10 ταινίες-σταθμοί για το σινεμά!
Υπάρχουν ταινίες που μας καθόρισαν, που μας έβαλαν σε σκέψεις ή απλά μας διασκέδασαν καθ'όλη την διάρκεια τους. Ρίξε μια ματιά και αν κάποια σου ξεφεύγει, φρόντισε να καλύψεις το κενό άμεσα!

maxresdefault (2)

Υπάρχουν ταινίες που μας καθόρισαν, που μας έβαλαν σε σκέψεις ή απλά μας διασκέδασαν καθ’όλη την διάρκεια τους. Ρίξε μια ματιά και αν κάποια σου ξεφεύγει, φρόντισε να καλύψεις το κενό άμεσα!

Κάθεσαι μπροστά στο πισί και αναρωτιέσαι τι να δεις; Δοκίμασε ένα ή παραπάνω απο τα εγγυημένα αριστουργήματα του κινηματογράφου και θα μας θυμηθείς!

Voilá ο δικός μας δεκάλογος!

1. La Vita è Bella

santa-maria

 

Ο Γκουίντο είναι ένας Ιταλός εβραϊκής καταγωγής που φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας για να πιάσει δουλειά ως σερβιτόρος. Όταν όμως γνωρίζει την Ντόρα που προέρχεται από αριστοκρατική οικογένεια τα πράγματα δυσκολεύουν. Έτσι αποφασίζει να την κλέψει και να φύγουν μακριά.

Μετά από χρόνια αποκτούν έναν γιο τον Τζιοζέ. Όταν ξεσπά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ο Γκουίντο μαζί με τον γιο του αναγκάζονται να επιβιβαστούν σε ένα τρένο με προορισμό ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της ταινίας είναι η ισχυρή δόση πραγματικότητας που μας δίνει.

2. V for Vendetta

maxresdefault (2)

Βρισκόμαστε στο μέλλον, όπου η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται κάτω από το ζυγό ενός διεφθαρμένου καθεστώτος. Ηγέτης και απόλυτος άρχοντας, ο Άνταμ Σάτλερ, που οι μέθοδοι του έχουν επιβάλλει τον τρόμο.

Σ’ αυτόν αβέβαιο κόσμο, η Ίβι γνωρίζεται με τον V, έναν μασκοφόρο ιδεαλιστή τρομοκράτη, αποφασισμένο να ανατρέψει το φασιστικό καθεστώς του Σάτλερ

Η ταινία δείχνει πως ο κόσμος καθορίζει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση τον κόσμο!

3. Μοντέρνοι Καιροί

modern-times
Μπορεί οι συνήθειες μας στο σινεμά να έχουν εξελιχθεί αλλα ο Charlie Chaplin παραμένει αξία. Οι Μοντέρνοι Καιροί είναι ο απόλυτος συνδυασμός ξεκαρδιστικής κωμωδίας και τραγικού και μια κριτική για το σύστημα που μας έχει αιχμάλωτους στις λειτουργίες του.

 

4. Καζαμπλάνκα

Casablanca1942_610_678x380_01252016035421

Η ταινία τελικά κερδίζει όλη της την αξία απο την ύπαρξη της απόλυτης αγάπης, σε ένα δεσμό που δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Σε μια εποχή που το πνεύμα του κόσμου επισκιαζόταν απο την σκιά του πολέμου, η συγκεκριμένη ταινία ήρθε να δώσει ελπίδα, πράγμα που την έβαλε στο πάνθεον των κλασικών δημιουργιών.

5. Great Expectations

hq-great-expectations-2012-32853648-1800-1198

Ο Πιπ ένα ορφανό δεκάχρονο αγόρι από την εργατική τάξη βοηθά έναν κατάδικο να δραπετεύσει. Ένα χρόνο μετά, θα πιάσει δουλειά στο σπίτι της μυστηριώδους κυρίας Χάβισαμ, μια ντόπια γυναίκα της υψηλής κοινωνίας.

Τις ελεύθερες του ώρες τις περνά παίζοντας με την όμορφη Εστέλα, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος. Δέκα χρόνια μετά, ο Πίπ μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία, από έναν άγνωστο κληρονόμο, γεγονός που θα τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να μετακομίσει στο Λονδίνο.

6. Τhe Βig Short

the-big-short-wide-crop_1400.0

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μια ομάδα outsiders του χρηματιστηριακού κόσμου καταλαβαίνουν πως, ενάντια στη γενική πεποίθηση, μια μεγάλη οικονομική κρίση είναι έτοιμη να ξεσπάσει και προσπαθούν να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα και τα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα.

Μια ταινία που κρατάει το ενδιαφέρον σου καρφωμένο και το μυαλό σου να δουλεύει!

7. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού

fotr22

Η αρχή της απόλυτης τριλογίας φαντασίας, την οποία δεν θα βαρεθούμε ποτέ.

Η Μέση Γη γίνεται πεδίο μιας τρομερής ιστορίας, που ξεπερνά και τα όρια της φαντασίας μας, κάνοντας μας να μελαγχολούμε πως δεν θα ξαναβγει ποτέ τέτοια ταινία. Ο Peter Jackson μεταφέρει με επιτυχία την μαγεία του έργου του J.R.R. Tolkien.

Τελικά τι συμβολίζει το δαχτυλίδι;

8. Όσα Παίρνει ο Άνεμος

Gone_with_the_Wind
Το 1939, την χρονιά που κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη ταινία, δεν ξαναείδε περισσότερος κόσμος άλλη ταινία από αυτό το έπος που εκτυλίσσεται κατα την διάρκεια του αμερικανικού εμφύλιου.

Θεωρείται η απόλυτη ρομαντική ταινία κι όμως είναι η πλήρης απομυθοποίηση του!

Μια, ομολογουμένως, μεγάλη ταινία που μπορεί να γεμίσει ευχάριστα ένα χαλαρό βράδυ σου στο σπίτι.

9. Ο Νονός

8006478

Αν θες να ρίξεις μια ματιά στον τρόπο λειτουργίας της ιταλικής μαφίας, η συγκεκριμένη ταινία είναι ο,τι χρειάζεσαι. Ρεαλιστικές ερμηνείες, απίθανο σενάριο και ανάλυση χαρακτήρων!  Αρκεί να πουμε μόνο αυτά, τα υπόλοιπα τα αφήνουμε να τα ανακαλύψεις μόνος/-η σου!

10. Στη Φωλιά του Κούκου

cuckoo

Παρότι ο ίδιος ο συγγραφέας του έργου, Ken Kessey δεν θέλησε ποτέ να δει αυτήν την ταινία, οι εκατομμύρια θαυμαστές της επιβεβαιώνουν πως εκείνος έχασε! Ο Jack Nicholson ενσαρκώνει τον πιο υπέροχο τρελό όλων των εποχών σε ένα ελαφρύ-βαρύ δράμα που θα σε καθηλώσει!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
90'
1 - 0
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
FT
0 - 2
Κλα
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;