Οι Ιάπωνες βρήκαν τρόπο να φτιάξουν παγωτό που ΔΕΝ λιώνει!
Πώς γίνεται αυτό;

Αυτά τα παγωτά είναι έτοιμα να τα βάλουν με την καλοκαιρινή ζέστη. Το Biotherapy Development Research Centre της Ιαπωνίας κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουμε στον κόσμο του παγωτού.

Το κέντρο έρευνας βρήκε έναν τρόπο να φτιάξει παγωτό που δεν λιώνει. Και δεν το έκαναν καν επίτηδες.

Το μέρος αυτό, που βρίσκεται στην πόλη Kanazawa, ζήτησε από έναν ζαχαροπλάστη να φτιάξει ένα γλυκό με πολυφαινόλη, ένα υγρό που βγάζουν οι φράουλες.

Ο ζαχαροπλάστης ανησύχησε, όμως, καθώς η κρέμα που έφτιαχνε στερεοποιούνταν άμεσα όταν προστίθετο η κρέμα πολυφαινόλης.

Τότε το κέντρο κατάλαβε πως χτύπησε φλέβα χρυσού.

“Η υγρή πολυφαινόλη έχει ιδιότητες που καθιστούν δύσκολο τον διαχωρισμό νερού και λαδιού, οπότε ένα παγωτό που το περιέχει μπορεί να διατηρήσει την αρχική μορφή της κρέμας για περισσότερη ώρα από το συνηθισμένο, και να είναι δύσκολο να λιώσει,” είπε ο καθηγητής φαρμακευτικής του πανεπιστημίου του Kanazawa, Tomihisa Ota.

Ένας δημοσιογράφος που κράτησε ένα παγωτό έξω στους 28 βαθμούς Κελσίου ανακάλυψε πως κράτησε την αρχική του μορφή ακόμη και μετά από 5 λεπτά στον ήλιο.

Σύμφωνα με το SoraNews, κάποια παγωτά κράτησαν την μορφή τους ακόμη και έχοντας περάσει 3 ώρες στον ήλιο.

Ο κόσμος φαίνεται να έχει λατρέψει το νέο παγωτό που κυκλοφορεί στην αγορά. Λες να έρθει και σε μας κάποτε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;