Βρήκαμε τις απόλυτες συνταγές για τα πιο πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα χρειαστείς για αυτές τις γιορτές!
Βρήκαμε τις απόλυτες συνταγές για τα πιο πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα χρειαστείς για αυτές τις γιορτές!
Βρήκαμε τις συνταγές στο sintagespareas.gr
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Μεταφορές
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Μαρούσι
800
Υπηρεσίες Εστίασης
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..
Cheesecake με μελομακάρονα
Tι χρειαζόμαστε:
Πώς το κάνουμε:
Αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το ξεφορμάρετε.
Γεμιστά μελομακάρονα
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη γέμιση
Για το σιρόπι
Πώς το κάνουμε:
Κουραμπιέδες Σοκολάτας
Kουραμπιέδες αλλιώτικοι από τους άλλους, που δεν υπάρχει πιτσιρίκι (και όχι μόνο) που δε θα τους λατρέψει. Και μία σημαντική λεπτομέρεια: δεν θα ανησυχείτε μήπως πνιγούν με την άχνη ζάχαρη ή μήπως “χιονίσουν” το σπίτι. Τη συνταγή αυτή την έφερε ο γιος μου πρόπερσι από το νηπιαγωγείο που την έφτιαξαν με τη δασκάλα τους και από τότε δεν έχουμε ξαναφτιάξει τους κλασικoύς.
Τι χρειαζόμαστε:
για γλάσο
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα αμύγδαλα μπορείτε να τα κόψετε ανάλογα με το γούστο σας. Εμείς τα θέλουμε χοντροκομμένα για να τα καταλαβαίνουμε όταν τα τρώμε, εσείς αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε και πούδρα.
Κορμός Χριστουγέννων
Τι χρειαζόμαστε:
Για το μπισκουί
Για την κρέμα κάστανο
Πώς το κάνουμε:
Μπισκουί.
Σε μπολ βάζετε τα ασπράδια μαρέγκα, χτυπάτε με τη ζάχαρη και τα σφίγγουμε. Αφρατεύουμε ελαφριά τους κρόκους με το μέλι, τα ενσωματώνουμε απαλά μέσα στη μαρέγκα και τελευταία προσθέτουμε απαλά τα μείγμα αλεύρι, νισεστέ, σκόνη αμυγδάλου. Με το χτένι απλώνουμε απάνω σε σιλπάτ και ψήνουμε στους 240 βαθμούς C για περίπου 7 λεπτά.
Κρέμα κάστανο.
Αφρατεύουμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά – σιγά τον πουρέ κάστανο, προσθέτουμε το σιρόπι ζεστό, το ρούμι και τη βανίλια, χτυπάμε καλά.
Μοντάρισμα.
Μόλις το μπισκουί βγει από τον φούρνο και κρυώσει ελαφρώς, το ψεκάζουμε με λίγο σιρόπι, άρωμα ρούμι, απλώνουμε την κρέμα κάστανο σε όλο το μπισκουί και το κάνουμε ρολό, βοηθώντας με ένα φύλλο λαδόκολα και σφίγγοντας με τη βοήθεια ενός πήχη, αφήνουμε για 1 ώρα στη συντήρηση και διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Χειμωνιάτικη Ζεστή Σοκολάτα
Tι χρειαζόμαστε:
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Τις σταγόνες (ή νιφάδες αν θέλετε) τις αφήνουμε εκτός μόνο και μόνο για ομορφιά. Αν δε σας ενδιαφέρει, μπορείτε να βάλετε απλώς 200γρ κουβερτούρα από την αρχή και να γίνει όλο σκόνη.
Για να το κάνετε δώρο, βάλτε σε ένα βάζο στρώσεις από τη σκόνη και τις σταγόνες (και πάλι για ομορφιά, αν θέλετε βάζετε μια στρώση σκόνη και από πάνω τις σταγόνες ή τα ανακατεύετε απλώς ή όπως σας φανεί ωραίο εκείνη τη στιγμή), τυπώστε τις οδηγίες του βήματος 4 σε χαρτάκι και στολίστε το βάζο σας. Είναι ένα υπέροχο, μυρωδάτο δώρο!
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταγόνες κουβερτούρας με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος. Εξαρτάται από τα γούστα σας.
Ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε βεβαίως να αυξομειώσετε και τις δόσεις των αρωματικών.