Απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 754 πραξικοματίες- τουλάχιστον 190 νεκροί
Το πραξικόπημα στην Τουρκία απέτυχε! Τουλάχιστον 190 νεκροί...Δείτε αναλυτικά

erdi_0

Το πραξικόπημα στην Τουρκία απέτυχε. Έχουν συλληφθεί 754 πραξικοματίες,  τουλάχιστον 190 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Συνολικά 754 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Oι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών είναι αρκετά συγκεχυμένες, το ίδιο και για τον αριθμό των τραυματιών που εκτιμάται να είναι πάνω από 1000.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους, αυτοί το έκαναν και το πραξικόπημα ανετράπη.

Η κυβέρνηση δεν φεύγει. Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους χιλιάδες συγκεντρωμένους.Ο Ερντογάν απευθύνθηκε «σε εκείνους στην Πενσιλβάνια», όπως είπε, εννοώντας τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο νωρίτερα είχε υποδείξει ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος και τους υποστηρικτές του, κατηγορώντας τους ότι πρόδωσαν το έθνος. «Αρκετά. Αν έχετε το θάρρος, επιστρέψτε στην Τουρκία», είπε και κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει στις πλατείες μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα.

«Η κυβέρνηση θα πετύχει. Από τις υψηλότερες έως τις χαμηλότερες βαθμίδες των αξιωματικών, οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να ξέρουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη και έχει τον έλεγχο. Ο λαός εξέλεξε έναν πρόεδρο και ο πρόεδρος είναι εδώ», είπε ακόμη ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι πραξικοπηματίες έβγαλαν τα τανκς, αλλά «οι άνθρωποί μου», τα πήραν πίσω.

Το πλήθος, αρκετές χιλιάδες άτομα σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Δείτε τη στιγμή που ο Ερντογάν φτάνει στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, όπου τον υποδέχονται οπαδοί του:

erdogan_12

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η τιμωρία των πραξικοματίων θα είναι πολύ σκληρή. Το AKP εξετάζει ακόμη και την επαναφορά της θανατικής ποινής για αυτούς.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;