«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» || Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού ||
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.

 

LiveWithoutBullying_Logo

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.

Το πρόγραμμα«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» αποτελεί μία πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και υλοποιείται σε συνεργασία με τηΜονάδαΕφηβικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού και μετοΕυρωπαϊκόΠρόγραμμα«Enable–ΕνΔυναμώνω».

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμαπαιδιά 10 έως 18 ετών και ενήλικοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, που επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Συγκεκριμένα, λειτουργούν οι παρακάτω διακριτοί χώροι επικοινωνίας για κάθε ομάδα στόχου:

Χώρος παιδιών: Περιλαμβάνει 1) δωρεάν συμβουλευτική στήριξη από εξειδικευμένους εθελοντές συμβούλους, μέσω onlinechat, 2) Βιβλιοθήκη ελεύθερης πρόσβασης με πλούσιο υλικό γύρω από τον εκφοβισμό, 3) Δύο κοινόχρηστους χώρους επικοινωνίας.

Χώρος Ενηλίκων: Περιλαμβάνει 1) δωρεάν συμβουλευτική στήριξη μέσω ειδικά διαμορφωμένουforumμε δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, 2) Βιβλιοθήκη ελεύθερης πρόσβασης και ενημερωτική στήλη στην οποία αρθρογραφούν επαγγελματίες και ειδικοί για διάφορα θέματα σχετικά με την εφηβική υγεία παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται ανώνυμα με στόχο τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Στα πλαίσια του προγράμματος υλοποιούνται ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από τον εκφοβισμό ενώ την προσπάθεια πλαισιώνει μία εθελοντική ομάδα 40 ατόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.livewithoutbullying.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;