70o Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών: Η λίστα των μέτρων ασφαλείας μοιάζει βγαλμένη από ταινία!
To 70o Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 28 Μαΐου.

Φέτος, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται 60 ταινίες από 36 χώρες για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα από τις 1.930 που προτείνονται, αν υπολογίσει κανείς εκείνες που παρουσιάζονται εκτός διαγωνισμού, σε μεταμεσονύκτιες προβολές, σε ειδικές προβολές, σε προβολές τιμής ένεκεν, σε προβολές παιδικών ταινιών, σε εικονική πραγματικότητα και στην κατηγορία εκδηλώσεις της 70ης επετείου.

Από τις παραπάνω ταινίες, οι 19 μεγάλου μήκους συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα και οι 18 στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα».

Από τις 19 ταινίες που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα, οι τέσσερις έχουν την υπογραφή διάσημων αμερικανών σκηνοθετών όπως η Σοφία Κόπολα, ο Τοντ Χέινς, ο Νόα Μπάουμαχ, ο Μπένι και ο Τζος Σάφντι.

Ακόμη, υπάρχουν τέσσερις Γάλλοι σκηνοθέτες (Μισέλ Χαζαναβισιούς, Φρανσουά Οζόν, Ζακ Ντοϊλόν, Ρομπέν Καμπιλό), δύο Νοτιοκορεάτες (Μπονγκ Τζουν-χο, Χονγκ Σανγ-σου) ένας Αυστριακός (Μίχαελ Χάνεκε), μια Βρετανίδα (Λιν Ράμσεϊ), ένας Γερμανός τουρκικής καταγωγής ( Φατίχ Ακίν), ένας Έλληνας (Γιώργος Λάνθιμος), ένας Ούγγρος (Κορνέλ Μουντρούτσο), μια Γιαπωνέζα (Ναόμι Καβάσε), ένας Ρώσος (Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ) ένας Σουηδός Ρούμπεν Οστλουντ, ένας Ουκρανός (Σεργκέι Λοζνίτσα).

 

 

Μεταξύ των σκηνοθετών, υπάρχει ένα πρόσωπο που, εάν κερδίσει, θα γίνει ο πρώτος που θα έχει τιμηθεί με τρεις Χρυσούς Φοίνικες στην ιστορία του φεστιβάλ. Πρόκειται για τον  Μίχαελ Χάνεκε που έχει βραβευθεί στο παρελθόν για τις ταινίες «Η λευκή κορδέλα»(2009) και «Αγάπη» (2012).

Φέτος, είναι διαπιστευμένοι περισσότεροι από 45.000 επαγγελματίες στις Κάννες φέτος, από τους οποίους σχεδόν 4.500 είναι δημοσιογράφοι.

AP

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, όπου το 1/2 προέρχεται από δημόσιους πόρους μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, της Πόλης των Καννών και άλλων εδαφικών συλλογικοτήτων (το περιφερειακό Συμβούλιο της Προβηγκίας-‘Αλπεων-Κυανής Ακτής και το γενικό Συμβούλιο της Αλπ Μαριτίμ).

Η ασφάλεια είναι ένας ενδιαφέρων τομέας στο φετινό φεστιβάλ καθώς αναφέρεται πως έχουν εγκατασταθεί 300 επιβλητικές ζαρντινιέρες γεμάτες λουλούδια ακόμη και στα πιο ευαίσθητα σημεία, όπως η Κρουαζέτ, για να αποτραπεί τυχόν εισβολή οχήματος με σκοπό την τρομοκρατική επίθεση.

Ταυτόχρονα, ανάμεσα στο πλήθος θα κυκλοφορούν 80 «άγρυπνοι πολίτες»στις εγκαταστάσεις του φεστιβάλ με σκοπό να παρατηρούν τα πάντα, συμπληρώνοντας το έργο των 550 καμερών ασφαλείας που υπάρχουν στον χώρο.

Συνολικά, «περισσότερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας θα αναπτυχθούν, περισσότερα υλικά μέσα θα χρησιμοποιηθούν, περισσότεροι θα είναι οι άνδρες εξοπλισμένοι με τουφέκια έτοιμοι να επέμβουν, ενώ θα επιδειχθεί προσοχή στην κυβερνοασφάλεια», σύμφωνα με αξιωματούχο της εθνικής αστυνομίας.

Όμως, ο αριθμός των ανδρών της ασφάλειας μένει άγνωστος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;