Η μοναδική ομιλία της Αμάλ Κλούνεϊ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!

Από neolaia.gr Team 10 Μαρτίου 2017

 amal

Μπορεί η Αμάλ Κλούνεϊ να περιμένει δίδυμα, όμως, η εγκυμοσύνη της δεν την εμποδίζει από το να συνεχίσει να μάχεται κατά της γενοκτονίας που πραγματοποιεί το ISIS!

H Αμάλ Κλούνεϊ εμφανίστηκε, αυτήν την φορά, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα «The Fight against Impunity for Atrocities: Bringing Da’esh to Justice» («Ο Αγώνας κατά της Ατιμωρησίας για Θηριωδίες: Φέρνοντας το Ισλαμικό Κράτος ενώπιον της Δικαιοσύνης») και μίλησε για την γενοκτονία που πραγματοποιεί ανενόχλητη η τρομοκρατική οργάνωση, καλώντας τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν δράση.

«Ας μην επιτρέψουμε να συμβεί μια κατάσταση σαν της Ρουάντα, όπου μετανιώνεις γιατί έκανες πολύ λίγα πολύ αργά. Μην επιτρέψετε στον ISIS να ξεφύγει για την γενοκτονία που κάνει. Η δημιουργία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ήταν ένας τρόπος να πουν οι άνθρωποι ποτέ ξανά στη γενοκτονία που έγινε από τους Ναζί, ωστόσο 70 χρόνια μετά, είμαστε ξανά εδώ και συζητάμε τι πρέπει να κάνει ο ΟΗΕ για μια γενοκτονία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή[..] Αν δεν αλλάξουμε γραμμή πλεύσης, η ιστορία θα μας κρίνει και δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για την αδυναμία μας να λάβουμε δράση.» είπε.

«Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως τα εγκλήματα του ISIS δεν είναι αρκετά σοβαρά. Δεν μπορούμε να πούμε πως τα συμφέροντα ορισμένων ισχυρών κρατών μπήκαν στην μέση ή ότι αυτά τα εγκλήματα δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι πραγματοποιήθηκαν. Γι’ αυτό σας ζητώ σήμερα να υπερασπιστείτε την δικαιοσύνη.»

amal-clooney-united-nations

DREW ANGERER/GETTY

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486