Ο Γιάννης Κοτόπουλος μας οδηγεί στο «Άκρο/Edge» με μια μοναδική συνέντευξη!
Λίγες μόνο ημέρες πριν το TEDxAthens 2017, ο Γιάννης Κοτόπουλος μας μεταφέρει στα "backstage" της φετινής διοργάνωσης!

Το φετινό TEDxAthens εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο και διεθνές πολυσυνέδριο ιδεών, πολιτισμού κ τεχνολογίας.

Το σκηνικό θα συνθέσουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές που έρχονται να μοιραστούν ιδιαίτερες εμπειρίες και ιστορίες ζωής, με σκοπό να γίνουν η αφορμή, αλλά και οι καταλύτες που χρειαζόμαστε για να ανακαλύψουμε τις διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας και του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε.

Όμορφα όλα αυτά, αλλά τι συμβαίνει “πίσω από την κουρτίνα” του TEDxAthens;

Εδώ μπαίνει ο Γιάννης Κοτόπουλος, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις του neolaia.gr, μας “διαφώτισε” σχετικά με την εμπειρία του «Άκρο/Edge» αλλά και μας περιέγραψε τι σημαίνει για τον ίδιο!

1. Ποιο είναι το μεγαλύτερο όφελος για σένα από τη συμμετοχή σου στο TEDxAthens Team;
Η γνωριμία με νέους ανθρώπους! Αυτά τα τέσσερα χρόνια στην ομάδα του TEDxAthens έχω κάνει πολλούς και καλούς φίλους. Νομίζω αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα μιας και πιστεύω ότι σε μια εθελοντική δράση το βασικότερο είναι να «ταιριάζεις» και να περνάς καλά.
2. Τι σημαίνει για σένα TEDxAthens;
Ευκαιρία. Για μένα ήταν μια ευκαιρία να ξεφύγω από τα όρια της δουλειάς μου και να αφιερώσω χρόνο σε κάτι διαφορετικό που θα με γεμίζει γιατί το γουστάρω και όχι γιατί απλά πρέπει να το κάνω. Όταν ξεκίνησα δεν είχα μεγάλες προσδοκίες γιατί μου έφτανε να κάνω απλά κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητά μου. Αλλά τελικά έχω πάρει πολύ περισσότερα απ’ όσα περίμενα μιας και έχω μάθει καινούρια πράγματα και έχω αποκτήσει και καινούριες δεξιότητες! Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να ανακαλύπτεις στα 35 ότι μπορείς ακόμα να δουλέψεις non-stop για 48 ώρες!
3. Αν έπρεπε να δει κάποιος ΜΟΝΟ μία ομιλία από τις προηγούμενες των TEDxAthens, ποια θα διάλεγες;
Η αλήθεια είναι, και σίγουρα θα ακουστεί λίγο κλισέ, ότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μόνο μια ομιλία. Αλλά η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτή του Γιάννη Μπεχράκη στο TEDxAthens 2013. Είναι πραγματικά η πιο συγκλονιστική ομιλία που έχω παρακολουθήσει ποτέ όχι μόνο στο TEDxAthens αλλά γενικά. Και η αλήθεια είναι ότι όσο γράφω την έχω βάλει ξανά στο youtube και την ακούω.


4. Τι εκπλήξεις να περιμένουμε στο φετινό TEDxAthens;
Φυσικά και όχι μόνο μια έκπληξη! Φέτος στόχος είναι να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Μετά από 7 συνεχόμενα χρόνια το TEDxAthens πηγαίνει πιο κοντά στα συνέδρια του εξωτερικού και δημιουργεί παράλληλες δράσεις. Δεν έχουμε λοιπόν μόνο την κεντρική μας σκηνή στην ΕΛΣ αλλά έχουμε και το Book Stage, μια σκηνή μέσα στο κτίριο της ΕΒΕ όπου θα έχουμε και εκεί ομιλίες, Q&A sessions αλλά και άλλο περιεχόμενο περίπου τα 2/3 της ημέρας. Τις υπόλοιπες ώρες ο χόρος θα λειτουργεί ως simulcast lounge. Για τις υπόλοιπες εκπλήξεις απλά θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις 13/05!
5. Έχεις κάποια ομιλία για την οποία ανυπομονείς περισσότερο;
Φέτος θέλω πραγματικά να βρω το χρόνο να παρακολουθήσω την ομιλία του David Patrikarakos που νομίζω θα αγγίξει ένα από τα σημαντικότερα θέματα στην εποχή μας, το φαινόμενο “Post-Truth Politics”, πως δηλαδή αντικειμενικά δεδομένα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης σε σχέση με προσωπικές πεποιθήσεις ή συναισθήματα. Αλλά θα πω και την κρυφή μου αλήθεια, περιμένω να δω και την Έλενα Παπαρίζου σε μια τελείως διαφορετική ερμηνεία!

6. Και τέλος, χρειαζόμαστε μία αποκλειστικότητα! Ποιο είναι το μεγαλύτερο μυστικό της ομάδας του TEDxAthens;

Η φοβερή χημεία. Γιατί αν δεν περνάς καλά με την ομάδα δεν υπάρχει περίπτωση να «βγάλεις» το event. Είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί και πολύ χρόνο αλλά και πολύ προσήλωση στο στόχο και αν δεν είσαι ο ίδιο χαρούμενος παρά τις δυσκολίες θα τα παρατήσεις στη μέση. Για να βγει αυτό το αποτέλεσμα πρέπει όλη η ομάδα, στο λίγο χρόνο που της μένει από τη δουλειά της και σε βάρος της προσωπικής της ζωής να βγάλει ένα event που κατατάσσεται στα 5 καλύτερα παγκοσμίως. Και αυτό δεν είναι εύκολο, πόσο μάλλον όταν το κάνεις και εθελοντικά. Γι’ αυτό και η χημεία μεταξύ μας είναι το μεγάλο μας μυστικό!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;