Πώς η θερμοκρασία επηρεάζει την διακύμανση του βάρους μας!
Οι αλλαγές στην θερμοκρασία έχουν μεγαλύτερη σημασία για το σώμα σου από ότι νομίζεις!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Building Research & Information, όσοι εγκαταλείπουν την άνεση της θερμοκρασίας χώρου (περίπου 20-21 βαθμοί Κελσίου) και εκτίθεται σε πιο ζεστό ή πιο κρύο περιβάλλον, αυξάνουν τους μεταβολικούς ρυθμούς του οργανισμού τους.

Για παράδειγμα, η εργασία σε έναν κρύο χώρο γραφείου θα μπορούσε να δράσει ευεργετικά για θέματα όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

 

Ακόμη, σημειώνουν πως τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας εσωτερικού χώρου που θεωρείται «άνετη» κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς και μια μείωσή της αντίστοιχης θερμοκρασίας που χαρακτηρίζεται άνετη το καλοκαίρι.

Σκέψου πως μια εφημερίδα που εκδόθηκε το 1872 στην Ολλανδία αναφέρει πως η άνετη θερμοκρασία δωματίου κυμαίνεται μεταξύ 13-15 βαθμών Κελσίου.

Ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Wouter van Marken Lichtebelt από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ εξηγεί πως στο παρελθόν κόσμος πίστευε ότι οι σταθερές θερμοκρασίες εσωτερικού χώρου είναι ικανοποιητικές όσον αφορά την άνεση και την υγεία των περισσότερων ανθρώπων.

«Όμως αυτή η έρευνα υποδηλώνει ότι το ήπιο κρύο και οι μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες μπορούν να επιδράσουν θετικά στην υγεία μας και ταυτόχρονα μπορεί να γίνουν αποδεκτές ακόμη και ευχάριστες» προσθέτει.

H έρευνα υπογγραμίζει πως «η έννοια της άνεσης και της υγείας μπορεί να σχετίζονται αλλά δεν είναι συνώνυμες.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;