Πυρκαγιά στο Λονδίνο - Ακούγονταν κραυγές μέσα από το κτίριο!
Τρομακτικές μαρτυρίες από την εφιαλτική νύχτα που πέρασε το Λονδίνο!

Τα χαράματα της Τετάρτης 14 Ιουνίου ξέσπασε πυρκαγιά σε κτίριο 27 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο, η οποία έλαβε γρήγορα τεράστιες διαστάσεις. Οι αναφορές λένε πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη ψυγείου ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη.

Τα σκηνικά που προέκυψαν από την πυρκαγιά θυμίζουν ταινία τρόμου καθώς, από χθες το βράδυ, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εικόνες του κτίριου τυλιγμένου στις φλόγες αλλά και ανθρώπων να ζητούν βοήθεια από τα παράθυρα.

Αυτόπτες μάρτυες ανέφεραν πως ακούγονταν κραυγές μέσα από το κτίριο ενώ η Daily Mail δημοσίευσε εικόνες ενοίκων των υψηλότερων ορόφων να φτιάχνουν αυτοσχέδια σχοινιά με σεντόνια προκειμένου να καταφέρουν να κατέβουν στο έδαφος.

Άλλες  μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένοικοι σε απόγνωση πηδούν από τα παράθυρα σε μια προσπάθεια να σωθούν. Η Sun μάλιστα αναφέρει ότι η πυροσβεστική είχε βάλει από κάτω στρώματα με αφρώδες υλικό ώστε να τους σώσει.

Μια γυναίκα που βρέθηκε στο σημείο ανέφερε πως:  «Με το που έφθασα στο σημείο, λίγο αργότερα αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά είδα τουλάχιστον δύο άτομα στην ταράτσα του κτιρίου οι οποίοι έκαναν σήματα με το φως το κινητών τηλεφώνων τους για να τους προσέξουν οι πυροσβέστες. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να τους φθάσουν. Δεν μπορούσαν να τους φθάσουν οι πυροσβέστες και τους έφθασε η φωτιά. Τα φώτα των κινητών έσβησαν».

Οι μαρτυρίες αναφέρουν πως το ένα από τα δύο άτομα με τα κινητά στην ταράτσα πήδηξε στο κενό.

Την κατάσταση που επικρατεί αποπειράθηκε να περιγράψει και η δημοσιογράφος του Guardian, Άλις Ρος: «Μπορείς να δεις ανθρώπους στα παράθυρα, συμπεριλαμβανομένου ενός άντρα που κυμάτιζε μία κουβέρτα από το παράθυρο. Οι άνθρωποι από τα γειτονικά κτίρια έχουν μαζευτεί έξω με τις πυτζάμες του κοντά στο φλεγόμενο κτίριο, μερικοί φωνάζουν “βγάλε το κεφάλι σου έξω από το παράθυρο” ή ζητούν από τον άντρα με την κουβέρτα να τους πει τον αριθμό του διαμερίσματός του προκειμένου να μπορέσουν καθοδηγήσουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε αυτόν. Πυροσβέστες ρίχνουν νερό στο παράθυρό και προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες».

Η δημοσιογράφος μεταφέρει την μαρτυρία ενός άντρα, ο οποίος είδε σε παράθυρο του κτιρίου μία γυναίκα με ένα παιδί.  Ο άνδρας έιπε πως οι πυροσβέστες έριχναν νερό στο παράθυρό της.

Μια από τις μαρτυρίες που μετέφερε η δημοσιογράφος, αναφέρει ότι η Hadil Alamily της είπε ότι τις τελευταίες ώρες είδε «κάποιον να πηδάει φλεγόμενος από τον τελευταίο όροφο». Όπως εξηγεί τον είχε δει να αναβοσβήνει ένα φως στο μοτίβο του SOS.

«Φώναζε βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια, αλλά κανείς δεν βοήθησε. Πέταξε ένα στρώμα έξω από το παράθυρο. Καιγόταν στην κυριολεξία και πήδηξε».

Φωτογραφίες: Daily Mail, AP

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;