Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Οι Video στιγμές που έμειναν στην ιστορία!
Πώς θα ξεκινούσε κανείς να περιγράφει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε κάποιον που δεν τον "έζησε" και δεν γνωρίζει πολλά για εκείνον;

Η απάντηση δεν είναι μια αλλά ούτε και ξεκάθαρη, αλλά υποθέτουμε πως θα ξεκινούσε από το ποιος είναι, τέλος πάντων, ο Μητσοτάκης;

Αναλυτικότερα: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: 15 πράγματα που δεν ήξερες

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν Έλληνας πολιτικός που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 1990–1993.

Καταγόταν από οικογένεια με πολιτική παράδοση ασχολήθηκε από νωρίς με την πολιτική εκλεγόμενος βουλευτής Χανίων ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του 1946.

Με το ξέσπασμα του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου συνελήφθη και εν συνεχεία μετέβη στο εξωτερικό, όπου και ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση.

Μεταπολιτευτικά δημιούργησε το Κόμμα Νεοφιλελευθέρων που εξέλεξε στις εκλογές του 1977 δυο βουλευτές, τον ίδιο και τον Παύλο Βαρδινογιάννη.

Στη συνέχεια το 1978 εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία και την 1η Σεπτεμβρίου 1984 εξελέγη αρχηγός της.

Από τότε εκλεγόταν βουλευτής μέχρι το 2004.

Παρά την παύση της κοινοβουλευτικής του δράσης εξακολουθούσε να προβαίνει σε πολιτικές παρεμβάσεις διαμέσου των μέσων ενημέρωσης ή της επαφής του με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Παιδιά του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όταν έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που έζησε 99 χρόνια, από τα οποία τα 58 αφιερώθηκαν στην ενεργό πολιτική δράση,  ό,τι και να αναφέρεις δεν θα καλύψει κάθε πλευρά της ιστορίας.

‘Ετσι, αποφασίσαμε, ξεκινώντας από την πρώτη φορά που εξελέγη, στις βουλευτικές εκλογές του 1946, μέχρι σήμερα, να συγκροτήσουμε μια λίστα με ορισμένες από τις στιγμές για τις οποίες θα μείνει στην ιστορία:

Μόλις ξεπεράσεις το σοκ από τον αριθμό ανθρώπων που βρίσκεται εκεί, μάθε πως η συγκεκριμένη ομιλία εκφωνήθηκε πριν την τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρητη που έλαβε τόπο εκείνη την διετία καθώς στις προηγούμενες δυο εκλογικές αναμετρήσεις η ΝΔ δεν κατάφερε να συγκροτήσει κυβέρνηση.

Από αυτήν την αναμέτρηση ο Κ. Μητσοτάκης βγήκε νικητής και, με την στήριξη του βουλευτή της Δημοκρατικής Ανανέωσης Θεόδωρου Κατσίκη, τα κατάφερε και ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κράτησε περίπου 3 χρόνια. Στις 30 Ιουνίου 1993, ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε πολιτικό σχήμα με την ονομασία «Πολιτική Άνοιξη» και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης.

Η συγκεκριμένη ομιλία εκφωνήθηκε πριν τις πρόωρες εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 και την ήττα της Νέας Δημοκρατίας, εξαιτίας της οποίας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτήθηκε από πρόεδρος του κόμματος.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Πώς διατηρεί κανείς ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την νέα γενιά;

Οι απαντήσεις του Επίτιμου Προέδρου της ΝΔ σε ερωτήσεις νεαρών bloggers σε εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο “Free Thinking Zone”. Τετάρτη, 24/4/2013.

Το παραπάνω βίντεο αποτελεί ντοκουμέντο ενός είδους διαλόγου που δεν βλέπουμε πλέον στην ελληνική τηλεόραση: εκείνου που οι πολιτικοί διατηρούν έναν σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλο όσο και εάν διαφωνούν.

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ελληνική πολιτική σκηνή εάν στην Ελλάδα του 2017 τα μέλη της Βουλής μιλούσαν με αυτόν τον σεβασμό ο ένας για τον άλλο;

Ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.

Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Ο Μπακογιάννης ήταν σύζυγος της Ντόρας Μητσοτάκη, κόρης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την οποία έχει αποκτήσει δυο παιδιά.

Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;