Βρεθήκαμε στο launch του Youth Empowered και μάθαμε τους λόγους που είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο στα χέρια κάθε νέου!
Προσωπικές & επαγγελματικές δεξιότητες, καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς και δυνατότητες δικτύωσης, σε νέους 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά;

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Κατηφορίζοντας προς την Τεχνόπολη η κεντρική ιδέα που είχα στο μυαλό μου είναι πως η Coca-Cola Τρία Έψιλον θα παρουσιάσει ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο σταδιοδρομίας για τους Έλληνες νέους.

Μία ώρα αργότερα , είχα ήδη αντιληφθεί  πως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Το μότο του προγράμματος είναι: «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε».

Εμπνεύσου, όπως λέμε εξέλιξη, δημιουργία, ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου.

Διεκδίκησε, όπως λέμε “μάθε να πλασάρεις σωστά τον εαυτό σου”.

Πέτυχε, όπως λέμε “γίνει το καλύτερο που μπορείς!”

Και που εδώ που τα λέμε, το Youth Empowered, δεν είναι πρόγραμμα. Είναι μία εμπειρία.

Μία εμπειρία που ενδιαφέρει τους πάντες, αλλά ειδικά τους νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, παρέχοντάς τους, δωρεάν, δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης ώστε να  διεκδικήσουν ευκαιρίες απασχόλησης με επιτυχία.

Mε το τέλος της παρουσίασης είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από πρόγραμμα και να καταλάβω πως αντιμετωπίζουν το Youth Empowered οι άνθρωποι που το αποτελούν.

Έτσι αρχικά συνομίλησα με τη Μίρκα Νεμφάκου, HR Business Partner Supply Chain, Coca-Cola Τρία Έψιλον και τη Βίκυ Περδικάρη, Organizational Development Manager, Coca-Cola Τρία Έψιλον.

– Κα. Νεμφάκου, τελικά, τι είναι αυτό που κάνει το Youth Empowered τόσο ξεχωριστό;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι all inclusive! Ένα πρόγραμμα που βοηθάει την κοινωνία ολιστικά. Δεν υπηρετεί δηλαδή τις ανάγκες της Coca – Cola Τρία Έψιλον για στελέχωση (όπως για παράδειγμα το Graduate Trainee Program), αλλά ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Διαχρονικά να βρεις την πρώτη σου δουλειά, είναι το πιο δύσκολο, αφού δεν διαθέτεις ένα track record να δώσεις στον υποψήφιο μελλοντικό εργοδότη σου. Η επιλογή σου είναι ρίσκο και για τις δύο πλευρές. Ταυτόχρονα, στην εποχή που ζούμε, οι νέοι δεν βλέπουν να έχουν και αυτοί μία διαπραγματευτική δύναμη να επιλέξουν τον εργοδότη που τους αντιπροσωπεύει πραγματικά. Θεωρούν πως είναι τόσο λίγες οι ευκαιρίες που όποια τους δοθεί θα την πάρουν.

Στόχος εμάς και των μεντόρων είναι να δείξουμε στους νέους “πού έχουν διαπραγματευτική δύναμη και πού όχι”.  Να τονώσουμε το ηθικό όσων έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και να προσγειώσουμε αυτούς που έχουν εσφαλμένη αντίληψη για τον αριθμό των ευκαιριών που μπορούν να αξιώσουν στην αγορά εργασίας. Σε δεύτερο επίπεδο, θέλουμε να βοηθήσουμε εκείνους που μπορεί να έχουν τη γνώση και το ταλέντο, αλλά δεν ξέρουν ακόμα πώς να πουλήσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα με έναν έξυπνο τρόπο σε αυτόν που τους ακούει.

Και τι σημαίνει -τελικά- μέντορες: Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;

Ουσιαστικά μέσα από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, βρήκαμε προσωπικότητες από όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας της εταιρείας. Έτσι έχουμε μέντορες από το Οικονομικό Τμήμα της εταιρείας, από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, από το Τμήμα Επικοινωνίας. Ένας μέντορας μεταλαμπαδεύει τη γνώση και την εμπειρία του σε έναν άνθρωπο, με τον οποίο -φυσικά- έχει πρώτα χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα είναι παρών σε στιγμές αδυναμίας, σε στιγμές ανησυχίας, διλήμματος του νέου, για να τον συμβουλεύσει και να τον καθοδηγήσει ή -τουλάχιστον- να τον βοηθήσει να αντιληφθεί και να επεξεργαστεί καλύτερα τα δεδομένα που καλείται να αντιμετωπίσει. Έτσι τον βοηθά να εξελιχθεί και -τελικά- να αποκατασταθεί επαγγελματικά.

Από πλευρά της η κα, Περδικάκη μου έδωσε να καταλάβω τη σημασία που έχει για τους ανθρώπους του προγράμματος το Youth Empowered!

