Πανελλήνιες 2017: Δείτε όλες τις αλλαγές που προτείνει ο Υπουργός Παιδείας
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όλες τις αλλαγές που προτείνει ο νέος Υπουργός Παιδείας.

Πανελλήνιες 2016

Την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εξετάζει ο νέος Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα, πως: «Η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων στην τωρινή τους μορφή πρέπει να παρουσιαστεί με μια πλήρη ανάλυση και τον δημιουργικό συνδυασμό όλων των πορισμάτων εθνικών διαλόγων για την Παιδεία και την εκτίμηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας, ενώ η αποστολή εξαντλητικών συζητήσεων και συναίνεσης σε εκπαιδευτικό και πολιτικό επίπεδο έχει δοθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής»

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο που στάλθηκε στους θεσμούς αναφέρει:

«Το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων που ισχύει στη χώρα μας έχει κερδίσει την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας ως διαφανές και αντικειμενικό. Παρ’ όλα αυτά, το σύστημα αυτό έχει εξαντλήσει όλες τις ευεργετικές του δυνατότητες, αφού δεν μπορεί αξιόπιστα να διαβεβαιώσει ότι οι νέοι μας μπορούν να σπουδάσουν αυτό ακριβώς που διάλεξαν».

«Μία από τις πολλές παρενέργειές του είναι ότι έχει υποβαθμίσει τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου λόγω της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τα παράλληλα μαθήματα εκτός σχολείου. Η πρόταση σχετικά με τις Πανελλαδικές πρέπει να είναι υπέρ της αναβάθμισης των τελευταίων τάξεων του Λυκείου και του να σπουδάζουν οι νέοι αυτό που πραγματικά θέλουν»

Δείτε περισσότερα νέα για τις πανελλαδικές εξετάσεις! 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;