Επίκεντρο: Η νέα δράση της ActionAid στην Ελλάδα
Η ActionAid δίπλα στους συμπολίτες μας με μία νέα πρόταση αντιμετώπισης του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού.

Επίκεντρο – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής

Η ActionAid Ελλάς κάνει τη δική της πρόταση στον τρόπο καταπολέμησης του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα με τη δημιουργία του Επίκεντρου, ενός πολυχώρου δράσης και αλλαγής, που στόχος του είναι η ενδυνάμωση και η επίλυση των προβλημάτων που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Mε το Επίκεντρο η ActionAid μεταφέρει με έναν ακόμα τρόπο (εκτός από την εκπαιδευτική της δράση και τη δράση της για το προσφυγικό) την εμπειρία 45 ετών αναπτυξιακών προγραμμάτων, στην Ελλάδα. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, των υποστηρικτών της και στον ρόλο της ως μέρος της κοινωνίας των πολιτών, δείχνει έναν άλλο δρόμο παρέμβασης και αντιμετώπισης του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η φιλοσοφία της ActionAid στο Επίκεντρο

Όπως σε κάθε δράση της, έτσι και στο Επίκεντρο, η ActionAid δεν επιλέγει τη φιλανθρωπία, αλλά δείχνει ένα διαφορετικό δρόμο που φέρνει μόνιμες αλλαγές. Επιλέγει την ενδυνάμωση ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα προγράμματά της να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους δυνάμεις για να αλλάξουν τη ζωή τους οριστικά.

Έχοντας πάνω από 45 χρόνια εμπειρία και γνώση όσον αφορά τα αίτια αλλά και τους τρόπους καταπολέμησης της φτώχειας, η ActionAid έχει δει επανειλημμένα πως όταν υπάρχει χρόνιος οικονομικός και κοινωνικός αποκλεισμός, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, οι παρεμβάσεις χρειάζεται να είναι μακροπρόθεσμες και να δίνουν αληθινή προοπτική. Η οργάνωση δουλεύει μαζί με τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα προγράμματα για να βρουν λύσεις σε όσα οι ίδιοι αναγνωρίζουν ως ανάγκες.

Τέλος, καθώς πιστεύει βαθιά στο «μαζί» συνεργάζεται στο Επίκεντρο με πρωτοπόρες οργανώσεις και εξειδικευμένους επαγγελματίες (14 στο σύνολο) ώστε εν τέλει να παρέχουν από κοινού τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και προγράμματα.

Τι είναι το Επίκεντρο

Το Επίκεντρο είναι ένας πολυχώρος δράσης και αλλαγής που δημιουργήθηκε με στόχο να υποστηρίξει τον τοπικό πληθυσμό που έχει πληγεί από την πολυετή οικονομική ύφεση και ζει σε συνθήκες οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού.

Για να το πετύχει, στεγάζει ένα πολυδιάστατο, ολιστικό πρόγραμμα που προσφέρει δωρεάν, καινοτόμες υπηρεσίες για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες: παιδιά, εφήβους κι ενήλικες.

Τα προσφερόμενα προγράμματα κι υπηρεσίες του Επίκεντρου δημιουργήθηκαν κι επιλέχθηκαν με στόχο να δώσουν στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εφόδια (εργαλεία, γνώσεις, ικανότητες) για να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τα βασικά προβλήματα που έχει επιφέρει η κρίση στη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι του Επίκεντρου είναι:

  • Η βελτίωση της ψυχικής υγείας των ενηλίκων της κοινότητας και η μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Η επίλυση λογιστικών και νομικών ζητημάτων ώστε να εξυγιανθεί η οικονομική κατάσταση των συμμετεχόντων.
  • Η στήριξη των ανέργων ώστε να μπορέσουν να βρουν ξανά δουλειά.
  • Η βελτίωση της σχολικής απόδοσης και της μαθησιακής ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων και η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

 

Επίσης, η ActionAid στοχεύει σε 3.200 συμμετοχές στα προγράμματα του Επίκεντρου τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;