Όταν ξεκίνησε να σχεδιάζεται η λειτουργία αυτού του προγράμματος τίποτα δεν ήταν υποχρεωτικό για τους ανθρώπους που θα συμμετείχαν και θα συνεισέφεραν στο Youth Empowerd. Έχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι εθελοντικής συνεισφοράς από τους μέντορες και τις υποδομές που συμμετέχουν και αυτό είναι που κάνει το πρόγραμμα πραγματικά ξεχωριστό. Από την υλοποίηση των trainings μέχρι το επόμενο βήμα και την επαφή που θα κρατήσουμε μαζί με τους νέους, ο πυρήνας είναι οι άνθρωποι. Η θέληση και το αίσθημα καθήκοντος των ανθρώπων του προγράμματος είναι μοναδική! 

Κάτι αλλάζει. Κάτι ετοιμάζεται. Ενα ακόμα όπλο σταδιοδρομίας για εμάς τους νέους είναι εδώ. #YouthEMPOWERED #coca-cola3E #comingsoon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neolaia (@neolaia.gr) στις

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον δεν είναι μόνη της όμως σε αυτήν την προσπάθεια. Έχει μαζί της συμμάχους με τεράστιο ειδικό βάρος στην αγορά εργασίας. Όπως είναι για παράδειγμα το kariera.gr!

Μιλώντας με τον Βασίλη Βέλκο, Recruitment & Career Services Manager στο kariera.gr, μου εξήγησε τους λόγους, αλλά και τους τρόπους που το kariera.gr συνεισφέρει στο Youth Empowered. 

Το kariera.gr εκμεταλλεύεται τη μοναδική εμπειρία που έχει αποκτήσει στην αγορά εργασίας. Για παράδειγμα,  με ποιον τρόπο οι Ελληνικές εταιρείες ψάχνουν προσωπικό τα τελευταία 5μιση χρόνια και αντίστοιχα πως οι άνθρωποι ψάχνουν δουλειά; Ταυτόχρονα, δεν είναι η πρώτη φορά που το kariera.gr συνεισφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε ανέργους. Σκέψου πως παρέχουν δωρεάν training σε ανέργους όλων των ηλικιών, πάνω στο κομμάτι αναζήτησης εργασίας με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια.  

Στο Youth Empowered έχουμε προσφέρει και έχουμε ακόμα περισσότερα να προσφέρουμε.. Τόσο στο κομμάτι της διαχείρισης της κατάστασης αναζήτησης εργασίας (συχνά λέμε πως η αναζήτηση εργασίας είναι ένα full – time job) όσο και με ποιον τρόπο αναζητούμε εργασία. Το kariera βρίσκεται εδώ γιατί στηρίζει τη νεανική απασχολησιμότητα και ειδικά για έναν άνθρωπο που μόλις βγαίνει από τη σχολή και ψάχνει να βρει εργασία, και γενικότερα τρόπο να εισέλθει στην αγορά εργασίας. Εμείς στηρίζουμε αυτό το κομμάτι βάσει των insights που έχουμε από την αγορά, αλλά και με know-how που αφορούν το time management, τα negotiation skills  και όλων των νέων trend αγοράς. Ταυτόχρονα, έμπρακτα το kariera.gr έχει συμβάλει στη δημιουργία του προγράμματος με θεματικές που αφορούν το βιογραφικό, πώς να το φτιάξεις, προετοιμασία για όλα τα είδη interviews (phone, skyper etc), πώς οι υποψήφιοι να διαχειρίζομαι το one to one (από το απαραίτητο spying της εταιρίας στην οποία θέλουν να δουλέψουν μέχρι τη γλώσσα του σώματος που πρέπει να υιοθετήσουν). Γεφυρώνουμε αυτό το κομμάτι Α to Z, αλλά και ένα βήμα πιο μετά! Πώς διαχειρίζομαι τις απαιτήσεις σε μισθό, το εργασιακό, πράγματα που είναι στο μυαλό όλων! Πώς τα βάζω σε μία σειρά και πώς τελικά έχω το καλύτερο αποτέλεσμα για μένα.

 

Δεν έχω να πω πολλά περισσότερα.

Η πραγματικότητα μερικές φορές ξεπερνάει τις προσδοκίες και αποδεικνύεται πως όταν οι Top κάθε κλάδου δείχνουν αγνή πρόθεση να βοηθήσουν ανειδιοτελώς την κοινωνία, γεννιούνται εκπληκτικά projects, δημιουργούνται νέες βάσεις και εξελίσσεται όλη η κοινωνία (άρα και η αγορά) ένα βήμα πιο πέρα.

Όλες τις πληροφορίες για το Youth Empowered θα τις βρεις εδώ: Youth Empowered – Μαζί σας κάνουμε περισσότερα

Πάντα τέτοια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;