Μαθήματα κατά του bullying: Το κόλπο με την οδοντόκρεμα που χρησιμοποίησε μια μητέρα στην κόρη της!
Αυτή η μητέρα μετέδωσε με τον πιο σωστό τρόπο στο παιδί της τι εστί bullying!

Κάθε γονιός αντιμετωπίζει έναν φόβο όταν πρόκειται για τα παιδιά του: Μην πέσουν θύματα bullying ή μη γίνουν θύτες τα ίδια.

Αυτό σκεφτόταν η Amy Gardner όταν η κόρη της ετοιμαζόταν να μπει στο Γυμνάσιο και έτσι, ανέλαβε δράση. Ο τρόπος που επέλεξε να ενημερώσει την μικρή της για το bullying ήταν ένα κόλπο που έκανε με την οδοντόκρεμα.

Έδωσε στο κορίτσι μια οδοντόκρεμα και της είπε να το αδειάσει όλο σε ένα πιάτο. Εκείνη το έκανε. Έπειτα της είπε να την ξαναβάλει μέσα.

Η μικρή την κοίταξε και της είπε πως αυτό δεν γίνεται…και κάπως έτσι έμαθε πως λειτουργεί το bullying στην ψυχή των άλλων.

Το τι της απάντησε; Το ανέβασε στη δημοσίευση της στο Instagram:

 

«Θα θυμάσαι αυτό το πιάτο με την οδοντόκρεμα για το υπόλοιπο της ζωής σου. Οι λέξεις σου έχουν δύναμη ζωής και θανάτου. Όταν θα πας στο γυμνάσιο θα καταλάβεις ακριβώς τι βάρος έχουν τα λόγια σου.

Θα έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις λέξεις για να πληγώσεις, να υποτάξεις, να συκοφαντήσεις και να τραυματίσεις τους άλλους. Θα έχεις επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις τα λόγια σου για να θεραπεύσεις, να ενθαρρύνεις να εμπνεύσεις αλλά και να αγαπήσεις τους άλλους. Μπορεί κάποια στιγμή να κάνεις λάθος.

Προσωπικά έχω να πω ότι αυτή την εβδομάδα και μόνο, τρεις φορές χρησιμοποίησα τα λόγια μου απρόσεκτα και προκάλεσα κακό. Ακριβώς όμως όπως συμβαίνει με την οδοντόκρεμα, έτσι και με τα λόγια, δεν μπορείς να τα πάρεις πίσω.

Μπριόνα, χρησιμοποίησε τις λέξεις σου προσεκτικά. Όταν οι άλλοι χρησιμοποιούν ασυνείδητα τις λέξεις, εσύ φύλαξε τις δικές σου. Κάθε πρωί να ξυπνάς και συνειδητά να επιλέγεις ότι θα εκστομίζεις λέξεις από το στόμα σου που δίνουν ζωή.

Αποφάσισε κιόλας απόψε ότι θα είσαι… δωρητής ζωής. Ότι θα γίνεις γνωστή για την ευγένειά σου και τη συμπόνοιά σου. Χρησιμοποίησε τη ζωή σου για να δώσεις ζωή σε έναν κόσμο που το χρειάζεται απελπιστικά. Ποτέ μα ποτέ δεν θα το μετανιώσεις, αν επιλέξεις το δρόμο της καλοσύνης».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;