Αποτελέσματα Βάσεις 2017 στο results.it.minedu.gov.gr
Στο στο results.it.minedu.gov.gr θα δείτε τα αποτελέσματα βάσεις 2017 από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Καλή επιτυχία σε όλους!

αποτελέσματα βάσεις 2017 θα ανακοινωθούν αύριο τελικά. Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2017 από τους εκπαιδευτικούς αναλυτές είναι οι παρακάτω.

Καταλυτικό ρόλο θα παίξουν τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Σύμφωνα με τα τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, το 83,45% των υποψηφίων στην ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψε κάτω από τη βάση.

Φαινόμενο αποτελούν τα Παιδαγωγικά, στα οποία αναμένεται άνοδος όχι όμως λόγω των υψηλών επιδόσεων, αλλά του διπλασιασμού των υποψηφίων. Το ενδιαφέρον των νέων -κυρίως ελλείψει θέσεων στις σχολές των ανθρωπιστικών σπουδών- επανήλθε για τα Παιδαγωγικά, τα οποία μετά την περσινή βουτιά (σ.σ.: το 1/3 των σχολών ήταν κάτω από τη βάση) θα δουν άνοδο ακόμα και 1.000 μορίων.

Η μείωση των αριστούχων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης πιέζει προς τα κάτω τις πολυτεχνικές σχολές, που πέρσι είχαν πάρει κεφάλι θέτοντας ψηλά τον πήχη εισαγωγής, ενώ η «συντριβή» των υποψηφίων που εξετάστηκαν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), με τους αριστούχους να φτάνουν μόλις το 11%, όταν πέρσι άγγιζαν το 30%, προετοιμάζει τις οικονομικές σχολές για ιστορικά χαμηλές βάσεις εισαγωγής.
Όσον αφορά τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές, που για ακόμα μια χρονιά παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση εξαιτίας της σίγουρης επαγγελματικής αποκατάστασης, φαίνεται πως θα καταγράψουν αύξηση.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς αναλυτές, έχοντας ως δεδομένο ότι μόλις 35 υποψήφιοι επί συνόλου 20.425 έγραψαν το πολυπόθητο «20», οι περισσότερες σχολές στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο θα σημειώσουν σημαντική πτώση.

 

Επιπλέον αισθητή θα είναι η πτώση στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορική. Αντίθετα, στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο εκτιμάται ότι οι μεγαλύτερες αντοχές θα επιδείξουν οι αρχιτεκτονικές σχολές.

Οι Ιατρικές Σχολές δε θα σημειώσουν ιδιαίτερη πτώση εφόσον δε θα πέσουν από τα παραδοσιακά 19.000 μόρια.

Η Βιολογία Κατεύθυνσης δε δυσκόλεψε τους υποψηφίους που ήθελαν ιατρική αλλά γενικότερα  και τις λοιπές δημοφιλείς σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου (Επιστήμες Υγείας).

Οι Νομικές από την άλλη αναμένεται να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα ενώ είναι πολύ πιθανή η άνοδος στα τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μιας και οι μαθητές της Θεωρητικής κατεύθυνσης πήγαν καλύτερα στις εξετάσεις, σε σχέση με τις άλλες κατευθύνσεις. Όπως επισημαίνουν μάλιστα οι ειδικοί, οι βάσεις σε σχολές όπως η Νομική και η Ψυχολογία θα παιχτούν στο… μόριο!

Για πρώτη φορά ανοίγει τις πύλες της η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), καθώς από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 παύει η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών και τη Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων, οι οποίες τα τελευταία 2 χρόνια δεν δέχτηκαν φοιτητές.

O κάθε υποψήφιος θα μπορεί στο μηχανογραφικό του δελτίο να διαλέξει μία από τις τρεις νέες κατευθύνσεις: Τεχνολογικής Υποστήριξης, Επιχειρησιακής Υποστήριξης και Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φέτος καταγράφονται μικρότερες αυξομειώσεις στις θέσεις των υποψηφίων στη Σχολή Ευελπίδων, με μείωση δύο θέσεων τόσο στα Όπλα όσο και στα Σώματα, και μείωση από μία θέση και στις δύο κατηγορίες στους Υποαξιωματικούς.

Αντίθετα, αυξημένοι θα είναι οι φετινοί φοιτητές του Στρατολογικού και του Οικονομικού κατά 10 και 9 θέσεις αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερος κατά 5 σπουδαστές είναι ο αριθμός των θέσεων στη σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής.
Όσον αφορά τις Αστυνομικές σχολές, η Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα με ενδεχόμενη μικρή αύξηση της τάξης των 100 – 200 μορίων. Η Αστυφυλάκων επίσης θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;