Ο Βασίλης Δήμος, CTO & co-founder του Skroutz μιλάει στο neolaia.gr #digitized16
O Βασίλης Δήμος, με αφορμή την ομιλία του στο Digitized16, το μεγαλύτερο συνέδριο για Digital Design που γίνεται στην Αθήνα, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, μιλάει στο neolaia.gr!

Vasilis_dimos_digitized

O Βασίλης Δήμος, με αφορμή την ομιλία του στο Digitized16, το μεγαλύτερο συνέδριο για Digital Design που γίνεται στην Αθήνα, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, μιλάει στο neolaia.gr!

Εάν θέλεις να κερδίσεις προσκλήσεις για να δεις την ομιλία του Σπύρου Αλβέρτη αλλά και πολλών ακόμη πρωτοποριακών γραφείων του χώρου σε διεθνές επίπεδο μπορείς να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό μας που βρίσκεται εδώ.

1. Ποιο είναι το πιο fun και το λιγότερο fun στοιχείο στη δουλειά σου;

Πιο fun θα έλεγα ίσως είναι η συνεχή βελτίωση που γίνεται στην πλατφόρμα του Skroutz και σε όλα τα στοιχεία της τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σίγουρα τα νέα projects σου δίνουν τη χαρά του άγνωστου, όμως όταν δουλεύεις σε ένα και μόνο design, και υπηρετείς ένα και μόνο στόχο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, η χαρά του ότι ξέρεις γιατί το κάθε pixel είναι εκει που είναι, είναι απερίγραπτη.

Least fun μάλλον το γεγονός ότι έχεις πολύ λίγο χρόνο να αφιερώσεις στα 1.000 καθημερινά μέτωπα.

2. Σε ποιο project της διεθνούς αγοράς θα ήθελες να είχες συμμετάσχει;
Design wise – στο project του Tesla model S. Νομίζω ότι τα αυτοκίνητα που είναι λειτουργικά στοιχεία της καθημερινότητας μας και ταυτόχρονα πρέπει να είναι και ευχάριστα, άνετα και όμορφα, είναι κάτι που ταιριάζει με το design thinking μου.

3. Ποιο είναι το project σου για το οποίο είσαι περισσότερο περήφανος;

Νομίζω το τελευταίο project μας, το “Έξυπνο καλάθι του Skroutz”. Πρακτικά, αναλαμβάνουμε εμείς τη διεκπεραίωση της παραγγελίας του χρήστη (παραγγελία, payment, αποστολή) σε συνεργασία με τα καταστήματα.

Μάθαμε και μαθαίνουμε άπειρα νέα πράγματα και απαιτεί διορατικό design σε όλα τα επίπεδα: End user experience, merchants interface, marketing, performance.

4. Βλέπεις κάτι να αλλάζει τα τελευταία χρόνια στο εγχώριο digital design τομέα; Πώς βλέπεις το μέλλον;

Στο κομμάτι του design (Design Management/Lead) που δουλευω εγώ, πιστεύω μας λείπει σε έναν βαθμό η μεθοδικότητα και η διασύνδεση του design με τα άλλα disciplines. Ακόμα και σήμερα, το design είναι ένα κάθετο τμήμα, με έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τη μεθοδολογία του και προβληματική επικοινωνία με τα άλλα τμήματα.

Στο εξωτερικό προσπαθούν να λύσουν αυτά τα θέματα και καλό είναι κι εμείς να υιοθετήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται ότι έχει νόημα.

5. Πώς κρίνεις τη νέα γενιά των Ελλήνων designers; Ποια θα ήταν η πρώτη συμβουλή που θα έδινες σε έναν νέο designer;

Νομίζω ότι κάποιες φορές οι νέοι μπερδεύουν ή δεν είναι απόλυτα σίγουροι για το τι θέλουν: τέχνη ή design. Το design υπηρετεί έναν σκοπό και άρα είναι μετρήσιμο, ντετερμινιστικό. Αν μπορείς να τα διαχωρίσεις, τότε ξέρεις πότε και πόσο από κάθε τι πρέπει να χρησιμοποιήσεις ανα πάσα στιγμή.

6. Ποιοι είναι οι designers παγκόσμιου επιπέδου που ξεχωρίζεις και γιατί;

Το βιβλίο που με ακολουθεί την τελευταία 5ετία είναι το “Designing Design” από τον Kenya Hara.

Κατά τα άλλα δεν παρακολουθώ συγκεκριμένους designers ή design houses.

7. Τι να περιμένουμε από την ομιλία σου στο 6ο Digitized;

Θα προσπαθήσω να μεταδώσω πως λειτουργεί ή πως προσπαθούμε να λειτουργήσουμε το design thinking σε μια εταιρεία με DNA μηχανικών, όπως είναι το Skroutz.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;