Επικό stunt με paraglider και wingsuit flyers! (βίντεο)
Είναι όλα τόσο φοβερά σε αυτό το video που δεν ξέρουμε από πού να αρχίσουμε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, το wingsuiting και το speedriding κρύβουν λίγο τρέλα μέσα τους. Επίσης είναι αρκετά ριψοκίνδυνα.

Γι’ αυτό είναι τόσο cool να τα βλέπεις μαζί. Έχοντας ως στόχο να βρουν ένα κατάλληλο σημείο προσγείωσης για τα ski μέσα στο κατακαλόκαιρο, αυτοί οι τύποι έπαιξαν ένα παραδοσιακό παιχνίδι, γνωστό και ως Slip ‘N Slide.

Αν ξέρεις τι γίνεται γενικά με τα sky-flying stunts, θα γνωρίζεις ότι το πιο εντυπωσιακό πράγμα δεν είναι η προσγείωση, αλλά ο σχηματισμός στη μέση του αέρα όπου οι wingsuiters ελαττώνουν ταχύτητα και ο speedrider αυξάνει ταχύτητα για να μπορέσουν να κρατηθούν από τα χέρια.

Πόσο καλά πέρασαν; Οι ζητωκραυγές τους είναι μια πολύ καλή ένδειξη. Είναι ο πρώτος σχηματισμός XRW με double-hand-hold που ξεκίνησε από BASE jump – το χαμηλό υψόμετρο και το μικρό χρονικό περιθώριο σήμαιναν ότι αυτός ο σχηματισμός ήταν μια μεγάλη πρόκληση.

Η πρώτη φορά που wingsuiters και speedriders βγάζουν το double-hand-hold ίσα ίσα που πρόλαβε να γίνει – οι πιλότοι έκαναν το τελευταίο jump από το Le Brévent, κοντά στο Chamomix της Γαλλίας πριν το resort διακόψει την πρόσβαση στο σημείο.

“Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις το σωστό χρόνο, και όταν κάνεις BASE jump (σε αντίθεση με το skydive από ένα αεροπλάνο) έχεις ελάχιστα δευτερόλεπτα στη διάθεσή σου για να τα κάνεις όλα σωστά”, μας λέει ο speedrider, Arnaud Longobardi. “Έχεις 100μ. για να απογειωθείς, 15 δευτερόλεπτα για να βρεις τους άλλους στον αέρα, 20 δευτερόλεπτα για να κρατηθείς μαζί τους από τα χέρια και 10 δευτερόλεπτα για να φύγεις μακριά και να ανοίξεις το αλεξίπτωτο!”

Πόσο γρήγορα πήγαιναν; Υπάρχει λόγος που το άθλημα λέγεται “speedriding”. “Πετάγαμε με 120χλμ./ώ.”, μας λέει ο Longobardi. “Καταλάβαμε κατά τη διάρκεια του training ότι τα wingsuits στα 100χλμ. μπορούν να πετάνε σε ευθεία γραμμή και στα 120χλμ. μπορούν να στρίψουν αριστερά και δεξιά για 5 μοιρές.” Και 5 μοίρες είναι ακριβώς όσο χρειάζεται για μια εναέρια αγκαλιά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;