Ρίο 2016: Τελετή έναρξης με έντονα κοινωνικά μηνύματα και πολλές εκπλήξεις!
Ό,τι συνέβη στη τελετή έναρξης στο Ρίο 2016!

rio_518_355

Χθες αργά το βράδυ σε ώρα Ελλάδος μεταδόθηκε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο 2016.

Η τελετή έναρξης στο Ρίο 2016 μπορεί να μην είχε τα απίστευτα εφέ αυτής του Πεκίνο αλλά ήταν συγκινητική και γεμάτη κοινωνικά μηνύματα. Ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον και δεν έλειψαν οι εκπλήξεις.

Οι Βραζιλιάνοι ανέδειξαν την κουλτούρα τους, η οποία είναι ιδιαίτερη καθώς αποτελεί δημιούργημα μιας μίξης των αυτόχθονων, των Πορτογάλων κατακτητών, των Αράβων και των Ευρωπαϊων που έφτασαν σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου.

Η Βραζιλία δε ξέχασε τα προβλήματα της. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης υπήρξαν χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν για την οικονομική κατάσταση (και όχι μόνο της χώρας). Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Βραζιλίας αποδοκιμάστηκε από το κοινό.

Ο Βαντερλέι Κορντέιρο ντε Λίμα άναψε τελικά τον βωμό με την Ολυμπιακή φλόγα. Πρόκειται για τον μαραθωνοδρόμο, ο οποίος στην Αθήνα το 2004 διεκδικούσε το χρυσό μετάλλιο πλησιάζοντας στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, όταν ξαφνικά του επιτέθηκε κάποιος θεατής.

Τελικά, πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ έμεινε στην ιστορία και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ατυχία του. O ντε Λίμα επελέγη καθώς ο Πελέ- φαβορί για να ανάψει τη φλόγα- δήλωσε λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης επικαλέστηκε προβλήματα υγείας για την απουσία του από το Μαρακανά.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε η ομάδα των προσφύγων που συμμετέχει για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016.

Δες εδώ τη συγκινητική αντίδραση του σταδίου όταν μπήκαν οι πρόσφυγες.

Η Ζιζέλ περπάτησε την μεγαλύτερη πασαρέλα της ζωής της, με τους ήχους του Girl from Ipanema, ένα από τα πιο διάσημα βραζιλιάνικα τραγούδια στον κόσμο.

Δες εδώ τη Ζιζέλ στην έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο 2016

Δεν έλειψε φυσικά και η αναφορά στις φαβέλες, την ιδιαίτερη κουλτούρα που έχει αναπτυχθεί εκεί και τους χορευτές του δρόμου.

Η Ελλάδα μπήκε στο Μαρακανά, ως είθισται πρώτη. Η Σοφία Μπεκατώρου προηγήθηκε χαμογελαστή με την ελληνική σημαία στα χέρια και από πίσω της ακολούθησαν οι αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη της Ολυμπιακής αποστολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;