Γιατί τα κουνούπια παρουσιάζουν προτιμήσεις στα άτομα που τσιμπάνε;

Πες αλήθεια. Πόσες φορές έχεις ακούσει την μητέρα σου να λέει πως κάποιος πρέπει να είναι γλυκοαίματος για να τον τσιμπάνε τα κουνούπια; Και όχι μόνο εκείνη. Άπειρο κόσμο.

Πρόκειται για τρομερά διαδεδομένη άποψη, η οποία -δυστυχώς- δεν ισχύει.

Όπως αναφέρει ο ειδικός, Τζέιμς Λόγκαν, η μελέτη που έχει γίνει όσον αφορά τι προσελκύει τα κουνούπια δεν αρκεί και οι πληροφορίες πάνω στο ζήτημα είναι λίγες.

Ο Λόγκαν υπογραμμίζει πως πρέπει να πραγματοποιηθούν περισσότερες μελέτες σχετικά με τις οσμές που προσελκύουν τα κουνούπια, ώστε να βρεθεί και η ουσία που τα απωθεί.

Από προηγούμενες μελέτες, πάντως, έχει φανεί πως τα κουνούπια προτιμούν ορισμένα οξέα, όπως το ουρικό.

 

 

Στις προτιμήσεις αυτών των ενοχλητικών εντόμων ανήκουν και οι έγκυες γυναίκες.

Νέες εξελίξεις

Σύμφωνα με τον Ιndependent, ένα πράγμα που μπορεί να προσελκύει τα κουνούπια είναι οι βρώμικες κάλτσες (πόσο θα χαρεί η μάνα σου όταν το μάθει αυτό).

Ερευνητές από την Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής συνέλεξαν περίπου 200 δείγματα τέτοιου είδους και τα εξέτασαν ώστε να διαπιστώσουν εάν η έλξη στις κάλτσες έχει να κάνει με γενετικούς παράγοντες.,

Οι επιστήμονες θεωρούν, πάντως, πως τα πόδια μας παράγουν απωθητικές αλλά και ελκυστικές ουσίες για τα κουνούπια με αποτέλεσμα να υπάρχουν άνθρωποι που παράγουν  περισσότερες ουσίες ελκυστικές προς τα κουνούπια, κι άλλοι που παράγουν το αντίθετο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;