Ήξερες πως το Τέτρις και Candy Crush έχουν θεραπευτικές ιδιότητες;

Από neolaia.gr Team 30 Μαρτίου 2017

Και όμως, νέα έρευνα έδειξε πως, αν και εθιστικά παιχνίδια, το Τέτρις και το Candy Crash έχουν θεραπευτικές ιδιότητες!

Έπειτα από σχετική πολυετή έρευνα, η καθηγήτρια  του Πανεπιστημίου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης και λέκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην κλινική ψυχολογία, Έμιλι Χολμς, αναφέρει πως το Τέτρις  και το Candy Crush Saga μπορούν να απωθήσουν τις κακές αναμνήσεις.

Ειδικότερα, ανακάλυψε πως τα χρώματα, τα σχέδια και ο τρόπος που κινούνται τα παιχνίδια μπορούν να δράσουν ως βελτιωτικά για το μετατραυματικό στρες. Το μυστικό βρίσκεται στην απλότητα τους, η οποία έχει έναν μοναδικό τρόπο να αποτυπώνεται στην μνήμη.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, η Έμιλι Χολμς και η ομάδα της έδωσαν το Τέτρις σε ασθενείς που είχαν υποστεί σοβαρά αυτοκινητιστικά ατυχήματα και βρισκόντουσαν σε μετατραυματικό σοκ.

Ζήτησαν, λοιπόν, από τους ασθένειες να οπτικοποιήσουν το περιστατικό και έπειτα να παίξουν Τέτρις.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως χρειάστηκε μόνο 20 λεπτά για να αποσπαστεί η προσοχή των ασθενών από τις δυσάρεστες αναμνήσεις του ατυχήματος.

«Αν υποβάλεις έναν ασθενή σε αυτή τη διαδικασία σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το ατύχημα, τότε αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να μπλοκάρει τις κακές αναμνήσεις, που έχουν αποθηκευτεί στον εγκέφαλό του με έναν ιδιαίτερα έντονο τρόπο».

Η έρευνα έδειξε, μάλιστα, πως αντίστοιχα αποτελέσματα μπορούν να επιφέρουν και άλλα παιχνίδια που απαιτούν ιδιαίτερη συγκέντρωση όπως π.χ. το Candy Crush Saga.

Το Τέτρις ήρθε στον κόσμο τον Ιούνιο του 1984 από τον Αλεξέι Πατζίτνοφ, ερευνητή στον τομέα τεχνητής νοημοσύνης του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Σοβιετικής Ακαδημίας Ερευνών της Μόσχας.

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486