Το γκράφιτι απέκτησε τον δικό του «ναό»!

Από neolaia.gr Team 21 Σεπτεμβρίου 2017

Η τέχνη του δρόμου απέκτησε την πρώτη της στέγη!

Το γκράφιτι είναι μια έκφραση δημιουργικότητας και συναισθημάτων σε δημόσιους χώρους, είναι μια τέχνη με πολλούς εχθρούς, η οποία κατάφερε να επιβιώσει και να εξελιχθεί.

Το Urban Nation του Βερολίνου είναι το πρώτο μουσείο του κόσμου αφιερωμένο στην τέχνη του γκράφιτι και ιδιαίτερα εκείνη που εμφανίσητκε στην Νέα Υόρκη την δεκαετία του ’70 με καλλιτέχνες που δημιούργησαν στις σήραγγες του μετρό.

Το opening της έκθεσης περιελάμβανε τουλάχιστον 100 γνωστούς καλλιτέχνες, από τον Shepard Fairey (τον καλλιτέχνη πίσω από την αφίσα του Obama Hope) στο 3D (frontman των Massive Attack) και τον Blek le Rat, πρωτοπόρο του γκράφιτι στο δρόμο.

Το άνοιγμα του συγκεκριμένου μουσείου αποτελεί αναγνώριση προς την τέχνη του γκράφιτι, η οποία έχει πολλούς θαυμαστές παγκοσμίως.

Ο Blek le Rat, που σήμερα είναι 66 ετών, είχε σπουδάσει στο École des Beaux-Arts στο Παρίσι και έγινε διάσημος την δεκαετία του ’80 δηλώνει χαρούμενος με το συγκεκριμένο μουσείο.

«Νομίζω πως αυτό το μουσείο είναι ένα σημείο καμπής. Ηταν ένας στόχος μας να γίνουμε δεκτοί στα θεσμικά όργανα. Είναι πολύ δύσκολο από τη μία γιατί είμαστε αρκετά επαναστατικοί, κάνουμε τέχνη σε χώρους που είναι παράνομοι, κινδυνεύουμε με φυλακή κάνοντας την τέχνη μας στους δρόμους.

Από την άλλη πλευρά, όμως, αν μιλάτε για καλλιτέχνες του δρόμου και γκράφιτι, όλοι θέλουν να είναι σε μουσεία, όλοι θέλουν να πουληθούν στο Christie’s, θέλουν να είναι μέρος του κόσμου της τέχνης».

Δες ορισμένα από τα αριστουργήματα που κοσμούν τους τοίχους του!

 

 

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