5 Gadgets που εμφανίστηκαν την τελευταία 10ετία και μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό!
Άλλαξαν όντως πολλά πράγματα τα τελευταία 10 χρόνια...

Πολλά άλλαξαν την τελευταία δεκαετία στον χώρο της τεχνολογίας καθώς η λέξη “gadget” απέκτησε άλλο νόημα. Στην αρχή με τον όρο “gadget” εννοούσαμε μια συσκευή κατά κύριο λόγο ηλεκτρονική ή κάποιο εργαλείο το οποίο εμπεριείχε κάποιου είδους επαναστατική τεχνολογία. Πόσο άλλαξαν τα gadgets που χρησιμοποιούμε τα τελευταία 10 χρόνια και ποια είναι αυτά που ξεχωρίζουμε;

 

Κεφάλαιο 1ο – Drones

 

Στις αρχές του 2010 εμφανίζεται μια εταιρεία στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας του Las Vegas η οποία ακούει στο όνομα Parrot AR.Drone. Η εταιρεία καταφέρνει να παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη πρόταση επιτρέποντας στους χρήστες να πετούν τα drones τους, να παίζουν παιχνίδια με αυτά και το κυριότερο να πολεμούν άλλα drones! Ο χειρισμός αυτών των περιέργων πλασμάτων ήταν και παραμένει πάρα πολύ απλός καθώς με μια εφαρμογή μπορείς να πετάξεις το αγαπημένο σου drone, να τραβήξεις φοβερά εναέρια βίντεο και φωτογραφίες.

 

Πόσο κοστίζει ένα drone και γιατί διαφέρει τόσο η τιμή τους;

 

Η τιμές των drones διαφέρουν καθώς τόσο η αυτονομία τους όσο η ποιότητα κατασκευής είναι στοιχεία τα οποία εκφράζονται στην τιμή τους. Για παράδειγμα μπορείς να αγοράσεις  ένα drone με 70 και κάτι ευρώ Η ποιότητα κατασκευής του είναι αρκετά καλή, η κάμερα που είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος είναι ανάλυσης 480×640, ενώ μπορείς να πετάς για περισσότερο από 9 λεπτά συνεχόμενα. Με εμβέλεια που ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα καθώς και με μια κάμερα ανάλυσης 1080p το Parrot Disco Drone είναι ένα από τα καλύτερα drones που είδαμε, αξίζει μόνο να σου πω ότι μπορείς να πετάς για 45 συνεχόμενα λεπτά.  

 

Κεφάλαιο 2ο – Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

 

Αν μπορεί να θεωρηθεί gadget ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο τότε η δεκαετία που μας πέρασε αλλά κυρίως η δεκαετία έρχεται είναι αφιερωμένη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο αρχηγός της παρέας ακούει στο όνομα Tesla. Με βάση το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας αυτή η εταιρεία κατάφερε το ακατόρθωτο, όχι μόνο μπόρεσε να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με εξαιρετική αυτονομία αλλά κατάφερε να τα κάνει εξαιρετικά γρήγορα.

 

Στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι ότι όλο το αυτοκίνητο μπορείς να το ελέγξεις μέσα από μια εφαρμογή την οποία κατεβάζεις δωρεάν στο κινητό σου.

 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις τι σημαίνει να έχεις ένα Tesla ελπίζοντας κάποια στιγμή να κάνουν την εμφάνιση τους στους Ελληνικούς δρόμους.

Κεφάλαιο 3 – Hoverboards Mini Scooters

 

Μπορεί ακόμα να μην είναι πλήρως διαδεδομένα καθώς αποτελούν ακριβό σπορ για λίγους άλλα τα Hoverboards ήρθαν για να μείνουν.

 

Μπορεί εμφανισιακά να μην σου γεμίζουν το μάτι ειδικά για την αυξημένη τιμή τους όμως η εμπειρία που σου προσφέρουν είναι αξέχαστη. Αν έχεις έναν χώρο χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια τότε σίγουρα ένα hoverboard θα τον γεμίσει με γέλιο.  Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή ισορροπία

Κεφάλαιο 4 – Raspberry Pi

Αυτός ο μικρός υπολογιστής τσέπης κοστίζει λιγότερο από 40 δολάρια και με αυτόν μπορείς να φτιάξεις ότι εφαρμογή σου έρθει στο κεφάλι εντυπωσιάζοντας φυσικά τους φίλους σου. Αυτό που μας έχει εντυπωσιάσει από αυτό τον μικρό υπολογιστή τσέπης είναι η δυνατότητα να έχει τα χαρακτηρίστηκα ενός κανονικού υπολογιστή στο δυνατότερο μικρό μέγεθος.

Αν θελήσεις να αποκτήσεις έναν μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες καθώς και να κατεβάσεις το δωρεάν λογισμικό του εδώ.

Κεφάλαιο 5o – Home Devices

https://youtu.be/r0iLfAV0pIg?t=2

Κάποια στιγμή περιμέναμε να κάνουν την εμφάνιση τους συσκευές στις οποίες θα μπορούμε να μιλάμε, να δίνουμε εντολές και αυτές με την σειρά τους να ανταποκρίνονται κάνοντας την ζωή μας πιο εύκολη. Η Google έκανε πάλι το θαύμα της κάνοντας την ζωή μας εύκολη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1 
 0 
 0