Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Πώς νίκησε ο Ντόναλντ Τραμπ!
Οι αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα έδειξαν νικητή το Ντόναλντ Τράμπ! Πώς κατάφερε να φτάσει στη νίκη; Τι κέρδισε; Πόσο πλεονέκτημα έχει;

donald trump

Οι αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα έδειξαν νικητή το Ντόναλντ Τράμπ!

Πώς τα κατάφερε όμως και έφτασε στη νίκη ανατρέποντας όλα τα προγνωσιτκά;

Κέρδισε τις περισσότερες πολιτείες-κλειδιά όπως το Οχάιο, τη Φλόριντα, την Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν.
Παράλληλα, οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν την κυριαρχία τους τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω;

Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν τον έλεγχο του Κονγκρέσου και του Λευκού Οίκου. Με αυτό το τρόπο θα μπορούν να αποξηλώσουν τις μεταρρυθμίσεις του Μπαράκ Ομπάμα, με τις οποίες εξάλλου δεν ήταν καθόλου σύμφωνοι.

Κυρίως με τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που για πρώτη φορά στις ΗΠΑ εφαρμόστηκε ένα υποτυπώδες κοινωνικό κράτος.

Τι δήλωσε ο Ντόναλντ Τράμπ στο νικητήριο λόγο του;

«Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και αυτούς που επέλεξαν να μην με ψηφίσουν», δήλωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Κάθε Αμερικανός θα έχει την ευκαιρία να εκπληρώσει τα όνειρά του. Κανένας άνδρας και γυναίκα σε αυτή τη χώρα δεν θα αφεθεί στην τύχη του ξανά. Νοσοκομεία, σχολεία, γέφυρες, υποδομές. Οι υποδομές μας έχουν περιέλθει σε παρακμή, θα χτίσουμε ξανά όλοι μαζί», πρόσθεσε.
«Η Αμερική έχει στόχο το καλύτερο, απαιτούμε το πεπρωμένο της χώρας μας, πρέπει να ονειρευτούμε τα πάντα για τη χώρας εκ νέου. Προς την παγκόσμια κοινότητα, θα είμαστε δίκαιοι με όλους, βάζοντας πρώτα τα συμφέροντα των ΗΠΑ», συνέχισε.
Τέλος, συνεχάρη την Κλίντον για την προσφορά της.

Δείτε εδώ όλο το βίντεο:

Πώς αντέδρασε η ητημμένη Χίλαρι Κλίντον;

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, ο οποίος υποστήριξε πως το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών παραμένει αβέβαιο, τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και πλέον επίσημα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Ποντέστα δήλωσε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Κλίντον που είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο της εκστρατείας της, πως «αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε» και «θα περιμένουμε την καταμέτρηση των ψήφων».
Προέτρεψε δε τους υποστηρικτές της υποψήφιας των Δημοκρατικών να γυρίσουν στα σπίτια τους!
Παρ’ όλα αυτά, λίγο αργότερα η Χίλαρι επικοινώνησε με τον Τραμπ και αναγνώρισε την επικράτησή του.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Οι δεσμοί ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ είναι ισχυρότεροι από κάθε πολιτική αλλαγή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, ξαναβρίσκοντας την δύναμη της Ευρώπης», είπε.
«Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει κοινά στοιχεία με εκείνα του Μπερλουσκόνι, το 1994», σύμφωνα με πολλούς ιταλούς αναλυτές.
Όπως υπογράμμισε ο σχολιαστής της εφημερίδας Corriere della Sera Άλντο Κατσούλο, ο Τραμπ, με την αναπάντεχη αυτή νίκη του, θυμίζει σε κάποιο βαθμό εκείνη του «πρώην Καβαλιέρε», πριν από δύο δεκαετίες, από την στιγμή που και οι δυο βασίστηκαν μόνον στην προσωπική τους εκστρατεία, χωρίς να στηριχθούν σε ισχυρές πολιτικές συμμαχίες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΒΙΛ
ΤΕΛ
74 - 85
ΜΟΝ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;