5 εύκολες συνταγές με κοτόπουλο – Ιδανικές για φοιτητές!

Από neolaia.gr Team 26 Μαΐου 2017

Βρήκαμε τις πιο εύκολες συνταγές με κοτόπουλο, ιδανικές για φοιτητές αλλά και για δίαιτα! Τι άλλο θέλεις!

Θεϊκό κοτόπουλο σχάρας

Η συνταγή είναι για κοτόπουλο στη σχάρα /grill/ στα κάρβουνα. Στηρίζεται στην μαρινάδα στην οποία αφήνουμε το κοτόπουλο και έτσι αποκτά μεστή και έντονη γεύση. Τα συστατικά αφορούν σε μισό (1/2) κοτόπουλο.

Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κοτόπουλο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. πιπέρι μάυρο
1 κ.γ. δυόσμο ξερό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κάρυ
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπερια
3 κ.γ. μουστάρδα
1 φλυτζανάκι λάδι
λεμόνι
αλάτι

Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
Αλατίζουμε καλά και τις δυο πλευρές.
Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ τα μπαχαρικά (ριγανη, πιπέρι, δυόσμο, πάπρικα, κύμινο, κάρυ).
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά στο κοτόπουλο, και στις 2 πλευρές.
Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε στη λεκάνη με το κοτόπουλο.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την προσθέτουμε και αυτή στο κοτόπουλο.
Σε ένα σέικερ βάζουμε το χυμό μισού λεμονιού, το λάδι και τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά. Τη χύνουμε στη λεκάνη με το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το σκεπάζουμε και βάζουμε τη λεκάνη στο ψυγείο (ψύξη) για τουλάχιστον 12 ώρες.
Ψήνουμε σε σχάρα/ grill/ κάρβουνα για 40-50′.
Βάζουμε το ψημένο κοτόπουλο σε μεγάλο πυρέξ, περιχύνουμε με λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι σημαντικό να μείνει για κάμποσες ώρες (12 τουλάχιστον) με τη μαρινάδα στο ψυγείο, ώστε το κοτόπουλο να «ποτίσει» καλά και να πάρει την νοστιμάδα της μαρινάδας. Η συνταγή και οι ποσότητες είναι για 1/2 κοτόπουλο.

Fajita με κοτόπουλο

ι χρειαζόμαστε:
4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο
1 φακελάκι fajita seasoning mix (casa fiesta)
330ml μπυρα
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά κίτρινη
1 κρεμμύδι
αλάτι – πιπέρι – τζίτζερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο

ώς το κάνουμε:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες.
Διαλύουμε το fajita mix στην μπύρα και περιχύνουμε το κοτόπουλο, το οποίο αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες και το κρεμμύδι σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικο τηγάνι με τις 2 κουταλιες λάδι.
Μόλις ειναι έτοιμα τα λαχανικά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τζίτζερ.
Τα βγάζουμε απο τοτηγάνι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο λίγο λίγο στραγγίζοντας το απο τη μαρινάδα χωρις λαδι.
Μόλις τελειωσουμε προσθέτουμε και τα λαχανικά και ανακατευουμε όλα μαζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται μέσα σε τορτιγιας (μεξικάνικες πιτες) με ψιλοκομμενη ντοματα και μαρούλι.
Οι μεξικάνοι τις σερβίρουν και με διαφορες κρύες σάλτσες. Εγω προτίνω στη θέση της σαλτσας σκέτο γιαουρτακι, ειναι τελειο! Αν δεν βρίσκετε τορτιλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κυπριακές πιτες… ειναι επισης τελειες!

