Athens Tattoo Expo: Ο Ozone απαντά στις ερωτήσεις του neolaia.gr!
Ένας απο τους καλύτερους tattoo artists στην Ελλαδα απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με την δουλειά και το έργο του αλλά και σε εκείνες που θα έκανες εσύ που σκέφτεσαι να πας να "χτυπήσεις" τατουάζ σύντομα!

947354_563927093784381_1786484339080938990_n

Ένας απο τους καλύτερους tattoo artists στην Ελλαδα απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με την δουλειά και το έργο του αλλά και σε εκείνες που θα έκανες εσύ που σκέφτεσαι να πας να “χτυπήσεις” τατουάζ σύντομα!

Ο Ozone, μαζί με άλλους 59 καλλιτέχνες της τέχνης των τατούαζ, θα βρίσκεται στις 26 & 27 Νοεμβρίου στον Πολυμορφικό χώρο Προορισμός Παπαστράτος στον Πειραιά για ένα πρωτοφανές premium event, το Athens Tattoo Expo!

Πριν, όμως, βρεθούμε εκεί ο Ozone μας μίλησε για την αγάπη του για το σχέδιο και την ζωγραφική, για την προετοιμασία που κάνει για το Athens Tattoo Expo αλλά και για το πως εξυπηρετεί τα άτομα που δεν ξέρουν τι σχέδιο να κάνουν.

Δες τι μας είπε εδώ!

1. Αρχίζουμε με κάτι πιο τυπικό. Εάν μπορούσες να διαλέξεις, τι θα έλεγες πως απολαμβάνεις ιδιαίτερα στην δουλειά που κάνεις;

Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο στη δουλειά μου είναι το γεγονός
ότι έχει να κάνει με ζωγραφική…και επειδή μια ζωή ζωγράφιζα, το να το κάνεις αυτό και για την προσωπική σου ευχαρίστηση και για βιοποριστικούς λόγους νομίζω ότι είναι αρκετά απολαυστικό!

2. Πόση ώρα χρειάζεται για να τελειοποιηθεί ένα σχέδιο σου; Ας πούμε μεσαίου μεγέθους. Δεδομένου ότι έχουμε προσέξει πως τα σχέδια σου είναι ιδιαίτερα λεπτομερή.

Αν εννοούμε σχέδιο σε χαρτί, να σου πω την αλήθεια, δεν μου παίρνει πολλή ώρα! Με ένα απλό προσχέδιο μπορώ να έχω στο μυαλό μου την τελική εικόνα που θα αποτυπωθεί πάνω στο δέρμα. Από εκεί και πέρα εξαρτάται, πάνω-κάτω κάνω 2 με 6 ώρες!

940

Όταν το σχέδιο είναι καθαρά δικό μου θα μου πάρει λιγότερη ώρα απο όταν έχω να αποτυπώσω μια ρεαλιστική εικόνα γιατί, πολύ απλά, δεν χρειάζεται να κοιτάω κάποια εικόνα και να πρέπει να την αποτυπώσω ίδια στο δέρμα. Μου βγαίνει απο το μυαλό εκείνη τη στιγμή και γενικά δεν είμαι πολύ του προσχεδίου!

fortune_teller

Είμαι πολύ εκείνη της στιγμής..δηλαδή μπορεί να βαράω κάποιο tattoo και να μου σκάνε εκείνη τη στιγμή ιδέες για το πώς θα το διαμορφώσω!

3. Όταν έρχεται κάποιος στον χώρο εργασίας σας, επιθυμόντας να κάνει τατουάζ, συνήθως, περνάτε χρόνο μαζί του συζητώντας για το σχέδιο ή οι περισσότεροι έρχονται προετοιμασμένοι;

Συνήθως, οι πελάτες μου έχουν κάποια ιδέα στο κεφάλι τους και ξέρουν τη δουλειά μου οπότε με εμπιστεύονται και προφανώς, περνάω χρόνο μαζί τους πριν το tattoo να συζητήσουνε για το τι θέλουνε.

