Εύκολες συνταγές για φοιτητές: Κοτόπουλο με κριθαράκι
Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό. 

 

Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4-5 μπουτάκια κοτόπουλου
2 μέτρια ή ένα μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 ποτηράκι κρασιού, κρασί κόκκινο
4-5 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
1/2 κουτί ντοματοχυμό
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
ελαιόλαδο
κανέλα – γαρύφαλο σε σκόνη
300 γρ. κριθαράκι
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι- πιπέρι
τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρυσαφί χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά.
Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το χυμό, τη ζάχαρη, τον πελτέ, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε νερό ή ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λ περίπου.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε όσο νερό ή ζωμό κότας απαιτείται, ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε για 10-15 λ (προσθέτουμε αλάτι αν απαιτείται), με ανοιχτό το καπάκι, προσέχοντας να μη μας κολλήσει. Όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο, κατά προτίμηση αλ τέντε, το κατεβάζουμε αμέσως, για να μη παραβράσει, από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε πιατέλα μαζί με το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το τυρί και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: sintayes.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;