Φοιτητική ζωή στην Κέρκυρα! Ο δεκάλογος!

Το μηχανογραφικό βγήκε και ο υπολογιστής έδειξε πως τα επόμενα 4(+) χρόνια θα έχεις αλισβερίσι με την Κέρκυρα. Μια χαρά. Πάμε να δούμε πως θα είναι η ζωή σου:

By neolaia.gr Team 23 Φεβρουαρίου 2017

shutterstock_579801646

Το μηχανογραφικό βγήκε και ο υπολογιστής έδειξε πως τα επόμενα 4(+) χρόνια θα έχεις αλισβερίσι με την Κέρκυρα. Μια χαρά. Πάμε να δούμε πως θα είναι η ζωή σου:

  1. Πέρασες στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ένα από τα καλύτερα περιφερειακά πανεπιστήμια της χώρας. Μεγάλο φοιτητικό community και ιδιαίτερα Η Κέρκυρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά με πληθυσμό 104.000 άτομα!
  2. Η Σπιανάδα είναι η μεγάλη πλατεία της Κέρκυρας, και θεωρείται η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Όποτε δε βρέχει είναι απολύτως αποδεκτό και σχεδόν επιβάλεται αν είσαι πρωτοετής να περάσεις ώρες αράζοντας στα γρασίδια της με καφέ και καλή παρέα. Απέναντί της είναι το Παλιό Φρούριο, όπου στεγάζεται και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών.
  3. Λιστόν λέμε το πλακόστρωτο με τις καμάρες και τις καφετέριες στη σειρά τη μία δίπλα στην άλλη που έχετε δει σε όλες τις φωτογραφίες, ακριβώς δίπλα στην Σπιανάδα.
  4. Το πιο κλασικό σημείο συνάντησης είναι το Πεντοφάναρο. Χαρακτηρίζεται απ’ το γεγονός ότι είναι ένας στύλος… με πέντε φανάρια. Είναι πάνω απ’ το Λιστόν κι έχει ακριβώς δίπλα ένα κανόνι και περίπου το μισό μαθητικό και φοιτητικό πληθυσμό της Κέρκυρας που έχει δώσει εκεί ραντεβού.
  5. Εκτός από το καλοκαίρι που η Κέρκυρα δεν παίζεται, βαβούρα γίνεται και το Πάσχα! Από την συνεχή παρέλαση των φιλαρμονικών καθ’ όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, μέχρι την ελεύθερη πτώση εκατοντάδων πήλινων την ημέρα της Ανάστασης και τα πυροτεχνήματα το βράδυ του Μ. Σαββάτου στη Σπιανάδα, είναι μια μοναδική εμπειρία. Τουλάχιστον μια φορά πρέπει να το ζήσεις.
  6. Από νυχτερινή ζωή σκίζει. Τα πολλά τσιπουράδικα, μπυραρίες και καφετέριες της πόλης είναι πάντα γεμάτα και σε περιμένουν.
  7. Και από φαΐ σκίζει. Έχει και λουκουμάδες. Έχει και σουβλάκια και ψητά και θαλασσινά. Έχει τα πάντα.
  8. Από delivery στην Κέρκυρα επίσης σκίζουμε! Ο deliveras έφτασε και εδώ!
  9. Ένα από τα μειονεκτήματα της Κέρκυρας είναι ο καιρός. Βρέχει. Και βρέχει πολύ. Ξεχνά να σταματήσει. Και έχει και υγρασία. Πολλή υγρασία.
  10. Τα ενοίκια στο νησί, ειδικά στο κέντρο, είναι πολύ τσιμπημένα, ειδικά τα μικρά στούντιο και οι γκαρσονιέρες. Αυτό είναι πρόβλημα.
ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486