Εξιχνιάστηκε η παλαιότερη υπόθεση εξαφάνισης στην Αυστραλία – 47 χρόνια μετά!

Από neolaia.gr Team 23 Μαρτίου 2017

Η Σέριλ Γκρίμερ εξαφανίστηκε σε ηλικία 3 ετών, τον Ιανουάριο του 1970, και μέχρι σήμερα κανείς δεν γνώριζε τι είχε συμβεί!

Ένας 63χρονος συνελλήφθη από την αστυνομία της Αυστραλίας με την κατηγορία πως απήγαγε και σκότωσε την μικρή Σέριλ Γκρίμερ τον Ιανουάριο του 1970.

Η υπόθεση, η οποία είχε σοκάρει την Βρετανία, παρέμενε άλυτη για περίπου 47 χρόνια. Πρόκειται για την μακροβιότερη άλυτη υπόθεση εξαφάνισης στην χώρα.

Παραδόξως, όμως, εν έτει 2017, οι ελπίδες για την επίλυση της έχουν αναπτερωθεί.

Facebook/ NSW Police Force, Twitter

Facebook/ NSW Police Force, Twitter

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 3χρονη Σέριλ βρισκόταν με την μαμά και τα αδέρφια της στην παραλία Fairy Meadow στο Wollongong, μία πόλη νότια του Σίδνεϊ το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου του 1970.

Μόλις ο καιρός άρχισε να χαλάει, η μητέρα είπε στα μικρά να μαζευτούν για να φύγουν. Εκείνα, πήγαν 100 μέτρα πιο μακριά, για να αλλάξουν, όμως η Σέριλ δεν γύρισε ποτέ. Και έκτοτε κανείς δεν ξέρει τι έγινε.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά πέρυσι, όταν 3 αυτόπτες μάρτυρες είπαν στις αρχές πως εκείνη την μέρα περιφερόταν στην παραλία ένας 16χρονος νεαρός.

Αυτός ο νεαρός είναι σήμερα 63 ετών και συνελήφθει από τις αρχές στην Μελβούρνη όπου και, πιθανότατα, θα του απαγγελθούν κατηγορίες για την απαγωγή και την δολοφονία του κοριτσιού. Αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή.

Παρά την σύλληψη του δράστη και την επίλυση του μυστηρίου, οι αρχές πιστεύουν πως δεν θα καταφέρουν να εντοπίσουν σύντομα το σώμα της μικρής..

Ο ερευνητής Μπραντ Άινσγουρθ, μιλώντας στα μέσα, ανέφερε πως ο συλληφθείς είχε περάσει από ανάκριση και στην αρχική έρευνα, που είχε γίνει πριν από σχεδόν 50 χρόνια αλλά δεν είχαν προκύψει κάποια απτά στοιχεία εναντίον του.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486