Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: Tελετή έναρξης στο Ρίο!

Από neolaia.gr Team 7 Σεπτεμβρίου 2016

2018251

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016 :  ένα απο τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως ξεκινά σήμερα στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, τοπική ώρα Βραζιλίας 18:05, στο Μαρακανά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων. Σε τοπική ώρα Ελλάδος, η τελετή θα ξεκινήσει Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, 00:05 τα χαράματα.

Η παρέλαση των απεσταλμένων των χωρών θα πραγματοποιηθεί με αλφαβητική σειρά, με μοναδική εξαίρεση την ομάδα των προσφύγων, που θα ξεκινήσει πρώτη.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016 θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 4.500 αθλητές από 162 χώρες.

Ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο παραολυμπιονίκης του Λονδίνου στο μπότσια.

«Όσο πλησιάζει η ώρα, η καρδιά μου χτυπάει και πιο δυνατά. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να κρατάς τη σημαία της χώρας σου, σ` ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός όπως είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο. Νοιώθω τυχερός που μπορώ να ζήσω μια τέτοια στιγμή στην αθλητική μου καριέρα. Ευχαριστώ την Παροαλυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρό της, Γιώργο Φουντουλάκη, για την τιμή που μου έκαναν», δήλωσε ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής απο την πλευρά του δήλωσε για την έναρξη των αγώνων πως η Ελλάδα συμμετέχει «με υψηλές προσδοκίες και ελπίδες. Η ομάδα μας είναι ανανεωμένη κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, γεγονός που αποδεικνύει τη συστηματική και ουσιαστική δουλειά που γίνεται για την ανάπτυξη του παραολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας. Αισιοδοξώ ότι οι αθλητές και οι αθλήτριές μας θα υπερβάλλουν τους εαυτούς τους και θα κάνουν την παρουσία μας το ίδιο επιτυχημένη με εκείνη της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου. Αισιοδοξώ ότι για μια ακόμη φορά, η ελληνική ομάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνει υπερήφανη όλη τη χώρα με το αγωνιστικό τους πνεύμα αλλά και το ήθος τους».

Η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ2) στις 00:05 ξημερώματα Πέμπτης.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486