Δέκα ΠΟΛΥ περίεργες σελίδες στο Wikipedia!
Έχεις όρεξη για ατελείωτο χαζευτήρι; Σκάψαμε το ίντερνετ για σενα και στις φέρνουμε στην οθόνη σου!

sub-buzz-10203-1473686559-1

Είναι κάτι στιγμές που θέλεις να κάτσεις αναπαυτικά στο κρεβάτι ή στον καναπέ σου και να γεμίσεις το κεφάλι σου με “ό,τι να’ναι” πληροφορίες.

Όσο πιο βαθιά το βράδυ, τόσο πιο βαθιά σκάβεις. “Έχουν οι πιγκουίνοι γόνατα;”, θα το διαβάσεις!

Το καλύτερο μέρος γι’ αυτές τις στιγμές είναι το Wikipedia. Πιο τακτοποιημένους όγκους πληροφορίας δεν θα είχες βρει ακόμα και αν τους συγκροτούσε η μάνα σου!

Ορίστε, λοιπόν, μερικές πολύ περίεργες ιστορίες για να περάσεις την ώρα σου!

1. Unit 731

Το Unit 731 ήταν μονάδα του Ιαπωνικού Αυτοκρατορικού Στρατού που πραγματοποιούσε βίαια (ή ακόμη και θανατηφόρα) πειράματα σε ανθρώπους κατα την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με το πρόσχημα της βιολογικής και χημικής έρευνας.

Για την πλειονότητα του χρόνου λειτουργίας της, η μονάδα λειτουργούσε υπο τις διαταγές του Στρατηγού Shiro Ishii, και ευθυνόταν για τον θάνατο τουλάχιστον 250.000 ανθρώπων.

Το χειρότερο; Οι άνθρωποι που διεξήγαγαν τα ανθρώπινα πειράματα δεν δικάστηκαν ποτέ. Οι ΗΠΑ τους εγγυήθηκαν αμνηστεία για τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν.

2. Η εξαφάνιση της Natalee Holloway

Το 2005, μια 18χρονη κοπέλα απο το Mountain Brook της Alabama, η Natalee Holloway, εξαφανίστηκε κατα την διάρκεια ενός ταξιδιού που πραγματοποιούσε μετά την αποφοίτηση της απο το σχολείο.
Την τελευταία φορά που την είδαν βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο με τρεις άνδρες- τον Jordan van der Sloot,τον Deepak Kalpoe και τον Satish Kalpoe.

Παρότι συνελήφθησαν αρκετές φορές ο καθένας σχετικά με την εξαφάνιση της Natalee, τελικά αφήνονταν κάθε φορά ελεύθεροι εξαιτίας της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ακριβώς πέντε χρόνια μετά απο τη μέρα που εξαφανίστηκε η Natalee, μια 21χρονη Stephany Tatiana Flores Ramirez εξαφανίστηκε στο Περού. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε τρεις μέρες μετά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που βρισκόταν υπο το όνομα του Jordan van der Sloot.

Παρόλο που ο van der Sloot ομολόγησε την δολοφονία της Ramirez, η εξαφάνιση της Natalee παραμένει μυστήριο.

4. Τα τελευταία γεύματα

Last Meal

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα, είναι εκείνη που περιέχει τι ζήτησαν μερικοί απο τους διασημότερους εγκληματίες για τελευταίο γεύμα.

Ο κύριος της φωτογραφίας, Peter Kürten, γνωστός και με το όνομα “Ο βρικόλακας του Düsseldorf” ζήτησε σνίτσελ, τηγανητές πατάτες και ένα μπουκάλι λευκό κρασί. Επίσης, ζήτησε και o διάφορα ορεκτικά.

Ένας άλλος διάσημος κατα συρροήν δολοφόνος, ο John Wayne Gacy, ζήτησε μια δωδεκάδα τηγανητές γαρίδες, έναν κουβά κοτόπουλο KFC, τηγανητές πατάτες και πολλές φράουλες.

 

6.Jonestown

Jonestown

Στις 18 Νοεμβρίου του 1978, περίπου χίλιοι άνθρωποι μιας απομακρυσμένης κοινότητας στο Jonestown της Γουιάνας, πεθαναν απο δηλητηρίαση με κυάνιο.