Τους δείχνω τον τρόπο που δουλεύω, βρίσκουμε μια λύση πάνω-κάτω και πιο συγκεκριμένα το αποτέλεσμα και τις λεπτομέρειες τις βρίσκουμε και την ίδια την ημέρα που είναι να βαρέσουμε- πριν ξεκινήσουμε το tattoo!

4. Πως διαχειρίζεστε κάποιον που δεν είναι σίγουρος τι θέλει να κάνει;

Αν κάποιος τώρα, δεν είναι σίγουρος τί θέλει να κάνει, του δείχνω το book μου και γενικά τις δουλειές μου στο facebook ή στο instagram και του λέω να πάρει ιδέες από τα tattoo που έχω εκεί!

Γενικά το κάνω αυτό, όχι για να βαρέσω κάποιο tattoo που έχω κάνει ήδη δεύτερη φορά..ποτέ δεν το κάνω αυτό! Απλά, συνήθως ανεβάζω και δείχνω στον κόσμο τις δουλειές που αρέσουνε σ’εμένα να κάνω, οπότε και αυτές προμοτάρω. Οπότε μπορεί κάποιος να δεί κάτι που έχω κάνει και να του φτιάξω ένα παρόμοιο με το ίδιο concept αλλά ξαναλέω ΠΟΤΕ το ίδιο tattoo που έχω βαρέσει ήδη…αν και είμαι σε θέση να πώ πως όσοι θέλουν εμένα να τους βαρέσω κάποιο tattoo συνήθως ξέρουν τη δουλειά μου, οπότε πάνω-κάτω ξέρουν τι θέλουν!

11666282_495408193969605_7396165767645797013_n

5. Ξεκίνησες, εξαρχής, με στόχο να γίνεις tattoo artist ή είναι κάτι που προέκυψε στην πορεία;

Κοίτα, απο παλιά ήμουν σ’αυτή τη φάση λόγω graffitti, μουσικής κλπ που βρίσκονται σε παράλληλους δρόμους με το tattoo (κατ’εμέ). Όχι, η αλήθεια είναι πως δεν το είχα απο παλιά στο νού μου αλλά ακριβώς λόγω της ζωής που έκανα και των επιλογών μου στο τί θα κάνω μετά το σχολείο, ίσως να ήταν και φυσικό ακόλουθο να ασχοληθώ με αυτί.

Τώρα πλέον, ναι ασχολούμε κοντά 7.5 χρόνια και προφανώς είναι κάτι που θέλω να κάνω γενικά στη ζωή μου!

6. Τι προετοιμασία κάνετε για μια εκδήλωση, όπως το Athens Tattoo Expo;

Συνήθως, αν έχεις αποφασίσει τί θα βαρέσεις, σε ποιόν, σε τί σημείο, μέγεθος κλπ- πολύ απλά, ετοιμάζεις τα σχέδια που είναι να κάνεις κατα τη διάρκεια του festival και καλό είναι να κάνεις την προετοιμασία απο νωρίς για να μην τρέχεις εκεί γιατί γενικά στα festival είναι λίγο πιο χαοτικά τα πράγματα και οι συνθήκες.

Εννοώ, οτι δεν είσαι στο χώρο σου με την άνεσή σου..δεν λέω πως στα festival δεν είναι άνετα, απλά ξέρεις οτι έχει κάποια χρονικά όρια και κάτι λίγο ο κόσμος, το μπλα-μπλα, καμιά βόλτα που θα κάνεις να δέις συναδέλφους, να πιείς καμια μπύρα..όλα αυτά λίγο-λίγο σε χαόνουνε οπότε πάντα προετοιμάζεσαι απο πιο νωρίς και να μπορείς να το χαρείς κι εσύ καλύτερα!

Συγκεκριμένα στο Expo που θα γίνει τώρα, έχουμε να ετοιμάσουμε και μια προσομοίωση μανικιού! Δηλαδή μας έχουν δώσει ένα χαρτί με το σχέδιο ενός χεριού και οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος, έχουν να το σχεδιάσουν και να το εκθέσουν στο expo !

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;