ΒΑΣΕΙΣ 2017: Πόσο θα πέσουν μετά την σφαγή στα μαθηματικά;

Από neolaia.gr Team 27 Ιουνίου 2017

Όσο πλησιάζει η μέρα της ανακοίνωσης των βαθμών των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2017, τόσο κορυφώνεται και η αγωνία για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το μεσημέρι όλοι οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν τις επιδόσεις τους και θα πάρουν μια πρώτη γεύση για την πορεία των βάσεων.

Όπως όλα δείχνουν η πανωλεθρία στα Μαθηματικά, αλλά και ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας σε Χημεία, Φυσική και Βιολογία θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για την σημαντική πτώση που αναμένεται να έχουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι μεγάλη πτώση θα σημειώσουν οι βάσεις στο 5ο πεδίο των Οικονομικών Σχολών, όπως και στο 2ο των Θετικών Επιστημών. Πτώση θα έχουμε και στο 3ο πεδίο των Ιατρικών Σχολών, όπου αναμένεται ότι ακόμα και η Ιατρική Αθηνών θα πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια.

Αμετάβλητες εκτιμάται ότι θα μείνουν οι βάσεις στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και ειδικά στα Παιδαγωγικά Τμήματα που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν και τόσο μεγάλη ζήτηση, ενώ συγκρατημένη αναμένεται η πτώση στις Στρατιωτικές Σχολές και στις Σχολές της Αστυνομίας.

Τα μυστικά για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, κι εκεί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, αφού και ο τρόπος που θα το συμπληρώσουν θα παίξει το ρόλο του στη διαμόρφωση των  βάσεων.

Η συμπλήρωση των μηχανογραφικών θα πρέπει να γίνει έως και τις 14 Ιουλίου. Ο υποψήφιος θα χρειαστεί τον κωδικό υποψηφίου που αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου και έναν κωδικό -τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας- για τον οποίο θα πρέπει να μεταβεί στο σχολείο προκειμένου να τον δημιουργήσει.

Το σημαντικότερο στοιχείο στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι να δηλώσει ο υποψήφιος όσα περισσότερα τμήματα μπορεί (ακόμη και όλα από το 1 ή 2 Επιστημονικά Πεδία που του δίνεται η δυνατότητα από το σύστημα), έστω και αν στο επόμενο βήμα αφαιρέσει κάποια.

Θα πρέπει τέλος να τα ταξινομήσει σωστά, ώστε να μην αποκλείσει κάποια σχολή που τον ενδιαφέρει πολύ με βάση τα κριτήρια που βάζει κάθε υποψήφιος, όπως οι βάσεις της σχολής, ο τόπος του πανεπιστημίου, κ. α.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις βάσεις 2017

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486