χωριό Τριαντάρος έχει εκπληκτική θέα και σε αυτό υπάρχουν πολλές γούρνες που πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν ακόμα. Τα Ιστέρνια έχουν μισοερηπωμένους μύλους στην κορυφή και εξαιρετική θέα αφού είναι χτισμένα σε πλαγιά λόφου.

Το πεδινό χωριό Στενή και τα χωριά Καρυά, Κεχρός και Μέση κοντά στο μοναστήρι του Κεχροβουνίου είναι καταπράσινα ενώ ο όρμος Λιβαδάς έχει άγρια φυσική ομορφιά.
Δοκιμάστε όλα τα τυροκομικά προϊόντα της Τήνου και μην ξεχάσετε να αγοράσετε παραδοσιακά υφαντά, ψάθινα, κεραμικά – μπρούτζινα – χάλκινα αντικείμενα και σκεύη καθώς και γλυπτά από μάρμαρο.

Παραλίες

Τα Κιόνια είναι η πλησιέστερη, 3 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη, πάνω στην νότια ακτογραμμή του νησιού. Με δρομολόγια σχεδόν κάθε ώρα, μέχρι το βράδυ, για την περίοδο από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη, αυτή η παραλία είναι η πιο εύκολη να την επισκεφθείτε.

Οι άλλες κοντινές παραλίες είναι στη λεωφορειακή διαδρομή για το Πόρτο, με τέρμα 6 χιλιόμετρα στα ανατολικά της πόλης, επίσης στη νότια ακτή. Είναι ο Αη Σώστης και το Σκιλαντάρι, δύο παραλίες με άμμο που η μία είναι συνέχεια της άλλης και που αρχίζουν από τα Μπάνγκαλοουζ Κάβος και φτάνουν μέχρι τη Βίλα Τερέζα. Θαυμάσια αμμουδιά, κατακάθαρα νερά και μαγευτική θέα προς τη Μύκονο τις κάνουν ίσως τις καλύτερες παραλίες στο νησί. Εδώ και κει υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες (μερικές δωρεάν, μερικές όχι), λίγες ταβέρνες, μία καντίνα κατά την υψηλή περίοδο, και ένα μίνι μάρκετ στον παράπλευρο δρόμο που οδηγεί στο Σκιλαντάρι. Είναι παραλία θαυμάσια για παιδιά, γιατί τα νερά βαθαίνουν βαθμιαία.

Κύθνος

kithnos1

Στην Κύθνο θα δεις πρωτότυπα χωριουδάκια
Μια πραγματικά πολύ όμορφη Χώρα ή αλλιώς Μεσαριά, χριστμένη πάνω σε λόφο με υπέροχα καντούνια που αξίζει να “χαθείς” σε αυτά!

Αξίζει να δεις

Τα Λουτρά. Στη ΒΑ πλευρά του νησιού, η περιοχή φημίζεται για τις θερμές ιαματικές πηγές που αναβλύζουν εκεί, γνωστές ήδη από τον 19ο αι., καθώς τις επισκέπτονταν ο Όθωνας και η Αμαλία. Σήμερα λειτουργεί Υδροθεραπευτήριο με οργανωμένες εγκαταστάσεις. Τα υπόγεια νερά πλούσια σε άλατα, θείο και σίδηρο αναμειγνύονται με το θαλασσινό νερό και σας προσφέρουν ζεστό μπάνιο με θεραπευτικές ιδιότητες για πολλές παθήσεις.

Τη Δρυοπίδα . Ο μικρός αυτός οικισμός προσφέρεται για μια χαλαρή βόλτα στα σοκάκια του. Θα εντυπωσιαστείς!
Σπουδαίας αρχαιολογικής σημασίας είναι η περιοχή του Bρυόκαστρου, όπου ήταν χτισμένη η αρχαία Κύθνος. H παραθαλάσσια τειχισμένη πόλη κατοικήθηκε αδιάκοπα από τον 10ο αιώνα π.X. έως τον 6ο/7ο αιώνα μ.X.

