Τι κάνει το κατοικίδιο σου όταν το αφήνεις μόνο σπίτι;
Οι επιστήμονες εξηγούν τι συμβαίνει όταν αφήνεις ένα κατοικίδιο μόνο του στο σπίτι!

Ετοιμάζεσαι να βγεις έξω και βλέπεις πως ο σκύλος σου έχει αρχίσει να αγχώνεται. Σε ακολουθεί παντού, χοροπηδάει, κυνηγάει την ουρά του ή κλαίει. Μόλις κλείσει, όμως, η πόρτα αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνει μέσα στο σπίτι όσο λείπεις.

 

 

Οι επιστήμονες, λοιπόν, αναφέρουν πως τα περισσότερα σκυλιά ουρλιάζουν, γαβγίζουν ή απλα βγάζουν ήχους μόλις ο ιδιοκτήτης αποχωρήσει από τον χώρο και τα αφήσει μόνα τους.

Ας το πάρουμε, όμως, χρονολογικά:

  • Τα πρώτα λεπτά

Πρόκειται για την πιο αγχωτική στιγμή για τον σκύλο σου, τα πρώτα λεπτά μετά την αποχώρηση. Σε αυτές τις στιγμές, οι περισσότεροι σκύλοι δεν αντέχουν και ξεσπούν με κλάμα ή ουρλιαχτά.

  • Τριάντα λεπτά

Η παραπάνω συμπεριφορά συνεχίζεται για περίπου μισή ώρα. Αν κάποια από αυτά είναι πολύ νευρικά (αλλά πολύ), μπορεί να κατουρήσουν, να κάνουν εμετό ή να αφοδεύσουν στο σπίτι.

  • Επόμενες ώρες

Η συνέχεια εξαρτάται από την προσωπικότητα του κάθε σκύλου. Ένα ανήσυχο κατοικίδιο μπορεί να περπατάει πάνω κάτω συνέχεια ενώ ένα πιο χαλαρό ίσως απλά αράξει.

Σύμφωνα με την κτηνίατρο Έμιλι Μπλάκγουελ από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, η οποία μίλησε στην Daily Mail:

«Συνήθως τα κατοικίδια ξεκουράζονται για ένα λεπτό και μετά συνεχίζουν πάλι να κινούνται πάνω- κάτω. Γι΄αυτό το λόγο, άλλωστε, αρκετές φορές τα σκυλάκια είναι ήρεμα μόλις επιστρέφει ο ιδιοκτήτης τους σπίτι».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
FT
1 - 1
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
0 - 0
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;