Γιατί το μούσι γοητεύει τόσο το γυναικείο φύλο; (Έρευνα)
Σε άλλες εποχές, το μούσι ήταν σήμα κατατεθέν των ιερωμένων και θεωρούνταν δείγμα ελλειπούς περιποίησης. Τι άλλαξε και μετατράπηκε σε σήμα κατατεθέν των sex symbols;

tumblr_static_tumblr_static__640 (3)

Σε άλλες εποχές, το μούσι ήταν σήμα κατατεθέν των ιερωμένων και θεωρούνταν δείγμα ελλιπούς περιποίησης. Τι άλλαξε και μετατράπηκε σε σήμα κατατεθέν των sex symbols;

Το φαινόμενο είναι μεν παράξενο αλλά δεν είναι εντελώς παράλογο. Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του St Andrews της Σκωτίας αποφάσισαν να ερευνήσουν τι κρύβεται πίσω από αυτό το φαινόμενο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γενειάδα “κολακεύει” περισσότερο το πρόσωπο ενός άνδρα.

No shit Sherlock, έτσι;

Κατά την διάρκεια της έρευνας, 700 άνδρες και γυναίκες κλήθηκαν να παρατηρήσουν τα πορτρέτα 37 ανδρών με διάφορα είδη τριχοφυίας στο πρόσωπο. Στην συνέχεια, έπρεπε να αξιολογήσουν αν και κατά πόσο τους άρεσε το ξύρισμα κόντρα, η απόλυτη αξυρισιά, το έτσι και έτσι κτλ.

rsz_1tumblr_m7y4jdhnnz1r0o6tko1_1280

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γενειάδες επικράτησαν.

“Το πυκνό και κατά προτίμηση σκούρο μούσι προσθέτει πόντους αρρενωπότητας και τεστοστερόνης. Οι γυναίκες το αποκωδικοποιούν ως “πολλή τεστοστερόνη από την εφηβεία”. Τα γένια προσθέτουν όγκο και δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το αντρικό πρόσωπο διαθέτει γωνίες και θεληματικό πηγούνι” δηλώνουν οι επικεφαλής της έρευνας.

Επισημαίνουν, όμως, πως για να θεωρηθούν τα γένια στολίδι στο πρόσωπο, πρέπει αυτό να μην είναι παχύ και με μεγάλα μάγουλα γιατί θα δείχνει φουσκωμένο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;