O Σπύρος Αλβέρτης, co-founder της Allcancode, μιλάει στο neolaia.gr #digitized16
O Σπύρος Αλβέρτης, με αφορμή την ομιλία του στο Digitized16, το μεγαλύτερο συνέδριο για Digital Design που γίνεται στην Αθήνα, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, μιλάει στο neolaia.gr!

1 (2)

O Σπύρος Αλβέρτης, με αφορμή την ομιλία του στο Digitized16, το μεγαλύτερο συνέδριο για Digital Design που γίνεται στην Αθήνα, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, μιλάει στο neolaia.gr!

Εάν θέλεις να κερδίσεις προσκλήσεις για να δεις την ομιλία του Σπύρου Αλβέρτη αλλά και πολλών ακόμη πρωτοποριακών γραφείων του χώρου σε διεθνές επίπεδο μπορείς να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό μας που βρίσκεται εδώ.

1.Ποιο είναι το πιο fun και το λιγότερο fun στοιχείο στη δουλειά σου;

Πιο fun είναι σίγουρα τo brainstorming με συνεργάτες! Φωνές, ιδέες, γέλιο και επίλυση προβλημάτων. Απλά τέλειο. Λιγότερο fun είναι μάλλον το client management.
Σταματάς να είσαι δημιουργός και μεταμορφώνεσαι σε πωλητή.

2. Σε ποιο project της διεθνούς αγοράς θα ήθελες να είχες συμμετάσχει;

Στο Machinarium! Ένα “point & click” adventure της Amanita Design με ιδιαίτερη αισθητική, καταπληκτικoύς γρίφους και διάχυτο χιούμορ. Η ομάδα από πίσω βρισκόταν μάλλον σε δημιουργικό “οίστρο”, ένα συναίσθημα που λατρεύω και που θα ήθελα πολύ να είχα ζήσει.

3. Ποιο είναι το το project σου για το οποίο είσαι περισσότερο περήφανος;

Μάλλον το λες εμπειρία ζωής παρά project, αδιαμφισβήτητα όμως αυτό είναι η allcancode. Από την πρώτη στιγμή οι επαγγελματικές γνώσεις και η εμπειρία μου απλά δεν έφταναν. Χρειάστηκε – και χρειάζεται ακόμα – professional development για να ανταποκρίνομαι στις συνεχώς αυξημένες ανάγκες της εταιρείας.

4. Βλέπεις κάτι να αλλάζει τα τελευταία χρόνια στο εγχώριο digital design τομέα; Πώς βλέπεις το μέλλον;

Είμαι ρεαλιστικά απαισιόδοξος για όλους τους εγχώριους τομείς. Η οικονομία παραμένει ασταθής και οι αντιλήψεις που μας έφτασαν εδώ καλά κρατούν. Οι συνθήκες αυτές επιβραδύνουν την ανάπτυξη και του digital design τομέα, που όμως μέσω startups και εξωστρεφείς στρατηγικές θα διατηρήσει την δυναμική του.

5. Πώς κρίνεις τη νέα γενιά των Ελλήνων designers; Ποια θα ήταν η πρώτη συμβουλή που θα έδινες σε έναν νέο designer;

Κάθε χρόνο και καλύτερα για το Ελληνικό design, με την κάθε γενιά, νέα και παλιά, να έχει συνεισφέρει αντιστοίχως. Η πρώτη μου συμβουλή μου θα ήταν να μην θεωρεί τον εαυτό του μόνο “καλλιτέχνη”, αλλά και επιχειρηματία. Θα θυσιαστεί πολλές φορές “για την τέχνη” και μόνο με το σωστό mindset θα καταφέρει να θέσει όρια και να επιτύχει τους στόχους του.

6. Ποιοι είναι οι designers παγκόσμιου επιπέδου που ξεχωρίζεις και γιατί;

Περισσότερο παρακολουθώ studios παρά designers όποτε θα μιλήσω για αυτά και θα ξεκινήσω με τα ελληνικά που τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Beetroot, Less Rain, No Mint, MNP, και MouseGraphics, συνδυάζουν μοντέρνες γραφιστικές τάσεις και ελληνικά στοιχεία και παράγουν design που διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Δύο άλλα αγαπημένα μου είναι τα Fantasy στην California και Artefact στο Seattle. Leaders στον χώρο τους, με ιδιαίτερες, φουτουριστικές δημιουργίες.

7. Τι να περιμένουμε από την ομιλία σου στο 6ο Digitized;

Είναι μάλλον περισσότερο τεχνική παρά καλλιτεχνική και περιλαμβάνει τρεις ενότητες: o ορισμός των platform, γιατί είναι ο βασιλιάς του interaction και πρακτικά διδάγματα για designers – marketeers. Έχω σκοπό όμως να μην σας κουράσω με πληροφορίες και βαριές θεωρίες, αλλά να σας μεταφέρω τον ενθουσιασμό μου για τον “θαυμαστό κόσμο” των platforms.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;