Όλοι αποτελούσαν μέλη του People’s Temple, μιας θρησκευτικής οργάνωσης που έκτοτε καταχωρήθηκε ως αίρεση. Οι θάνατοι αυτοί καταχωρήθηκαν ως ομαδική αυτοκτονία. ωστόσο οι επιζήσαντες πιστεύουν πως πρόκειται για μαζική δολοφονία.

8. “Πρωτόγονα” παιδιά

Ως “πρωτόγονο” θεωρείται ένα παιδί που έχει ζήσει στην απομόνωση χωρίς ανθρώπινη επαφή απο πολύ νεαρή ηλικία, και έτσι δεν έχει εμπειρίες ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Για παράδειγμα, η Genie, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, ζούσε μέχρι τα 13 της σε ένα δωμάτιο, όπου την κρατούσε κλειδωμένη μόνη της ο πατέρας της.

Αφότου διασώθηκε απο ένα απάνθρωπο οικογενειακό περιβάλλον, η Genie βρέθηκε υπο κρατική φροντίδα και έγινε αντικείμενο εξετάσεων και έρευνας πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά.

9. Η χορευτική πανώλη του 1518

The Dancing Plague of 1518

 

Αν δεν την γνωρίζεις ήδη, η συγκεκριμένη είναι μια ενδιαφέρουσα μικρή ιστορία.

Τον Ιούλιο του 1518 στο Στρασβούργο της Γαλλίας, μια γυναίκα άρχισε να χορεύει ανεξέλεγκτα και με ενθουσιασμό στη μέση του δρόμου.

Μέσα σε ένα μήνα, χόρευαν 400 άνθρωποι. Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες για το φαινόμενο, ωστόσο κανείς δεν είναι σίγουρος τι πραγματικά συνέβη.

11. Περιστατικά στην Walt Disney World

Incidents at Walt Disney World

Μπορεί για κάποιους να είναι το πιο ευχάριστο μέρος στον πλανήτη, όμως για κάποιους άλλους δεν είναι καθόλου.

Υπάρχουν αρκετά περίεργα πράγματα που έχουν συμβεί στην Disney World. Τόσα πολλά, που μπορούν να κατηγοριοποιηθούν και ανά σημείο ΚΑΙ ανά παιχνίδι εντός του πάρκου.

Δίνει νέο νόημα στο “χέρια, πόδια εντός του οχήματος” έτσι;

13. Οι αδερφοί Collyer

Ο Homer και ο Langley Collyer ήταν δυο αδέρφια που ζούσαν στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Όταν η μητέρα τους πέθανε, κληρονόμησαν το σπίτι της στη 5η Λεωφόρο, Λίγα χρόνια μετά άρχισαν να γίνονται απόμακροι και απομόνωσαν τους εαυτούς τους απο την κοινωνία.

Τον Μάρτιο του 1947, μια ανώνυμη πηγή δήλωσε πως μια απαίσια οσμή έβγαινε απο το σπίτι τους. Τα άψυχα σώματα των αδερφών βρέθηκαν περικυκλωμένα απο 140 τόνους υπερβολικα κοντά στιβαγμένων βιβλίων, απο έπιπλα και μουσικά όργανα. Όλα εκ των οποίων είχαν επάνω παγίδες για να διώχθουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

16. Μαζική υστερία

Mass Hysteria

 

Η μαζική υστερία είναι όταν μια μεγάλη ομάδα ατόμων φέρεται υστερικά για ένα θέμα, συνήθως για κάποιο κουτσομπολιό εντός της κοινότητας

Δοκίμασε να ψάξεις τέτοια περιστατικά, υπάρχουν διάφορες ενδιαφέρουσες ιστορίες. Ορισμένες είναι ανατριχιαστικές, άλλες έχουν πλάκα. Όπως για παράδειγμα, το περιστατικό ασταμάτητου γέλιο της Ταγκανίκα, όπου περίπου εκατό κορίτσια άρχισαν να γελάνε ανεξέλεγκτα για μέρες ολόκληρες.

Για τις ίδιες ίσως και να μην ήταν τόσο αστείο βέβαια..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1