Γιατί μοιάζουμε τόσο με τις μητέρες μας; Οι επιστήμονες απαντούν
Μέτρα τις φορές που το έχεις ακούσει και έλα να μάθεις γιατί συμβαίνει!

“Ίδια η μάνα σου είσαι”.

Πες αλήθεια, το έχεις ακούσει αρκετές φορές. Και ξέρεις πως ισχύει. Γιατί όμως;
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, όπως η μύτη και τα μάγουλα, αποτελούν κληρονομιά της μητέρας μας.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στις 19 Απριλίου στο σάιτ του πανεπιστημίου King’s College London και αφορά την γενετική καταγωγή των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως το χαρακτηριστικό που κληρονομούμε περισσότερο από τους γονείς είναι η μύρη.

Οι επιστήμονες, μάλιστα, απέδειξαν πως το σχήμα της μύτης έχει 66% πιθανότητες να κληροδοτηθεί από τις προηγούμενες γενιές στους απογόνους.

Ο λόγος που ορισμένες μητέρες μοιάζουν τρομερά με τις μητέρες τους είναι επειδή, ακριβώς, η μύτη, τα μάγουλα και η εσωτερική γωνία του ματιού είναι χαρακτηριστικά που μεταφέρονται από τη μια γενιά στην άλλη.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της διαπίστωσης είναι η Lily-Rose Depp και η μητέρα της Βανέσα Παραντί

Η έρευνα αναφέρει πως η κόρη του Τζόνι Ντεπ έχει μια ομοιότητα με την μητέρα της, την οποία δεν παρατηρεί κανείς εύκολα. Πρόκειται για το philtrum, το λακάκι ανάμεσα στη μύτη και το πάνω χείλος.

Στην συγκεκριμένη έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο σάιτ του πανεπιστημίου, ο καθηγητής Giovanni Montana αναφέρει πως είναι προφανές πως τα γονίδια ελέγχουν την μορφή του προσώπου.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι ανάμεσά μας έχουν χαρακτηριστικά προσώπου που μοιάζει σαφώς σε αυτά των γονιών τους».

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως η πραγματική ανακάλυψη της έρευνας είναι ότι για πρώτη φορά καθορίζεται ποια είναι τα μέρη του προσώπου που κληρονομούνται.

Για να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα, η ομάδα παρατήρησε τα πρόσωπα αρκετών ατόμω, ιδιαίτερα διδύμων που έμοιαζαν πολύ ή δεν έμοιαζαν καθόλου.

Με την βοήθεια μιας κάμερας 3D, οι ερευνητές βρήκαν χιλιάδες σημεία ομοιότητας ανάμεσα στους δίδυμους με ταυτόσημα γονίδια: η άκρη της μύτης, τα μάγουλα, το philtrum και η ζώνη πάνω από τα χείλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;