15 θέσεις για πρακτική άσκηση στη Γαλλία από το Ίδρυμα Μποδοσάκη
Το ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, προκηρύσσει την επιχορήγηση για 15 θέσεων για πρακτική άσκηση στη Γαλλία.

idruma-mpodosaki_897324458-640x480

Το ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, προκηρύσσει την επιχορήγηση για 15 θέσεων για πρακτική άσκηση στη Γαλλία.

Αφορούν 4-6 μήνες σε εταιρίες και οργανισμούς!

Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2016. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.

 Γενικές προϋποθέσεις επιχορήγησης πρακτικής άσκησης:

Οι υποψήφιοι να είναι ΄Ελληνες την ιθαγένεια ή το γένος.

΄Αριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (πτυχίο Proficiency ή TOEFL με 80/213/550 μονάδες ή IELTS μεγαλύτερο ή ίσο του 6,5).

Για τη θέση στον οργανισμό Cap Digital, Minalogic και στην εταιρεία Pierre Fabre, η γνώση της Γαλλικής θα αποτελέσει επιπλέον προσόν. Για τη θέση στον οργανισμό Aerospace Valley, ENAC, Institute for Desirable Futures και le cnam, η καλή γνώση της Γαλλικής είναι απαραίτητη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να πληρούν τις απαιτούμενες εκπαιδευτικές προδιαγραφές για κάθε θέση πρακτικής άσκησης που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση. Για όλες τις θέσεις απαιτείται Πτυχίο, Μεταπτυχιακός Τίτλος από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον διεπιστημονικό οργανισμό αναγνώρισης τίτλων ακαδημαϊκών και πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

Με εξαίρεση τις δύο θέσεις πρακτικής άσκησης στον οργανισμό MINES ParisTech, ο υποψήφιος μπορεί να είναι φοιτητής ή πτυχιούχος ή διπλωματούχος ή υποψήφιος διδάκτωρ από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.).

Για την θέση στην Pierre Fabre, ο υποψήφιος πρέπει να βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης προπτυχιακών σπουδών.
΄Αριστη γνώση Η/Υ.

Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν υπερβεί το 32ο έτος της ηλικίας τους.

Επιπλέον πληροφορίες:

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 τα εξής:

Πλήρες και πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα στην αγγλική γλώσσα.

΄Εκθεση μίας σελίδας στην αγγλική γλώσσα, στην οποία να εξηγούνται οι λόγοι υποβολής αίτησης για πρακτική άσκηση στη συγκεκριμένη θέση.

Σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές: αντίγραφο πτυχίου, αντίγραφο μεταπτυχιακού διπλώματος, βεβαίωση φοίτησης σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα που να αναφέρεται ότι ο υποψήφιος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών που απαιτείται συμπεριλαμβανομένης και της εργασίας του για την λήψη του προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου. ΄Οσοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές τους σπουδές, παρακαλούνται να αποστείλουν αναλυτική βαθμολογία μέχρι την ημερομηνία της αίτησής τους, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους την ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης. Οι υποψήφιοι διδάκτορες παρακαλούνται να στείλουν μια βεβαίωση αποδοχής σε Διδακτορικό πρόγραμμα.
Αντίγραφο πιστοποιητικών γνώσης των ξένων γλωσσών.
Μία συστατική επιστολή στην αγγλική γλώσσα από τον επιβλέποντα καθηγητή του τελευταίου ή τρέχοντος προγράμματος σπουδών.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση pa@bodossaki.gr με θέμα «Αίτηση για πρακτική άσκηση στη Γαλλία». Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αναφέρουν ρητά τη συγκεκριμένη θέση ή θέσεις πρακτικής άσκησης που επιλέγουν στην αίτησή τους.
Διαδικασία επιλογής:

Για την επιλογή των εκπαιδευομένων συνιστάται Επιτροπή Επιλογής, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Ιδρύματος, της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα και των ενδιαφερομένων για την απασχόληση εταιρειών – οργανισμών.

