Δωρεάν εκδηλώσεις 2017: Ο Μάιος στην Αθήνα είναι γεμάτος events!
Οι δωρέαν εκδηλώσεις 2017 τον Μάιο στην Αθήνα είναι πάρα πολλές!

Ο Μάιος στην Αθήνα είναι γεμάτος δωρεάν εκδηλώσεις! Δείτε αναλυτικά όσες βρήκαμε και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε ενθουσιάσουν!

Δες εδώ τα πάντα για τα events 2017

Δωρεάν Μάιος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Από καποέιρα και χορό για παιδιά μέχρι κανό στο κανάλι, ιστιοπλοΐα, γιόγκα στο πάρκο, μουσικούς πειραματισμούς και σκάκι στην ύπαιθρο, δείτε εδώ τι σας περιμένει στο φαληρικό δέλτα και δηλώστε συμμετοχή.

Fast Forward από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 
Από τις 2 ως τις 14 Μαΐου, η Στέγη παρουσιάζει διεθνείς και έλληνες καλλιτέχνες εντός και εκτός του κτιρίου της, μέσα από δράσεις που εμπλέκουν τους θεατές στις παρεμβάσεις τους σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της Αθήνας και του Πειραιά. Ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή του κοινού, για παράδειγμα, έχει η “Piraeus/Heterotopia” του Τακαγιάμα (2-14/5, 11.00-18.00) εκδήλωση στην οποία οι θεατές μέσα από apps και χάρτες θα ανακαλύψουν με audio walk τις ιστορικές μνήμες του λιμανιού, τους μύθους και την προσφυγική του ιστορία. Επίσης ο γερμανός εικαστικός Gregor Schneider φιλοδοξεί να… εξαφανίσει την Ομόνοια (2-14/5).

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Τεχνόπολη 

Η Τεχνόπολη σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί από τις 4 ως τις 7 Μαΐου αφιέρωμα στο ελληνικό (και όχι μόνο) ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά». Κάθε ημέρα θα προβάλλονται μερικές από τις καλύτερες ταινίες τεκμηρίωσης των τελευταίων ετών με 5€ ημερήσιο εισιτήριο, αλλά όλοι θα έχουν την ευκαιρία με ελεύθερη είσοδο να παρακολουθήσουν μία ημερίδα και ένα masterclass. Το masterclass (6/5 στις 13.00) έχει θέμα «Τείχη ή Γέφυρες, να κλειστούμε στον εαυτό μας ή να ανοιχτούμε στον κόσμο;» και η ημερίδα (7/5 στις 10.00) αφορά το ντοκιμαντέρ και την τηλεόραση («Η νέα τηλεοπτική πραγματικότητα και η παραγωγή δημιουργικού ντοκιμαντέρ σε αυτή», με τον Paul Pauwels, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ταξίδι στα ‘90s στο Νομισματικό Μουσείο

Το πανέμορφο café του Νομισματικού Μουσείου στον πίσω κήπο του Ιλίου Μελάθρου (Πανεπιστημίου 12) παρουσιάζει την Πέμπτη 4/5 στις 21.00 τους Dilemma (Σωτήρη Τράγκα και Πόπη Νταλαχάνη), που με σαξόφωνα, φυσαρμόνικες, κιθάρες, loops και πιάνο, θα μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στα αγαπημένα κομμάτια της δεκαετίας του 90, μέσα από την jazz, new wave και rock προσωπικότητα του ήχου τους. Μάθε περισσότερα για τους Dilemma εδώ 

Κινηματογραφικές προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Την ταινία «Κάτω απ’ τον ήλιο του Σατανά» ενός θρύλου του γαλλικού σινεμά, του Μορίς Πιαλά, παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο στις 16/5 στις 19.30 το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας (Σίνα 31, Κολωνάκι). Με αφορμή την διεξαγωγή του φεστιβάλ των Καννών, μπορούμε να απολαύσουμε την βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (1987) δημιουργία, ένα αμφιλεγόμενο εγχείρημα που αφηγείται την ιστορία μιας δεκαεξάχρονης κοπέλας που σκότωσε τον εραστή της. Στις 24/5 στις 19.30, η κινηματογραφική λέσχη του Γαλλικού Ινστιτούτου επανέρχεται με άλλη μια προβολή, αυτή τη φορά της ταινίας «Αύριο», μιας νέας δημιουργίας που έκανε θραύση στη Γαλλία και θεωρήθηκε εξαιρετικό μέσο προτροπής των πολιτών να γίνουν επιχειρηματίες της αλλαγής.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Φέτος, η διεθνής ημέρα των Μουσείων γιορτάζεται στις 18 Μαΐου, και η είσοδος στα μουσεία θα είναι ελεύθερη, ενώ πολλά εξ αυτών ετοιμάζουν ειδικές εκδηλώσεις – το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη για παράδειγμα, με αφορμή τη φετινή θεματική της Ημέρας, «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», θα φιλοξενήσει σειρά δράσεων με θέμα «Εργασία και χαρά(;)» με ξεναγήσεις, βιωματικά workshops και stress yoga. Την ίδια συνήθως εβδομάδα γιορτάζεται και η Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων – στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τυχόν εκδηλώσεις ελληνικών μουσείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;