ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2017 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Είπε όχι στον λαϊκισμο!
Ολλανδία εκλογές 2017 αποτελέσματα: Πώς είπε τελικά όχι στον λαϊκισμό! Η ανακούφιση της Ευρώπης!

ολλανδια εκλογες 2017 αποτελεσματα

Ολλανδία εκλογές 2017 αποτελέσματα: Πώς είπε τελικά όχι στον λαϊκισμό! Η ανακούφιση της Ευρώπης!

Στην Ολλανδία κατάφερε να κερδίσει ο κεντροδεξιός Μαρκ Ρούτε. Η ιστορική νίκη επί του αντι-Ισλαμικού και αντιευρωπαϊκού Γκέερτ Βίλντερς ανακούφισε την Ευρώπη που βλέπει τον λαϊκισμό και την ακροδεξιά να ανεβαίνουν πραγματικά επικίνδυνα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2017 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η κατάταξη των κομμάτων!

Τα τελευταία αποτελέσματα, με καταμέτρηση στο 93% των ψήφων, δίνουν ποσοστό νίκης 21,2 % στο φιλελεύθερο κόμμα (VDD) του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε ο οποίος διαθέτει σαφές προβάδισμα. Σ

Το κόμμα της άκρας δεξιάς (PVV)του Γκέερτ Βίλντερς ακολουθεί με 13,1%. Στην τρίτη θέση είναι στο 12,6 % το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDA).

Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 12,1% (D66).
Από τις 150 κοινοβουλευτικές έδρες, τα κόμματα λαμβάνουν: 33 το κόμμα του Ρούτε, 20 το ακροδεξιό «Κόμμα για την Ελευθερία» (PVV), ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Δημοκρατικοί 66% (D66) λαμβάνουν το καθένα από 19 έδρες.

Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να βγει την Παρασκευή

Από την άλλη όλα δείχνουν  ότι δεν είναι εφικτός ο σχηματισμός ούτε ενός κεντροδεξιού συνασπισμού, αλλά ούτε και ενός κεντροαριστερού.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Guardian, υπάρχουν δύο πιθανότητες για κυβέρνηση τεσσάρων κομμάτων με περισσότερες από 76 έδρες στην βουλή των 150.
Η μία θα μπορούσε να είναι αυτή του κόμματος Ρούτε, μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες, τους Δημοκρατικούς και τους Αριστερούς Πράσινους που αθροίζουν 85 έδρες.
Η δεύτερη παραλλαγή αντικαθιστά τους Πράσινους με τους Εργατικούς και αθροίζει 78 έδρες.
O Γκέερτ Βίλντερς, το ακροδεξιό κόμμα (PVV) του οποίου αναμλενεται να εξασφαλίσει 19 έδρες στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία, έκανε λόγο για «μια επιτυχία» παρά το γεγονός ότι το Κόμμα για την Ελευθερία θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στην αναμέτρηση, μαζί με άλλα δύο κόμματα, πίσω από τους φιλελεύθερους VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2017 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Με 81% των ψηφοφόρων να προσέρχονται στις κάλπες, η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 30 χρόνων!

Το αποτέλεσμα ήταν ανακουφιστικό για τα κεντρώα κόμματα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γαλλία και Γερμανία, όπου οι ακροδεξιοί εθνικιστές ελπίζουν να επηρεάσουν σημαντικά τις εκλογές φέτος, απειλώντας πιθανώς υπαρξιακά την ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνεχάρη απόψε τον πρωθυπουργό Ρούτε για τη “σαφή νίκη” που κατήγαγε στις βουλευτικές εκλογές, χαιρετίζοντας μια “ψήφο κατά των εξτρεμιστών”.
Συγχαρητήρια του Γάλλου ΥΠΕΞ στην Ολλανδία, καθώς “ανέκοψε” την άνοδο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε για την «καθαρή του νίκη κατά του εξτρεμισμού», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;