Η επιτροπή καλεί σε συνέντευξη υποψήφιους κατά την κρίση της, προεπιλέγει τους επικρατέστερους για τις θέσεις που θα τοποθετηθούν στις εταιρείες και εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο λαμβάνει και την τελική απόφαση.

Άλλες πληροφορίες:

Οι εταιρείες και οργανισμοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν προταθεί από τη Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και δραστηριοποιούνται στην Γαλλία. Για να πραγματοποιήσει ο υποψήφιος την πρακτική του άσκηση στη Γαλλία θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην περιγραφή της κάθε πρακτικής άσκησης. Προϋπόθεση για την έναρξη καταβολής της επιχορήγησης από το Ίδρυμα αποτελεί η υπογραφή της σύμβασης πρακτικής άσκησης μεταξύ εταιρείας ή οργανισμού, στο οποίο θα ασκήσει την πρακτική του άσκηση ο εκπαιδευόμενος, του εκπαιδευομένου και του πανεπιστημίου στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Η επιχορήγηση από το ΄Ιδρυμα έχει, ανάλογα με τη θέση, τετράμηνη έως εξάμηνη διάρκεια και αποσκοπεί να συμβάλει στην πληρωμή ενοικίου και στην αντιμετώπιση δαπανών διαβίωσης του εκπαιδευόμενου και ανέρχεται σε €1.100,00 το μήνα. Επίσης, το Ίδρυμα, μετά από συνεννόηση με τον εκπαιδευόμενο, καλύπτει το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου με επιστροφή από τον τόπο σπουδών του στην Γαλλία, έως του συνολικού ποσού των €250,00. Το ποσό αυτό καταβάλλεται στον ασκούμενο σε δύο δόσεις: η πρώτη δόση κατά τη μετάβαση προς τη Γαλλία και η δεύτερη κατά την επιστροφή από τη Γαλλία.

Για όλη τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης στη Γαλλία, οι εκπαιδευόμενοι οφείλουν να φροντίσουν για την κάλυψη της ασφάλισης της υγείας τους. Η φιλοξενούσα εταιρεία ή οργανισμός θα υποστηρίξει στα πλαίσια του δυνατού τους ενδιαφερόμενους στην ανεύρεση κατοικίας.

Το ΄Ιδρυμα δεν θα περιορίσει την επιχορήγηση, αν η εταιρεία ή ο οργανισμός κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια και κρίση, καταβάλει επιπλέον ποσό στους εκπαιδευόμενους. Το ΄Ιδρυμα μπορεί να διακόψει την επιχορήγηση σε περίπτωση που η εταιρεία ή ο οργανισμός διακόψει την άσκηση του εκπαιδευόμενου για οποιονδήποτε λόγο, καθώς και σε περίπτωση που την διακόψει ο εκπαιδευόμενος για οποιονδήποτε λόγο.

Αυτονόητες υποχρεώσεις των εκπαιδευόμενων αποτελούν ο σεβασμός στους νόμους της Γαλλίας, η σωστή συμπεριφορά και ο σεβασμός στους κανόνες εμπιστευτικότητας που επιβάλλονται από την εταιρεία ή τον οργανισμό. Οι εκπαιδευόμενοι δεν αποκτούν δικαιώματα σύναψης σύμβασης εργασίας μετά το πέρας της άσκησης, ούτε άλλα εργασιακά δικαιώματα. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος άσκησής τους, οι εκπαιδευόμενοι υποχρεούνται να στείλουν στο ΄Ιδρυμα έκθεση περιγράφοντας τις εμπειρίες που αποκόμισαν.

Εάν πρόκειται να ταξιδέψεις για σπουδές στο εξωτερικό, τότε χρειάζεσαι και τον κατάλληλο οδηγό. Κάνε like στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα για σπουδές στο εξωτερικό ,υποτροφίες και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό!

Μάθε περισσότερα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;