Δικαστήριο στην Πάφο καταδίκασε το... Facebook!
Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία πήρε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των χρηστών από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δες τι συνέβη!

hammer-485712_960_720

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία πήρε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των χρηστών από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δες τι συνέβη!

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, και συγκεκριμένα ο δικαστής του, Μάνθος Ματθαίου, αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση του Facebook για ακύρωση διατάγματος που δόθηκε εναντίον του το 2015 έπειτα από αγωγή δυσφήμισης Κύπριου επιχειρηματία.

Στην αγωγή, πέραν του προσώπου που προέβη στα κατ’ ισχυρισμό δυσφημιστικά σχόλια, έχει ασκήσει αγωγή και το Facebook, το οποίο αρνήθηκε να διαγράψει τα επίδικα σχόλια.

Σε μια προσπάθεια προστασίας του, ο επιχειρηματίας εξασφάλισε, στις 5 Μαϊου 2015, δικαστικό διάταγμα κατά του κοινωνικού μέσου, όπου το Facebook διατασσόταν να αφαιρέσει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και να λάβει ανάλογα μέτρα.

Αναλυτικά, το κοινωνικό δίκτυο έπρεπε να απαγορεύσει την αναδημοσίευση τους στην πλατφόρμα του.

Έπειτα από όλα αυτά, το Facebook προχώρησε στον διορισμό δικηγορικού οίκου της Κύπρου, με σκοπό την υπεράσπισή του και την άμεση ανατροπή της απόφασης.

Ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε το κοινωνικό μέσο ήταν και η έλλειψη δικαιοδοσίας των κυπριακών δικαστηρίων για υποθέσεις που στρέφονται εναντίον του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την σχετική ρήτρα δικαιοδοσίας, όλες οι διαφορές οι οποίες ανακύπτουν μεταξύ του Facebook και των χρηστών του, πρέπει να επιλύονται στη βάση του δικαίου της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Βέβαια, ο Κύπριος επιχειρηματίας ο ίδιος δεν είναι χρήστης του Facebook οπότε, όπως αναφέρει, δεν έχει κάποια συμβατική σχέση με το κοινωνικό μέσο ώστε να επηρεάζεται από την ρήτρα δικαιοδοσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;