16 Νοεμβρίου 2016: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ!

Από neolaia.gr Team 15 Νοεμβρίου 2016

720 Νέες θέσεις εργασίας σε Μετρό, Συγκοινωνίες και Πολιτική Αεροπορία

Το τριήμερο από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ως την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 θα είναι δύσκολο για τις μετακινήσεις στην Αθήνα. Η επίσκεψη Ομπάμα θα δυσκολέψει τα πράγματα στα ΜΜΜ και θα επηρεάσει τις συγκοινωνίες.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 

Με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, αύριο Τρίτη από τις 10.00 έως και τις 11.30 δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Τα σωματεία των εργαζομένων σε Μετρό και Τραμ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις απεργίες κανονικά.

Μετρό: Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 10:00 π.μ. Τα δρομολόγια της γραμμής 3 προς και από το αεροδρόμιο θα ξεκινήσουν μετά τις 11:20 π.μ. (Πρώτο δρομολόγιο Μετρό από το Αεροδρόμιο στις 11:30 Πρώτο δρομολόγιο από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο στις 10:56).

Ο ΗΣΑΠ θα κυκλοφορεί κανονικά όλη την ημέρα σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.
Προαστιακός: Από ώρα 10:00 έως και τουλάχιστον 11:30 θα ανασταλούν τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην περιοχή του Αεροδρομίου.

Όπως αναφέρει το «altsantiri.gr » πρώτη ημέρα της επίσκεψης Ομπάμα. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχουν ανακοινωθεί, για λόγους ασφαλείας. Αναμένεται να φτάσει τις πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί δεξίωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα μείνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Στάση Εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου!

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ!

Στάση εργασίας: Ακινητοποιημένα ηλεκτρικός, μετρό & τράμ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου!

Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου!

Λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου κλειστοί θα παραμείνουν από τις 12:00 και μέχρι νεοτέρας οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ του Μετρό, καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Αναμένεται κλείσιμο των δρόμων από τους οποίους θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του προέδρου μισή με μία ώρα νωρίτερα, ενώ λογικά θα κλείνουν και οι κοντινοί σταθμοί του Μετρό.

Απαγορεύσεις πορειών και δημόσιων συναθροίσεων από τις 6:00 π.μ. στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, στο κέντρο της Αθήνας, στην Αττική Οδό και στη Βάρης – Κορωπίου

Από τις 5:00 π.μ. αναμένεται κλείσιμο δρόμων περιμετρικά του Πολυτεχνείου και προσωρινές τροποποιήσεις διαδρομών των Λεωφορείων και Τρόλεϊ που διέρχονται από την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο καθώς και μεταφορά των αφετηριών που βρίσκονται κοντά στο Πολυτεχνείο.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 

Η γραμμή ΗΣΑΠ (γραμμή 1 του μετρό) θα σταματήσει την λειτουργία της από τις 21:00, λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδηγών της γραμμής.

Την Τετάρτη είναι η δεύτερη αλλά και η τελευταία επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει ομιλία κατά πάσα πιθανότητα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα.

Και πάλι, αναμένεται κλείσιμο των δρόμων από τους οποίους θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του προέδρου μισή με μία ώρα νωρίτερα, ενώ λογικά θα κλείνουν και οι κοντινοί σταθμοί του Μετρό.

Απαγορεύσεις πορειών και δημόσιων συναθροίσεων ως τις 15:00 στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, και ως τις 16:00 στο κέντρο Αθήνας, στην Αττική Οδό και στη Βάρης – Κορωπίου, καθώς και στη Λεωφόρο Συγγρού

Συνεχίζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά του Πολυτεχνείου, και οι τροποποιήσεις διαδρομών Λεωφορείων και Τρόλεϊ που διέρχονται από την περιοχή.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 

Ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της καθιερωμένης πορείας προς την Αμερικανική πρεσβεία. Πέρα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Πολυτεχνείο, από τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται το κλείσιμο των δρόμων στο κέντρο της Αθήνας (Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών), καθώς και οι σταθμοί του Μετρό (Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής).

Όπως είναι λογικό θα υπάρξουν τροποποιήσεις δρομολογίων Λεωφορείων, Τρόλεϊ και Τραμ, εφόσον διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας. Οι δρόμοι και οι σταθμοί του Μετρό θα ανοίξουν μετά το τέλος της πορείας (συνήθως γύρω στις 19:00). Η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο θα παραμείνει αποκλεισμένη τουλάχιστον ως τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής.

Οι στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς θα συνεχιστούν από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου (στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ μεταξύ 12:00 – 16:00).

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486