3 χρόνια απο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα || Κινητοποιήσεις 16-17-18/9

Από neolaia.gr Team 16 Σεπτεμβρίου 2016

 

bdb1c11623cea568a44204b0720daed1

Τριήμερο κινητοποιήσεων με αφορμή τα 3 χρόνια απο την ψυχρή δολοφονία του Παύλου Φύσσα απο μέλη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 3 χρόνια απο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 16,17 και 18/9, με την υποστήριξη αντιφασιστικών οργανώσεων, σωματείων εργαζομένων, δήμων, φορεών και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17/9 θα πραγματοποιηθεί, στις 18:00, συγκέντρωση και πορεία στην οδό Παύλου Φύσσα, πρώην Τσαλδάρη, στο Κερατσίνι.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλους δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας.

Στο Κερατσίνι, ειδικότερα, ο δήμος έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις κατα την διάρκεια όλου του τριημέρου.

Το βράδυ της Παρασκευής 16/9 θα προβληθεί, στις 21:00, στο CINE Μελίνα (Σωκράτους 65, Δραπετσώνα), η ταινία «Το μίσος».

Το βράδυ του Σαββάτου 17/9 θα παρουσιαστεί απο το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου η θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στο CINE Μάρθα Καραγιάννη, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή), στις 20:00.

Την Κυριακή 18/9 θα πραγματοποιηθεί, στις 19:00, ραπ συναυλία («Rap Monster Fest»), στο Καστράκι-Δραπετσώνα (κοντά σε σταθμό ΗΣΑΠ)

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί, για τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κατά την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στο εφετείο Αθήνας στη Λ. Αλεξάνδρας.

 

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, τόνισε πως ο Παύλος Φύσσας έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας επειδή «πίστευε στα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και αντιμαχόταν το φασισμό μέσα από τα τραγούδια του».

«Είναι υπόθεση όλων μας» είπε ο κ. Βρεττάκος, «η υπεράσπιση της κοινωνίας της ελευθερίας και της δημοκρατικής αντίληψης των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα , θρησκεία ή πολιτικές αντιλήψεις».

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486