10 Νοεμβρίου || Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη ||

Από neolaia.gr Team 10 Νοεμβρίου 2016

4528869007_4484c3d401_b

Η 10η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα της Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη» το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO.

Η Ημέρα αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην επιστήμη και τη συνεισφορά της στην αειφόρο ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των προοπτικών της ειρήνης.

Από την αγροτική παραγωγή ως την ιατρική, από την αειφόρο ενέργεια ως τη διαχείριση των υδάτων, οι επιστημονικές και τεχνολογικές πρόοδοι παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Ο συνδυασμός της επιστημονικής γνώσης και της τεχνολογικής προόδου έχει αποφέρει αναρίθμητα και σπουδαία οφέλη στην ανθρωπότητα σήμερα.

Όμως, τα οφέλη αυτά κατανέμονται άνισα στις διάφορες κοινωνίες του πλανήτη, αλλά ακόμα και στην ίδια την κοινωνία. Την ώρα που πολλές αναπτυσσόμενες χώρες έχουν έλλειψη σε νερό, φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι ΗΠΑ,  ο Καναδά, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ανεπτυγμένες χώρες βρίθουν από αξιοθαύμαστα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Οι διαχειριστές του παραπάνω συνδυασμού φέρουν την ηθική ευθύνη του τρόπου χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Επιπλέον, η έγκαιρη διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, έγκειται στην ηθική διαχείριση της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Σήμερα, η επιστήμη έχει να αντιμετωπίσει πολύπλοκες προκλήσεις που είναι παγκόσμιας κλίμακας και χαρακτήρα. Θα πρέπει να ασχοληθεί με τεράστια και δύσκολα προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με κοινές προσπάθειες.

Επι της ουσίας, η επιστήμη είναι μια ομαδική επιχείρηση, της οποίας η πρόοδος ωφείλεται περισσότερο στην αφοσιωμένη και επίπονη προσπάθεια των συλλογικοτήτων, παρά στις ανακαλύψεις ενός και μόνο ατόμου.

Η συνεργασία και η αλληλεγγύη σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας για την ενδελεχή πρόοδο της παγκόσμιας κοινωνίας, την αμοιβαία κατανόηση των λαών και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486