Πως ο Τζέιμι Όλιβερ εξαγρίωσε τους Ισπανούς
Όλα άρχισαν με ένα κλασικό ισπανικό πιάτο και ένα μπαχαρικό..

Τζέιμι Όλιβερ

Όλα άρχισαν με ένα κλασικό ισπανικό πιάτο και ένα μπαχαρικό..

Τα social media “πήραν φωτιά” τη στιγμή που ο σεφ έβαλε τσορίθο στο πιο κλασικό ισπανικό πιάτο.

Πολλοί το συνέκριναν με μια απαράδεκτη αποκατάσταση τοιχογραφίας.

Έπειτα απο δυο εκλογικές διαδικασίες και την “αναμπουμπούλα” που ακολούθησε, οι Ισπανοί είναι πιο διχασμένοι απο ποτέ. Ο Τζέιμι Όλιβερ, όμως, κατάφερε να τους ενώσει ξανά με έναν αρκετά παράδοξο τρόπο… τους ένωσε εναντίον του.

Όλα ξεκίνησαν με ένα tweet του διάσημου σεφ.

Ο Όλιβερ αποπειράθηκε να δοκιμάσει μια κλασική ισπανική συνταγή, την παέγια, την οποία “πείραξε” λίγο και την ανέβασε στο Twitter. Ο Όλιβερ, αφενός, ύμνησε το πιάτο γράφοντας ότι «Το καλό ισπανικό φαγητό δεν μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο από την παέγια» τόλμησε όμως στη συνέχεια να βάλει στο ρύζι του μπουτάκια κοτόπουλου και τσορίθο, ένα πικάντικο ισπανικό λουκάνικο.

Η ιδεά μπορεί να φαίνεται νορμάλ σε εμάς, όχι όμως και στους Ισπανούς που ξεσήκωσαν τον τόπο.

Τσορίθο και παέγια; ΠΟΤΕ.

Μερικοί αντέδρασαν κάπως «WTF, Jamie Oliver?» ενώ άλλοι άρχισαν να “στολίζουν” βρετανικές συνταγές με δικές τους εκδοχές όπως π.χ. fish and chips με μελιτζάνες, πάπια, βοδινό κρέας και ραβιόλια.

Πολλοί δεν ήταν τόσο επιεικείς και έγραψαν: «Βγάλε το τσορίθο. Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες. Προειδοποίηση πρώτη», «Ας ελπίσουμε ότι το μαχαίρι θα του γλιστρήσει όταν θα κόβει κόλιανδρο» και «Γιατί δεν κάνεις μπουκιές κοτόπουλου με τα δικά σου δάχτυλα;»

Αναπόφευκτα, προέκυψε και ένα αρκετά δημιουργικό πόστ με το πιάτο του Όλιβερ να τοποθετείται δίπλα σε μια παραδοσιακή παέγια και δίπλα σε μια τοιχογραφία του Χριστού πριν και μετά την απαίσια αποκατάστασή της που έγινε πριν από τέσσερα χρόνια.

Η παέγια μπορεί να περιλαμβάνει κρέας, ψάρια, οστρακοειδή, διάφορα λαχανικά και φρέσκα φασολάκια.

Ο βρετανός σεφ δεν είναι ο πρώτος που έχει δεχθεί κριτική απο τους Ισπανούς για τον τρόπο που μαγειρεύει ισπανικά πιάτα. Ισπανική εφημερίδα είχε κατακρίνει, στο παρελθόν, τον Γκόρντον Ράμσεϊ και τον Μάρκο Πιερ Γουάιτ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;