Παραλίες

Η πιο διάσημη παραλία είναι ασφαλώς η μοναδική Κολώνα!

Οι καλύτερες παραλίες βρίσκονται στη νότια πλευρά του νησιού!

Κίμωλος

Κίμωλος

Όχι Χώρα το Χωριό. Δεν υπάρχει Χώρα. Υπάρχει Χωριό και όλοι οι δρόμοι κυριολεκτικά, οδηγούν εκεί. Θα εντυπωσιαστείς γιατί κάθε φορά που ανεβαίνεις, θα βρίσκεις διαφορετικό τρόπο να φτάσεις.

υτό που θα σας εκπλήξει είναι ο αριθμός των εκκλησιών του Χωριού, που φαίνονται να ξεφυτρώνουν σε κάθε του γωνιά.

Οι περισσότερες είναι κλειστές, αλλά αξίζει να δείτε έστω και εξωτερικά την Παναγία του Κονόμου, τον Χρυσόστομο του 17ου αιώνα, αλλά και τον Παντοκράτορα.

Παραλίες

Στα Πράσα η ολόλευκη χοντρή άμμος και τα τυρκουάζ νερά θα σας μαγέψουν, ενώ μέσα στο μήνα η παραλία θα αποκτήσει άλλο χρώμα με το beach bar και τις ομπρέλες και ξαπλώστρες, που θα τοποθετηθούν εκεί.

Στην παραλία “Ελληνικά” πάρε μάσκα θαλάσσης και ετοιμάσου για εξερεύνηση. Η αρχαία βυθισμένη πόλη της Κιμώλου, σε περιμένει να την ανακαλύψεις! Σε μικρή απόσταση από την ακτή, μπορείς να εντοπίσεις ερείπια από πηγάδια, τάφους και τείχη του αρχαίου πολιτισμού, που βυθίστηκε από κάποιο σεισμό.

Βουτιές στον Καρρά και το Ρέμα. Να κολυμπήσεις και να πας για βουτιές, στους κολπίσκους Ρέμα και Καρρά, δίπλα σε σπηλιές. Φαντάσου νερά πισίνας, ναι!  Εκεί φυλάνε μάλιστα το χειμώνα οι ψαράδες τις βάρκες τους.

Η Αλυκή, η Μπονάτσα και το Καλαμίτσι. Οι τρεις πιο κοντινές στο Χωριό και την Ψάθη παραλίες, προσβάσιμες και με το λεωφορειάκι αλλά και με τα πόδια σε περίπου 10 λεπτά. Στην Μπονάτσα μάλιστα, υπάρχει και beach bar.

Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τον οικισμό Καρράς για βουτιές από τα βράχια. Μπορεί η κατάβαση με το αυτοκίνητο στους στενούς δρόμους να σας φανεί λίγο δύσκολη, το πανέμορφο τοπίο όμως θα σας αποζημιώσει.

Για όσους θέλουν περισσότερη ησυχία υπάρχει η παραλία Μοναστήρια. Θα χρειαστείτε αυτοκίνητο και ιδανικά 4Χ4 κυρίως για την επιστροφή. Τα Μοναστήρια τα πιάνει ο βοριάς, αλλά τότε μπορείτε να περάσετε με τα πόδια στο απάνεμο Σούφι. Να έχετε μαζί σας νερό και φαγητό. Τέλος, τα Μαυροσπήλια θα σας μείνουν αξέχαστα για το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Και για το βράδυ ποτά και κοκτέιλ στον πεζόδρομο της παλιάς Αγοράς, στο «Αγορά» με επιλογές ποτών και μουσική για όλα τα γούστα και στο «Stavento» με πιο lounge διάθεση.

Θυμήσου εδώ τους ιδανικούς καλοκαιρινούς προορισμούς για ζευγάρια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1