TEDxAthensSalon «Accessibility» / «Προσβασιμότητα» @ ΚΠΙΣΝ
Το TEDxAthensSalon, ένας θεσμός που καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το TEDx Athens, επιστρέφει δυναμικά θέτοντας αυτή τη φορά στο επίκεντρο το ζήτημα της προσβασιμότητας.

imagegen

Το TEDxAthensSalon, ένας θεσμός που καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το TEDx Athens, επιστρέφει δυναμικά θέτοντας αυτή τη φορά στο επίκεντρο το ζήτημα της προσβασιμότητας.

18 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με τίτλο «Accessibility» / «Προσβασιμότητα», το TEDxAthensSalon σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη συμβουλευτική υποστήριξη του Σ.Κ.Ε.Π.  (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), διοργανώνει στις 18 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30- 20.30 στο χώρο του ΚΠΙΣΝ  ένα ξεχωριστό event προσβάσιμο σε όλους!

Πώς αντιλαμβανόμαστε την προσβασιμότητα; Με πόσους τρόπους μπορούν άνθρωποι με αναπηρία να ξεπεράσουν τα εμπόδια που συναντούν στη δουλειά τους, τις σπουδές τους, τις κοινωνικές τους σχέσεις, την καθημερινότητά τους; Πώς το περιβάλλον στο οποίο όλοι ζούμε θέτει διαχωριστικές γραμμές και με ποιο τρόπο μπορούμε να τις υπερβούμε;

Μπορεί η διαφορετικότητα να αποτελέσει ανάχωμα στην προσωπική εξέλιξη ενός ανθρώπου; Πόσο δρόμο οφείλουμε να διανύσουμε για να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους με αναπηρία και να τους δώσουμε την ελευθερία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους;

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ακούσουμε την ιστορία του Μάνθου, της Μέντης, του Μιχάλη και άλλων. Αφηγήσεις που αποδεικνύουν ότι η αναπηρία δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο. Διηγήσεις που θα αποτελέσουν εστία προβληματισμού, πηγή έμπνευσης για λύσεις, αλλά και έναυσμα για μια νέα προσέγγιση στο πάντοτε επίκαιρο ζήτημα της κοινωνικής ένταξης ανθρώπων με αναπηρία και ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να υπάρξει μια διεισδυτική ματιά σε κάθε πτυχή προσβασιμότητας και να αναδειχθεί η διαρκής προσπάθεια που πρέπει όλοι να καταβάλλουμε, ώστε οι όροι κοινωνική ένταξη και ίσα δικαιώματα να περάσουν από το στάδιο της θεωρίας στην απόλυτη πράξη.

Με αφετηρία το TEDxAthensSalon στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι ισότιμα, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή δεν έχουν αναπηρία, το TEDxAthens εντάσσει συστηματικά στη μεθοδολογία του και το λεξιλόγιό του το μήνυμα «εκδηλώσεις ανοιχτές σε όλους».

Για το TEDxAthens και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η προσβασιμότητα δεν πρέπει να είναι ατομική υπόθεση. Αλλά υπόθεση όλων.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου σε μια εκδήλωση χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς!

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Απαιτείται προεγγραφή μέσα από την ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ( www.SNFCC.org/events ) από τις 9 Δεκεμβρίου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και σε live streaming μέσα από το επίσημο κανάλι του TEDxAthens στο Youtube και την ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ( www.SNFCC.org/events).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ που πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο με ελεύθερη είσοδο, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;