Αθώες συνήθειες που μπορεί να σε οδηγήσουν στην κατάθλιψη!
Όλοι περνάμε μερικές περιόδους που δεν είμαστε καλά, μη το παρακάνεις όμως και χαλάσεις για τα καλά τη ψυχολογία σου.

Αυτές είναι οι συνήθειες που θα σε κάνουν να “μιζεριάζεις” όλο και πιο πολύ, αντί να συνέρχεσαι και να αποκτήσεις πάλι τη θετική ενέργεια που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις.

Δεν κάνεις γυμναστική
Η κακή σχέση με τη γυμναστική οδηγεί το άτομο στην καθιστική ζωή και την ανθυγιεινή διατροφή. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζεις. Μάλλον όμως δεν ήξερες ότι με το να μην κάνεις καθόλου γυμναστική, εδώ εννοούμε έστω μια βόλτα για περπάτημα, δεν βοηθας τον εγκέφαλο να απελευθερώνει χημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη που ενεργοποιούν το κέντρο της χαράς και τη απόλαυσης. Τελικά, οδηγείσαι σε μια “λούπα” συναισθημάτων όπου αποκτάς χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Κακή διατροφή 

Δε γίνεται να τρέφεσαι μόνο με λιπαρά γιατί είναι οι άλλες τροφές που θεωρούνται ευεργετικές όχι απλά για το σώμα σου αλλά και για τον εγκέφαλο σου.

Δεν κοιμάσαι καλά 
Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμόμαστε τουλάχιστον επτά ώρες σε καθημερινή βάση. Όταν μας λείπει ύπνος, γινόμαστε ευερέθιστοι και πιο ευαίσθητοι σε κάθε είδους αρνητικό ερέθισμα. Τα στοιχεία αυτά μας κάνουν πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

Απομονώνεσαι και κάνεις αρνητικές σκέψεις

Όλοι οι άνθρωποι θέλουμε λίγο χρόνο μόνοι μας, να σκεφτούμε που πάμε και τι κάνουμε. Εάν όμως απομονώνεσαι διαρκώς κάνοντας αρνητικές σκέψεις, αυξάνεις τις πιθανότητες τελικά αυτό να αρχίσει να σε “κατατρώει” και να σε γεμίσει αρνητική ενέργεια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;