9 +1 δωρεάν εκδηλώσεις στη Τεχνόπολη το Σάββατο 19/11 που δε πρέπει να χάσεις!
Το Σάββατο στη Τεχνόπολη είναι μια μεγάλη γιορτή! Δες όλες τις δωρεάν εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του "Είμαστε Όλοι Πολίτες" και διάλεξε σε ποιες θα πας!

Screen Shot 2016-11-15 at 1.58.39 PM

Το Πρόγραμμα “Είμαστε Όλοι Πολίτες” ολοκληρώνεται και το Σάββατο 19/11 θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη ολοήμερη ανοιχτή γιορτή στη Τεχνόπολη για την κοινωνία των πολιτών!

Στην γιορτή αυτή θα συμμετάσχουν πάνω από 40 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων και της ομάδας ΣυνΑθηνά, φορείς και εταίροι της κοινωνίας των πολιτών.

Όσοι παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων όπως διαδραστικά εργαστήρια, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας με κύριους άξονες τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη συμμετοχική δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο!

(δες εδώ όλο το πρόγραμμα και τις ώρες των εκδηλώσεων)

Αυτές είναι οι 9+1 εκδηλώσεις που εμείς ξεχωρίσαμε και πιστεύουμε ότι δε πρέπει να χάσεις:

1.MΕΤΑδραση – “Ζωγραφίζοντας την Ελπίδα”

Η ΜΕΤΑδραση παρουσιάζει ζωγραφιές ασυνόδευτων παιδιών που υποστηρίχτηκαν από τις δράσεις της. Χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά, προερχόμενα από χώρες όπου επικρατούν βίαιες συγκρούσεις, βρίσκονται στην Ελλάδα μόνα τους. Πολλά στερούνται κατάλληλη στέγαση, φροντίδα και προστασία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να στείλουν το μήνυμά τους, δημιουργώντας κάρτες που θα φτάσουν στα χέρια ασυνόδευτων παιδιών.

2.ΑΜΑΚΑ- “Εικαστική έκθεση Re-Flower”

H έκθεση Re-flower παρουσιάζει τα αποτελέσματα του ομώνυμου δημιουργικού εργαστηρίου photo-therapy για γυναίκες-θύματα trafficking και sex workers, που ζουν και εργάζονται στην πόλη της Αθήνας.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στο εργαστήρι  με τα βίντεο, τις φωτογραφίες και τις εικαστικές τους δημιουργίες μας μεταφέρουν στον ιδιαίτερο μικρόκοσμό τους.

Παράλληλα η ΑΜΑΚΑ διοργανώνει και Workshop όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να “μυηθούν” στον κόσμο του trafficking με βιωματικό τρόπο.

3.Πρεσβεία Νορβηγίας – Ταινία “Rafiki – Καλύτεροι φίλοι”

Η ταινία, παρότι παιδική, τολμά να θίξει το θέμα του πολιτικού ασύλου. Είναι εξίσου βέβαια μια ταινία για τη φιλία και το θάρρος.

Η Julie, η Mette και η Naisha είναι καλύτερες φίλες και συμμαθήτριες. Ζουν σε ένα μικρό χωριό στη Νορβηγία. Μια μέρα η Naisha εξαφανίζεται και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται η ίδια και η μητέρα της.

4. Ίδρυμα Μποδοσάκη – Ταινία “Είμαστε όλοι Πολίτες”

Η ταινία παρουσιάζει δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος τοποθετώντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, τους αφανείς αυτούς ήρωες, που από κοινού με τους ωφελούμενους, καταφέρνουν καθημερινά μικρά θαύματα.

5. Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ “Ο χρόνος τρέχει”

Μια παράσταση θεάτρου Φόρουμ που διαπραγματεύεται καταστάσεις του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και τα βιώματα, άγχη, επιδιώξεις, ματαιώσεις και ελπίδες των εφήβων σε σχέση με αυτό.

Οι ηθοποιοί είναι κορίτσια εφηβικής ηλικίας και η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

6. Workshop “Μαθαίνοντας Ελληνικά στην Ελλάδα”

Ένα 3ωρο εργαστήριο για 15 άτομα τα οποία ήδη ασχολούνται ή θα ήθελαν να ασχοληθούν με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως ξένης/ δεύτερης σε μετανάστες και πρόσφυγες.
Θα παρουσιαστούν: μέθοδοι τυπικής και μη τυπικής μάθησης, βασικές στρατηγικές  με στόχο την καλύτερη οργάνωση του μαθήματος, συζήτηση εμπειριών και απόψεων πάνω στο αντικείμενο, εφαρμογή μεθόδων και στρατηγικών στο πλαίσιο σχεδιασμού μαθήματος.

7. Workshop “Τηλεπαιχνίδι δικαιωμάτων”

Μέσα από μεθόδους μη τυπικής μάθησης, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο αυτό θα ενημερωθούν για την καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης No Hate Speech Movement που στοχεύει στην καταπολέμηση της λεκτικής βίας και των διακρίσεων στο διαδίκτυο. Εθελοντές και εθελόντριες του Youthnet Hellas θα συντονίσουν το εργαστήριο με θέματα την αντιμετώπιση του ρατσισμού και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανισότητα μεταξύ των πολιτών και για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

8. Oμιλίες Fast Forward

Ομιλίες με πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως η ομοφoβία, η τρανσοφοβία, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

9. Panel Ψυχική Υγεία & Ενεργοί Πολίτες

H οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει αρνητικά την υγεία των ελλήνων πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής τους υγείας, με αποτέλεσμα ο σεβασμός του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος στην υγεία να τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση. Ένα panel συζήτησης με πολύ ενδιαφέροντες ομιλιτήτες για ένα τόσο κρίσιμο ζήτμα όπως αυ΄το.

+1 After Party από τον Pepper!

Στα συν ένα μας βρίσκεται το after party που διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός Pepper με τον Dj Spector στα decks!

Το neolaia.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης “Είμαστε όλοι Πολίτες”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;