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 4 μπούτια κοτόπουλου
Σκόρδο σκόνη
Αλάτι- πιπέρι
Πάπρικα
Τζίντζερ σε σκόνη
Κάρυ
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκια ντομάτα
1 κ.γλ ζάχαρη
500 γραμ. χυλοπίτες

Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο το πλένουμε και αφαιρούμε το περιττό λίπος
Το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά γύρω γύρω και το βάζουμε σε ταψί
Σκορπίζουμε στο ταψί το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι ακόμη, και το λάδι.
Προσθέτουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κοτόπουλο
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Βλέπουμε αν χρειάζεται συμπλήρωμα το νεράκι.
Μόλις είναι έτοιμο συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νεράκι και ρίχνουμε τις χυλοπίτες ανακατεύοντας να πάνε παντού στο ταψί.
Βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου ανάβοντας την κάτω αντίσταση μόνο, στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το φαγητό για 8-10 λεπτάκια.
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το φαγητό μέχρι να σερβίρουμε.
Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε μπόλικη κεφαλογραβιέρα στο πιάτο μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτός ο συνδιασμός μπαχαρικών μας αρέσει πάρα πολύ, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας αρέσει.
Αντί για χυλοπίτες μπορείτε να βάλετε άλλο ζυμαρικό ή ακόμη και ρύζι θα προσαρμόσετε όμως το χρόνο ψησίματος.
Κάτι που κάνω συχνά επειδή μ αρέσει και το ρύζι βάζω στη μέση του ταψιού τα κομμάτια του κοτόπουλου και στο μισό ταψί ρίχνω ζυμαρικό και στο άλλο μισό ρύζι έτσι καλύπτονται όλα τα γούστα.

Κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ

Tι χρειαζόμαστε:
1 κοτόπουλο ολόκληρο σε μερίδες ή στήθος σε κομμάτια
3 πολύχρωμες πιπεριές
μανιτάρια χοντροκομμένα
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ
κάσιους άψητα
1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
κάρυ (2-3 κουτ. σούπας)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:
Ροδοκοκκινίζουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
Στο ίδιο λάδι αφού προσθέσουμε το κάρυ, τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια (τα οποία απλά τα σκουπίζουμε, δεν τα πλένουμε).
Έπειτα, προσθέτουμε τα κάσιους για λίγο και μετά το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι.
Αφήνουμε να βράσει και όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το γιαούρτι στο οποίο έχουμε διαλύσει καλά το κόρν φλάουρ, βάζουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τέλειο φαγητό, ειδικά για καλεσμένους! Ενυπωσιάζει πάντα! Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι στο οποίο έχετε βάλει και κρεμμύδι καραμελωμένο. Αν σας αρέσει η έντονη γεύση προσθέστε στην συνταγή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. Όταν προσθέτετε το μείγμα γιαουρτιού, πάρτε λίγο ζουμάκι πρώτα από την κατσαρόλα, ενώστε το και μετά χύστε το μέσαώστε να μην σβολιάσει. Μην το αφήσετε να βράσει μετά για πολύ ώρα.

Κοτόπουλο μουστάρδας με μέλι

Τι χρειαζόμαστε:
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε μπουκίτσες
5 – 6 κουτ. σούπας μουστάρδα (οχι πικάντικη κατά προτίμηση)
1 κουτ. σούπας μέλι
1/2 πράσινη πιπεριά
1 ποτηράκι κρασιού βότκα
χυμό από 2-3 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 κύβο ζωμό βοδινού (προαιρετικά)
3 – 4 κουτ. σούπας λάδι

Πώς το κάνουμε:
Ρίχνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε την (κομμένη) πιπεριά και τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ασπρο χρώμα.
Μόλις ασπρίσουν, ρίχνουμε τη βότκα και το αφήνουμε 1 – 2 λεπτά να βράσει.
Σε ένα σέικερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, τόσο ώστε να σκεπαστεί το κοτόπουλο και λίγο παραπάνω (όχι πολύ).
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το μέλι (και αν έχουμε και τον κύβο) και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε το μάτι σε μισή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται τέλεια με ρυζάκι φυσικά.
Αν θέλετε πιο έντονη ξινή γεύση αυξήστε το λεμόνι, αν θέλετε λιγότερο γλυκιά γεύση μειώστε το μέλι. Καλή όρεξη!

Βρήκαμε όλες τις συνταγές στο sintayestispareas.gr 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486